Vicon HPC maaier! Kneust heeel intensief, boer waar die van is schudt bijna nooit. Gras gaat tussen een soort pletrol en een hele stevige borstel door die het waslaagje kapot maken. Weegt loeizwaar, d

Vicon Grasmaaier

fendtjuh
Vicon HPC maaier! Kneust heeel intensief, boer waar die van is schudt bijna nooit. Gras gaat tussen een soort pletrol en een hele stevige borstel door die het waslaagje kapot maken. Weegt loeizwaar, deze trekker rijdt ongeveer op z'n voorwielen, met wegrijden slip je iets...

Reacties

Fendeere
Ja goed spul is zwaar 😃
een pracht maaier en een pracht trekker!
Pascal
Dingt hangt ook nog vrij ver naar voren

Zelfde als deze dus ongeveer: tractorfan.nl/picture/139573/
tommie
Hij ziet er ook loei/lomp zwaar uit ja
me
Mooi spul! Hangt er dan nog een achtermaaier bij want die kneuzers schijnen idd zo zwaar te trekken dat die 6330 zo ook al wat werk heeft denk ik?
SJB533
Vraagt slechts 10% meer vermogen dan een gewone maaier/kneuzer, maar t gras is sneller droog dan met een kneuzer met breedspreiding.
fendtjuh
Trekker heeft pas 165 uurtjes 😉 Alles goed schoongemaakt en gesmeerd.

Nee geen achtermaaier. Is een 6230 😛
me
Oow dus jij beetje beunen voor een ander en beetje met het mooie spul rijden 😃 .. goed bekeken 😉! Maaier staat er weer netjes bij! Maar hoeft die boer dit jaar niet meer te maaien?
SJB533
Met een kleine 90pk moet dat gaan trouwens (Vicon 3m schijven met kneuzer vraagt zo'n 80 pk)
me
Dit moet ook zeker wel gaan lijkt me .. zie alleen het nut van een fronthef+pto niet zo als je met 1 maaier wil gaan maaien .. Misschien voor stalvoeren in de zomer?
massey-ferguson
Hoe niet achter om tekijken thom 😛
fendtjuh
Haha ja precies, ff ophalen en schoonmaken en smeren, kwam kruiwagen gras uit die maaier 😛.

Hoeft dit jaar net meer te maaien inderdaad. Fronthef + pto gebruikt hij ook voor bloten, heeft een 4m bloter in de fronthef 😉. Mooi zicht zo, geen scheve nek en je rijdt niks plat.

Geen stalvoeren.
me
Dat zal het zijn 😛! Maar achtermaaier vindt de achterhef niet zo relaxed .. maar de fronthef dit ook niet 😄! Getrokken is dan nog altijd goedkoper denk ik, al krijg je dan een zere nek!
massey-ferguson
Hahaha tjaa 😛 achja net wat je gewent bent.moet er niet aan denken om met een maaier te moeten maaien.(hoeveel wij altijd in een keer maaien dan)van voorjaar ook meer als de helft alleen met de frondtmaaier gedaan maar dat was ff leuk.dis 3 meters?
SJB533
Hiermee kun je makkelijker hoekjes uit maaien, lijkt me
me
Hoeveel bunder klappen jullie meestal eraf dan in 1 keer ?
massey-ferguson
Meestal tegen de 50 bunder.laaten we altijd 10 staan voor hooi pakjes.ene laaste keer hebben we tegen de 60 gemaait.maarja als je dat met een 2.5 meter moet maaien (zo breedt is onse frondtmaaier) ben je wel ff zoet
me
Dan ben je idd wel effe zoet ja 😛!
massey-ferguson
Haha joa 😛 losmaaien duurt alleen al euwigheid.8 keer rond normaal 4 😛 iets van 25 a 30 bunder dag bezig geweest om er af tekrijgen.meestal dag wark hebben we 50 bunder er af.ene laaste keer 8 uur begonnen ik tot half een door in een ruk half 1 jan der op 6 uur alles der af.zelfde dag bijna alles geschud volgende dag half 9 grashakselen 😛 donderdag 40 bunder maait 5.5 bunder in pak.hoope dat nog mooi weer word staat nog bunder of 15. 😛
me
Aardig druk mee 😛 .. wel mooi als je mechanisatie zelf zo hebt dat je het ook zelf kan doen! Int voorjaar op 1 dag 40 bunder gemaaid maar meestal doen we maar bunder of 15 ofzo per keer dus dat is heel best te doen met enkele maaier ... Wat jullie doen mag je haast wel big-m hebben 😉! En idd hopen op nog keer mooi weer !
casemx135
Maaier van oostinga? 😄
massey-ferguson
Hahaha jaa idd maarja kost weer geld.ze hebben van jaar al wat in rondte gekeken voor andere maaiers maar hebben ze mooi laaten zitten 😛 dit gaat mooi zo.kunnen het ook in een dag weg haksellen.meestal 2 dagen vol an de bak.Jaa idd.was op land nu ook wel nat zat.over week of 2 a 3 kijken hoe op maisland is 😃
me
Ach die pottinger maaiers zijn toch prima ? Mooie maaiers en trekken vrij zwaar als je dan met triple en kneuzer komt dan kan je de trekker ook alweer zowat inruilen gok ik zo 😛? En wel gaaf werk ja ! Jullie hebben ook wel mooi voor mekaar met die hakselaars en kippers! Zit er ook kettingbek bij voor de mais straks ?
massey-ferguson
Jaa pottingers maaien supper.6475 kan dit zat aan.meestal niet plat tekrijg km of 15 soms over de 18 😛 haha jaa idd keer naar de 3 meter met kneuzers moet willen maarja tripelmaaier bijv der aan dan rij je bijv ook maar 13 km al met al heb je dan nog niet zo veel tijd winst.jaa idd mooi voor mekaar alles staat er nu strak bij tik zwaardere shovel nu mooie bak er voor scheelt ook een bult.jaa hebben een kettingbek er bij.volgende week ombouwen gister grasbek ff in ollie gezet en de hakselaar ff met zoepie schoon maakt 😃
fendtjuh
Klopt helemaal casemx135, hoe weet jij dat??

@SJB, dat lijkt mij ook wel, heb er niet mee gewerkt, maar ding hangt enorm ver naar voren toe en het maaien gaat best mooi met zo'n ding lijkt me!
casemx135
Ik ken die man wel vandaar 😉
fendtjuh
Pb 😉
casemx135
Pbtje trug 😉
fendt-412
Druk je met zon persrol er dan ook niet meer sappen uit?
Zie je vaak dat gekneust gras veel meer plakt aan de banden, de suikers zitten veel minder in het gras en zult ook wel wat verliezen.
Zie hier in de buurt steeds meer boeren die maaien zonder kneuzen. In een aantal gevallen zal dit met capaciteit te maken hebben, toch hoor je ook nog wel dat boeren meer sappen en suikers in het gras willen houden.
fendtjuh
Ik heb geen idee, ik denk dat het meevalt met de sappen omdat de bovenste rol een borstel is.

En ja dat hoor je wel ja, dat de voedingsstoffen in het gras beter in het gras blijven voor in de kuil. Degenen met kneuzer zeggen juist weer dat het dan beter kan conserveren omdat het waslaagje kapot is en de bacterien enz van het stabilisatieproces in de kuil er beter bij kunnen.

Weet het ook niet.
ford8630power
En die rollen zijn toch bedoeld voor luzerne en dat soort spul wat niet beschadigd mag raken?
fendtjuh
Euh nee? acidist.com/vicon/…

Met die rollen beschadig je het juist heel erg...
Pascal
Moeten de wetenschappers uit Wageningen maar is onderzoeken 😉
SJB533
Dinand, wat jij bedoelt is een rollenkneuzer, en die werkt iets anders. Zijn heel vaak R types. Die bestaan uit twee rollen, met geprofleerd rubber bekleed, die in elkaar vallen en op de zoveel cm de stengel knikken.
ford8630power
Dat bedoel ik Sjoerd 😉
fendt-412
Voor beide valt wel wat te zeggen ja. Denk dat het beschadigen tijdens het laden/kuilen het beste zal zijn. Dus kort snijden/hakselen zodat de bacterien overal het beste bijkunnen. Hakselen zal dan wel een goede manier zijn.

andere merken hebben twee walzen waar het gras/luzerne doorheen moet. Of dit minder beschadigd weet ik niet. Wanneer ze evensnel draaien zal het beschadigen en bladverlies wel meevallen.
Fendt-Niels
Luzerne moet je altijd zonder kneuzer doen daarom staat hier nog een simpele Krone maaier

wij hebben zo'n getrokken Vicon HPC maaier en schudden ook niet meer (schudder is ook op hark ingeruild) dus soms eerst op 2 zwaden harken en later 1 als het niet mans genoeg droog is, maar het is vaak wel veelste droog met dat intensief kneuzen vind ik..
SJB533
Wat scheelt er aan een rollenkneuzer Niels?
Fendt-Niels
Niet echt bijzonders wat maar zijn meestal te laat bezig met inkuilen en die kooi die hier bij de fronthef zit legt het ook niet maar zo mooi neer als vrogger (leeftijd 13 jaar) dus zal wel zijn beste tijd gehad hebben, en het slurpt wel 20 liter in het uur zo'n beetje met de 410 en dat is een hele plas als het ook niet zo intensief hoeft...
janhenk
Kwaliteit maaiertje 😉
HollandNew
En dan zeggen ze dat een kuhn zwaar trekt 😛
SJB533
Vergeleken met dit heeft Kuhn een l.ullig kneuzertje 😃
Loonwerker_Erwin
Borstelkneuzer is er toen toch alleen als prototype geweest? vd eijden heeft er toch ook 1 gehad?
fendtjuh
Klopt ja, die z'n kneuzer was verrot, heeft hem eraf gesloopt.
Siebenga
Pfff 😃
fendt-412
Iemand hoort ook het woord Kuhn vallen 😃
fendtjuh
Ja gek he dat iets verrot is na 15 jaar of 20 of wat het ook was 😃

Vond dit trouwens wel heel degelijk ding.
sanderfendt
Mooie foto guido, wij hebben ook een frontmaaier gekocht, en een nieuw achtermaaier 😃
allebei fella 3 meter
Siebenga
Succes ik ken genoeg ramp verhalen van een vicon maaier!
SJB533
@ Erwin:
Borstelkneuzer bedoel je HPC (staat voor High Performance Conditioner) mee, vermoed ik? Nee dit is een serieproduct geweest. Jaar of 10 terug zaten ze gewoon in t DF en Vicon programma 😉 Deze kneuzer op zich valt wel mee, vraagt iets meer vermogen, dat is t mindere. (Naja, niet zoveel gelukkig als de Krone ICS)

Siebren, "een" Viconmaaier? wil wel s wat horen.
fendtjuh
Och is niet van mij 😃. Is vorig jaar na 8 jaar maaien gereviseerd en draait nu weer super.

Toe maar sander 😄
sanderfendt
Haha ja 😛
nu hopen dat t fendtje t aan kan
fendtjuh
Jawel,zonder kneuzer neem ik aan?
HollandNew
Nu staat dat ding ook zo'n beetje los van de maaier (bij deze dan) Sjoerd 😉
En tjah, onze DF maaier had na 2 jaar maaien de bok kaduuk en toen maar Kuhn gekocht 😄
hannoez
Dat kost vast een bult vermogen, heeft die ook achtermaaier?
fendtjuh
Nee, alleen front 😉
SJB533
Die bult vermogen valt wel mee, maar 10% meer dan een normale maaier met kneuzer. Staat trouwens al beschreven hierboven...
sanderfendt
Nee met kneuzer Guido, dus we gaan de fendt stilkrijgen
fendtjuh
Haha dat denk ik ook 😃 Hoeveel pk is dat ding? Wordt wel krap zeg, 110pk ofzo met 6m met kneuzer dus?
fendt-412
110pk met 6meter trommel+kneuzer?
De trekker wordt dan wel aan de tand gevoeld 😛
hannoez
Zwaar maaien lijkt mij dat inderdaad 😛
robert_fendt
Fendt kan het wel hebbben 😛
SJB533
Ligt aan t type 😉 411 overleefd t niet
fendtjuh
Overleefd het heus wel, maar veel gang zal er niet achter zitten 😛 3m met kneuzer is 90pk toch wel fijn... en dan 6m met 110 of 120..?
fendt-412
140pk en het gaat mooi denk ik.
6 meter met 110-120pk gaat mooi zonder kneuzers, zit je zo op de 14km/u en heb je nog iets over. Kun je nog wel iets harder, alleen dan schiet het verbruik omhoog als een trekker tot het randje moet gaan.
SJB533
Ok overleeft t wel, maar 3m is zo circa 70-80 pk, 6 meter is dan zeg maar 0,9*(75+75)=135 pk. dan is een 411 zeer dapper, 711 houdt t beter vol 😉 Beter is een Fendt *14 😉
jochemlansink
Hoe hard kun je ong. rijden met zo'n maaier?
fanMF
Wat mag zo'n ding wegen dan?
frank91
Wij hebben ook poos gemaait met 110 pk voor 6 meter met kneuzers, wilde opzich wel km of 12 rijden met een mooie snee
sjonnies
Vraagt het veel vermogen van de trekker
fendtkubotab1600
6330/ 6430
fendtjuh
6230
SJB533
87pk aan de aftakas voor deze 3 meter maaier. 😉 Benodigd vermogen van een machine voor en achter is trouwens de som van beide vermogens en dat keer 0,9 doen 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vicon Grasmaaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!