Foto van een Kramer onbekend, bezig met voeren.Da's dus 3x niks! :P. Foto is geplaatst door massey8690 op 12-09-2010 om 19:31:51, met 27 reacties.

Kramer 750

massey8690
Foto van een Kramer onbekend, bezig met voeren.
Da's dus 3x niks! 😛

Reacties

massey8690
Eff verplaatsen naar; "Allrad 750" aub.
SJB533
Gewoon 750 is ook goed hoor 😛

Kramer 750 niks voor dit werk? Die is ook maar 4200kg, dus vreemd is anders. Bij ons komen ze altijd kippen laden met zo een.
Pascal
Automatisch voersysteem?

Nee dit is bij lange na geen volvo 😛
SJB533
Zo te zien is dt een automatisch voersysteem ja. Hoezo bj lange na geen Volvo. Denk dat ik met dit formaat liever dit Kramertje heb, dan een Volvo

Voor t type (750) hoeft trouwens geen Allrad 😉
SJB533
Ik, SJB533 en jehan hebben dit object verplaatst van Grondverzetters Kramer onbekend (Voeren) naar Grondverzetters Kramer 750 (Voeren)
NH-Ford
En wat zijn de 3 punten waarom het 3x niks is? 😛
massey8690
Te licht, te tuitelig, niet netjes afgewerkt, nieuwe motor lijkt wel, terwijl ie al 1100 uur heeft, niet wat voor op de kuil iig, lag gister al bijna achterover toen ik de kuil op reed zonder happer er voorin en schakelde van achter naar vooruit 😛
fendtjuh
Maar automatisch voersysteem dus? Lijkt niet echt handig met laden, zo oppassen dat je de gevel er niet uitbeukt 😛
massey8690
Da's behoorlijk uitkijken jah, dit is nog een noodgebouw, (niet al te hoog) met voorlader en kale dichte bak wil het nog wel, ma voor een happer zou het wat hoger moeten 😉
SJB533
4,2 ton is ook niks voor op de kuil, veel te licht. Komt bij dat ik sowieso (gevoelsmatig) geen fan ben van een hydrostaatje op de kuil

Shovels in deze klasse rijden nou eenmaal minder, zonder bak, die ervaring heb ik zelf ook

Te licht? kwa kilo's? Dit is ook geen shovel voor veehouders. Zijn leuk voor in kippenschuren en dergelijke, maar voor een kuilhapper heb je toch een 6,5 ton nodig.

Niet netjes afgewerkt kan ik geen oordeel over geven, net als de kwaliteit van de motor.
massey8690
Zit een deutz motor in, staat aardig hoog afgesteld stationair, de afwerking in de cabine is zeer simpel en iet wat ielig, de hendel bedient ook niet fijn, kiepen gaat stroef en giek zakken gaat veeel te snel/abrubt, dit is een kuilhapper van 1m3, dat kan ie nog wel aardig doen, en 4wiel besturing zonder draaikrans vindt ik nog wel aan te wennen! (al kunnen er geen hoge en brede banden onder)
deze happer heeft ook geen dichte bodemplaat, dus kan er geen maal gevoerd worden, mais is ook lang niet ideaal.

ik zeg; een Cat 908 of een Volvo L35B met een 1,35 m3 happer van AP met hydr afschuiver en inlegbak 😛
van die shovels heb ik gehoord dat ze niet zo verkeerd zijn op de kuil en het voelt gwoon veel shovel aan 😉
SJB533
Bediening moet ik toch maar s weer voor gaan zitten. Kwa afwerking: ken ze alleen zonder hut, (met hut werkt niet echt lekker onder de Dupanel®) Zodoende mis ik dan een groot deel. Vierwielbesturing zonder draaikrans?
massey8690
Idd 4wielbesturing zonder draaikrans, daar is nog best aan te wennen, valt me mee, maar hij kan weer niet in hondegang..
dupanel is niet alles nee 😛
SJB533
Kan deze niet in hg? was dat voor apartigheid? Werkt zo donderse fijn 😃 Zonder draaikans= zwenkframe? (Ahlmann dus)
massey8690
Pciess, niet zoals ahlmann dus, gwoon star laderframe 😉
zit weinig poespas op dus ook geen hg denk ik..
Pascal
Zo'n Atlas is ook nog niet zo verkeerd geloof ik. A80 ofzo
massey8690
Hebben een ar65super op demo gehad, maar dat is nog lichter/tuiteliger dan dit 😉 een 80 zou miss wel mooi zijn jah, maar ik zie zelf graag een volvo l35b of cat908 😉
CoenNijenhuis
Al eens naar een Liebherr 507 Speeder gekeken? knik- en achterasbesturing, zeer wendbaar..
massey8690
Heb weleens naar zo'n typetje gekeken, maar liebher lijkt me een vrij duur merk, en een knik moet zowiezo 7 ton zijn, anders wordt het geheel wat te tuitelig.
ma we zijn er nog lang niet uit, een kuilhapper is ook nog niet helemaal DE oplossing, miss dat je met een AP met inlegbak een stuk makkelijker/schoner kan werken, maar zoals dit valt het nog niet mee.
miss wel een trekker met voorlader van 100 pk met kuilsnijder achterin en pelikaan voorop, dit wordt hem hoogst waarschijnlijk niet.
SJB533
Voorlader is een trekkersloper, zou er net aan beginnen voor dit werk
fendt-412
Een mooie 10tonner lijkt je niets?
Is erg stabiel en ook nog erg wendbaar. Werklusten hebben de achteras ver naar voren zitten waardoor je een hele kleine draaicirkel hebt. Hebt een mooie voor 15-20 duizend met een 10-15 duizend uur. Gaat nog een hele tijd mee. Oerdegelijk materiaal. Voor dat geld kun je lang niet zon shovel kopen.

Zon 8tonner schaeff zijn ook nog wel mooi, alleen lopen niet zoveel ouden van.
L50 zijn ook nog wel mooie machines. Of moet het perse jong materiaal zijn?
massey8690
@sjb;
die voorlader had ik er ook graag uit, ben het ook helemaal met je eens, maar een ideale voer oplossing bestaat nog niet.
@fendt412; moet perse jong materiaal zijn 😉 pa en broer willen niet anders, en ik vindt het ook niet er 😛
10tonner wordt te zwaar, kun je ook geen veenland mee in om balen te halen oid.
schaeff lijkt me ook lang niet verkeerd!
maar die zie je niet zo vaak bij trekkerdealers (ivm inruil kunnen we niet bij overbeek e.d. terecht)
fendt-412
Kun je in zon shovel wel een baal voorin hangen dan en dan over het land?
Deze banden snijden ook zo door het veen heen zeker?
Denk dat ook bijna al het gewicht dan op de vooras leunt met een baal voorin. Heb nog nooit op veen gewerkt, maar met zon machine zou ik het niet aandurven.
Een klein shoveltje is ook al snel zwaarder dan een 100pk trekker.
massey8690
Klopt, dat lukt met deze zowiezo ook niet 😉
met een 7tons shovel met 40 cm banden en dubbellucht kun je wel balen halen volgens mij, boer hier in de buurt sjouwt er ook weleens zonder dubbellucht met een cat 908 het land in.
het zijn maar een paar baaltjes in het jaar, maar moet wel even gebeuren, en de voorlader willen we er dan niet bij houden.
fendt-412
Voor die paar balen kun je toch ook een loonwerker laten komen?
Zij persen ook dus kan dat er ook nog wel bij. Voor dat halve dagje werk per jaar zou ik daar niet teveel naar kijken.
Wanneer je een eigen ladewagen hebt moet je zo weinig mogelijk laten persen, nu weet ik wel dat het soms bijna niet anders kan, alleen om daar de hele aanschaf op aan te passen.

Zon 908 is ook wel een mooie machine denk ik, alleen heeft wel aardig kleine wielen en en geringe bodemvrijheid. Dit zal wel moeilijker rollen, en die aandrijfas moet wel een goede tunnel omheen. Anders wordt het plukken 😛
broek jd
Zon werklust wg 18 lijkt mij juist idiaal voor buld aanrijden en de voermengwagen vol te gooien of als je nog wat grond wil verzetten bijv, mijn oom heeft er ook een ding heeft al rond de 25000 uur gelopen 😄

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kramer 750 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!