Foto van een Fordson Super Major. Foto is geplaatst door Robert87 op 02-01-2011 om 12:51:13, met 18 reacties.

Fordson Super Major

Robert87
Foto van een Fordson Super Major

Reacties

ford-major
Dit is die tussenbak ?
Robert87
Binnenkant jah
ferguson 35
@Robert87 ik heb wel is gehoord dat deze ook op tijd moeten staan met A en B wat op tandwielen staat klopt dat?
Robert87
@ferguson 35

Er staan idd merktekens op een A en een B, maar weet niet of er iets gebeurd als je er zomaar in monteerd
ferguson 35
@Robert87 maar jij hebt m verder niet los gehad of er op gelet met het in elkaar zetten? wij zijn er nu ook met 1 bezig om er tussen te zetten vandaar de vraag.
Robert87
Heb toen dr tijd iemand gesproken via old man José en die zei dat die A en die B op de tandwielen voor het type overbrenging was maar weet niet zeker of dit juist is.
Robert87
@ferguson 35

Is die trouwens compleet met verleng as voor de aftakas en de versnellingsbak / schakelas
ferguson 35
@Robert87
ja alles is erbij. we hebben er 2 en 1 daarvan heb ik zelf mee geholpen om er tussen uit te halen, maar ook niet op A en B gelet wist ik ook niet. ik ga m er maar gewoon tegenaan bouten en dan maar even proberen wat ie doet. in ieder geval bedankt voor de informatie.
Robert87
@ferguson 35

Kijk eens aan. Mocht je gekke dingen tegenkomen hoor ik dat graag! Succes ermee.
ferguson 35
@Robert87
ik heb de A en B tegenover elkaar gezet zo draaiden de tandwielen soepeler en schakelde ie ook makkeijker in. heb ook andere vertandingen geprobeerd, maar dan kreeg ik het schakel tandwiel er moelijker tussen en liep niet soepel en schakelde ook niet echt lekker in. ik weet niet of ze ook echt daadwerkelijk tegenover elkaar moeten staan, maar ik heb er nu een beter gevoel over.
RPCounty
Ik neem aan dat je ook de kortere afstandsbus (waar de keerring op loopt) hebt overgezet?
ferguson 35
@RPCounty
de kruipbak moest eigenlijk tussen een 4wd met selene bak, maar naar nader inzien ging dit niet passen. dus de kruipbak staat nog op de tafel. weet niet precies welke bus je bedoelt.
RPCounty
De bus die achter de conische spanmoer zit. die moet je overzetten van de trekker waar de bak af komt, anders ga je never nooit je trekker aan elkaar krijgen
ferguson 35
@RPCounty

ja weet nu welke je bedoeld, maar bij de major waar ie tussen moest hebben ze denk ik een aanpassing moeten maken waar dit busje tussen zou moeten. zal er nog wat foto's op zetten.
ferguson 35
@RPCounty
weet jij trouwens wel of die A en B tegenover elkaar moeten staan?
RPCounty
Het is gewoon een kwestie van de bestaande bus achter de klemmoer wegnemen, en dan de kortere monteren en dan de pasplaat monteren en aanspannen met de conische moer in het conische lager wat van binnen taps toe loopt.
ferguson 35
Ja ik snap m, maar t ging met 4wd bak niet passen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!