Foto van een Mengele SH30H, bezig met poseren. Klaar om mais te knippen. De MB-Trac 1600 Turbo zorgt voor het benodigd vermogen. De combinatie van tf'er Joop3.

Mengele SH30H

1.893 foto's van @joop2

joop2
Foto van een Mengele SH30H, bezig met poseren. Klaar om mais te knippen. De MB-Trac 1600 Turbo zorgt voor het benodigd vermogen. De combinatie van tf'er Joop3.

Reacties

SJB533
SH30H?
MF 2725
Mooi spulleke!
massey8690
Hoeveel geeft die mb dan, 160 pk afzo :?
sebas deutz150
Mooi ding man wanneer gaan jullie hakselen bij ons is de claas 850 vandaag bezig 😞
joop2
Gisteren was de datum van hakselen nog niet bekend...
RobinBos
Al in de instructie handleiding gekeken of de mb aftakas werkzaamheden in de achteruit versnelling fijn vind?
SJB533
Waarom niet @RobinBos?
RobinBos
Als de trekker stil staat moet hij toch in een bepaalde versnelling staan, om zo voor spatsmering van de pto lagers, tandwielen en assen te zorgen. Hoe dit met achteruit rijden zit weet ik niet, maar vraag ik me wel af. een ding dat zeker is, is dat deze versnellingsbakken zeer gevoellig zijn.
sebas deutz150
@RobinBos

Er zit standaard omkeerrichting op dus zal wel hoe gemaakt zijn voor achteruit te rijden
Joop3
Robin,

Bij deze trekkers is vanaf het begin rekening gehouden met werkzaamheden in Schubfahrt, dus m.b.v. omkeerinrichting. Toen deze machines ontworpen zijn was een 60SF nog state of the art...
Bovendien is de aftakastransmissie een compleet losse unit, die apart met een cardan vanaf de motor wordt aangedreven. Omdat deze altijd dezelfde kant oploopt, zal het met de smering wel goed zitten. Ik controleer nog wel even het oliepeil voor ik los ga...
Wanneer we definitief het grensgebied tussen Twente en de Achterhoek onveilig gaan maken zal hier wel vermeld worden. Ik verwacht natuurlijk wel een massale opkomst!
Joop3
@joop2 De stortkoare van'n Dwars is geregeld voor de 461... Zeuk de mutse moar vast op. 😄
SJB533
@Joop3
Geet snel doar, dus neet te völle belovven, da's toch allemoal racemais doar 😃 Ik bun moar zo vri-j um an te nemmen, dat t neet bi-j e'trok'n is noa 'n reagen van end augustus.

Trouwens, het is toch doodgewoon dat een aftakas maar een kant op kan draaien?
joop2
Is 'n mutse alleen genog om al 't mais en keulte teg'n te hoal'n?
RobinBos
@Joop3

Aha, dit is natuurlijk zo'n zwaardere trac die een aparte bak hebben. was ik even vergeten 😳
die grotere hebben hier niet zoveel gelopen, meer de 800, 900 en 1000 en zo, een enkele 1400 nog. Maar het was altijd gedonder met die aftakassen en versnellingsbakken. bij die kleinere is het gewoon een klein potje bij de bak aan geschroefd. Toen de onderdelen nog bij sieberg vandaan moesten komen ging het nog wel opzich, maar nu met wensink word het een stuk lastiger, die lui snappen dr geen bal van 😛
RobinBos
@SJB533

dat is dood gewoon ja, maar bij die kleindere versnellingsbakken bij stilstand moest de gewone transmissie in een bepaalde versnelling staan, zodat de tandwielen daarvan voor spatsmering konden zorgen.
huub
Waar ergens gaan jullie hakselen?
Allrad
Stoer!!!

@huub Halverwege de Munsterdijk in Rietmolen.
Joop3
@joop2
Aj't leef vroagt mag ie vast Vaatje zien helm wal lenen veur tegen de mais. Hi-j hef ja zo'n schermpjen der veur daj al verdan wieter kunt drea'jen. Vaatje hef zien helm ja toch nich neudig, hi'j hef brommerpech...
Joop3
@SJB533

Sjoerd, toen de mais gemiddeld door de droogte in bloei kwam was die van ons net kniehoog. Hij is enorm bijgetrokken na de eerste regenval. Onze mais is een van de weinige die beter staat als vorig jaar. (Slechter kon eigenlijk ook niet...)
Joop3
@Allrad
heb i'j al wa een helm? hoe ist met de bandjes?
massey8690
Wetden jullie toevallig ook hoe dat zit met een fendt 615 met "spatsmering" :? ; tractorfan.nl/picture/414953/
huub
Ik voorzij daar geen problemen Massey, die trekkers zijn namelijk ook af fabriek met omkeerinrichting geleverd.. Dan mag je aannemen dat het in orde is..
Allrad
Helm? Ik weet niet wat of ie allemaal in 't zin hebt, moar pas maar op daj zelf geen helm nodig bent. 1e band zit eronder, 2e doen we straks na de koffie. Piest precas
Joop3
@Allrad
As i'j mi'j eens oet de kajuit hebt proat wi'j wal wieter... Hoe zit het eigenlijk met jouw merk en spatsmering?
massey8690
Ok huub bedankt 😉
Valtra-Fordpower
Ik, SJB533 en Valtrapowerr hebben dit object verplaatst van Machines Mengele SF (Poseren) naar Machines Mengele SH30H (Poseren)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mengele SH30H ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!