Foto van een Slootsmid Giertank, bezig met bemesten. 1e indruk is goed. hij vult nog sneller dan met de oude snijmolen. nu maar afwachten hoelang het goed gaat :P

Slootsmid Giertank

wibe
Foto van een Slootsmid Giertank, bezig met bemesten. 1e indruk is goed. hij vult nog sneller dan met de oude snijmolen. nu maar afwachten hoelang het goed gaat 😛

Reacties

vossie
Zolang je geen kruiwagens vol kuilvoer in de put hebt gaat het heel lang goed met deze kasten
JD 6330
Zolang je geen kruiwagens vol kuilvoer in de put hebt heb je de snijmolen niet eens nodig is mijn ervaring
wibe
@JD 6330

klopt, als je maar genoeg mixt moet het eigenlijk ook zonder kunnen. heb je ook meer zuigcapaciteit
fendt-412
Met mixen raak je nog geen klosjes kwijt 😉 kuilvoer blijft ook wel in de put zitten, of je moet al messen op de schoepen monteren.

Maar nog niet verstopt gehad of gekke dingen tegen gekomen? Moeten jullie die extra pomp ook bijschakelen of heeft de trekker zonder ook genoeg olie?
Geef zelf meestal maximale olie, stond per ongeluk nog een keer niet op maximaal. Sloeg hij ook snel vast terwijl er bijna niets in zat.
wiegehts
@vossie

niet aan zodebemesten vandaag?
Joop3
@fendt-412 Als je er zoveel problemen mee hebt, heb ik het idee dat er wat niet goed zit. Je hebt zeker geen foto van het binnenwerk, waar wel wat op te herkennen valt? (Een beetje schoon dus :-D) )
fendt-412
Schone foto heb ik niet 😛
Misschien dat die sterren te strak, of juist niet strak genoeg langs het vaste gedeelte gaan.
Maar het gaat nu wel vrij goed, alleen hij loopt wel op iets van 100bar als er kuil inzit, blijft iets om die kammen zitten. Met geschoren staarten is dat helemaal erg, dat taaie rommel wil helemaal niet snijden.
Hebben de terugslagklep eruit gehaald, elke keer als de tank vol is laten we hem een tikje terug draaien, zodat alle prut even van die kammen loskomt en voorin valt en blijft liggen. Na een dag gieren, ongeveer 300kuub verder zit er dan mooi wat rommel in 😄
Deur324
Ja, wij hebben ook nog een snijmolen liggen toen we deze tank gekocht hadden maar nooit gebruikt, wij hebben deze snijmolen ook nog nooit open gemaakt om te kijken of die messen nog mooi zijn enzo hier is er een foto van als dit een goede snijmolen is zegt dat dan effe tegen mij kan ik hem op marktplaats zetten of verder bekijken hoe of wat?
Deur324
Ziet er wel mooi uit deze voersnijder, alleen deze heeft zeker ook nog een reinigings kast ofzo die je kan openmaken als hij verstopt zit ofzo?
dx11
Ja, het deurtje kan open he 😉
Deur324
Oke dat die deur open kan, maar kan je dan gewoon de rotzooi eruit halen en de messen zien enzo?
dx11
Jazeker.
wibe
Wat een kl*te ding!! hebben hem vandaag 4 keer de verdeelmolen op de bemester verstopt gehad, omdat hij klosjes en andere pruttel niet tegenhoud. als het zo blijft, mag hij er van mij heeel snel weer af. met de extra pomp komt hij maar op 50 bar, wat genoeg moet zijn volgens de dealer.
jehan
Loonwerker bellen wibe dan hebben jullie van die trammelant geen last meer van
fendt-412
Heb er hier een klosje doorheen gehad, waarschijnlijk iets te ver terug gedraaid.
Nog een stuk steen, touw en plastic ermee uitgevist.
Het is niet de oplossing van het probleem, die zooi hoort niet in de put.

Bij de loonwerker loopt de teller ook wel door als de verdeler vast zit, betalen moet je toch, ergenis houd je. Alleen geen stinkende klauwen 😛
jehan
Wij hebben de verdeler nooit now bijna nooit vast zitten ..is een kwestie van een goede verdeler erop hebben
Deur324
@wibe:nou dat is lekker dan als het nu al minder werkt, het is dus niet echt een stenenvanger enzo
wibe
Als het aan mij ligt, kopen we het zelde model als de oude, daar een hydromoter op maken. dat lijkt me het best. ja jehan, maar als jullie van die stukken hard plastic(vraag mij niet hoe dat in godsnaam in de put komt) er in krijgen, kun je een beste verdeler hebben, die kan dat ook niet hebben. de ouden had veel fijnere openingen, kunnen die dikke stukken niet door. deze openingen zijn veel groter, dus kan veel meer door hee. is inderdaad geen stenenvanger
fendt-412
En die kan overweg met klosjes, ijzerdraaid, koetouw en stenen/cement?
Ben het hier allemaal al tegen gekomen. Gereedschap dat tijdens de in de put is gekomen, je kunt het zo gek niet bedenken.
jehan
Wij hebben een veenhuis het enigste wat ie niet verwerkt is metaal de rest maalt ie allemaal kapot ..bij veenhuis lieten ze zien wat ie met een panlaat deed ..twas net een chipper zo fijn maalt die verdeler het kapot
fordmajor
@wibe

die oude verdelers worden nog nieuw gemaakt, ik had het al wel gedacht, dus wij krijgen ook nog wel probleemen,. 😞
wibe
@fordmajor

jullie hebben ook zo'n ding dan? heb net al op de site van kramp gekeken, staan wel onderdelen van dat ding op. dus waarschijnlijk zijn ze nog wel te krijgen. maar heb jij een link waar je die kunt krijgen dan? dat zou wel makkelik zijn 😛
fordmajor
Staadegaard of vanaf 50 euro bij unicom oost
wibe
Die voor 50 euro zal dan wel zo'n oud ding zijn 😛 maar die andere is ongeveer het zelde ja, maar is ff naar kijken 😄
wibe
Vanmiddag komen ze van het mechanisatie bedrijf kijken, en misschien ook nog wel iemand van sloodsmid. afwachten dus
Rikk
En?
wibe
Ze hadden gemeten hoeveel olie hij kreeg, trekker gaf 50 l/min, en hij moest min. 30/40 hebben, dus dat was wel goed. nu gaan ze er iets aan veranderen, dat er niet van die grove stukken door kunnen. maar dat lijkt mij niet egt een oplossing. maarja.
fendt-412
Maar hij slaat vast of laat hij rommel door?

1x de 309 voor de tank gehad, sloeg ook aardig snel vast, 412 zou hem nog makkelijk rond krijgen. Die geeft 75 liter. Als het ventiel perongeluk nog op minder liters staat slaat hij ook snel vast. Wordt het niet beter als je de extra hydropomp bijschakeld?

40liter kan genoeg zijn, maar kan zijn dat er dan minder druk achter zit, op 130bar krijgt de 412 de molen nog wel rond. Als hij iets hoger komt slaat hij vast. Weet niet tot hoeveel bar deze kan werken.
wibe
Hij laat rommel door, en daardoor gaat de verdeler op de bemester verstopt zitten. dat is het probleem ook zat er 1 keer rommel ofzo tussen de 3wegkraan, en die wou dus niet meer open?? vraag met niet wat het was. maar de trekker geeft 50 liter op 1450 toeren ofzo, met pompen. en volgens de dealer moet tussen de 30 en 40 genoeg zijn dus daar ligt het niet aan. op de meter staat de heletijd een kleine 50 bar ofzo, dus lijkt het mij dat hij niet veel weerstand heeft, en dus ook niet veel snijd. ze hebben er nu een paar stripjes bij ingelast, maar eens kijken hoe het dan gaat. en anders moet hij er maar weer af.
svenNHpower
Je kunt toch zien waneer die vol is
wibe
@svenNHpower

wat bedoel je?
svenNHpower
Aan de linker kant loopt zo"n doorzichtige buis en zo zie je de hoogte van de stront in de wagen.
Of is er hier iets anders aan de hand?
SJB533
Daan moet t onder of rechts van de tank liggen, slimme...
svenNHpower
Heb je het tegen mij SJB533?
wibe
Hier zit alleen een wijzer op, maar als die boven aan is, is hij nog niet helemaal vol. dan kun je nog ongeveer 5sec. wachten voordat je de klep om zet. en soms tel je niet snel genoeg, en ben je iets te laat, en komt er wat uit 😛 maar dat is maar een klein beetje, en dat veeg je zo weer weg met een vloerentrekker.
svenNHpower
Jha klopt dan zie je de stront stijgen maar op het eind niet meer dan moet je ff wachten en vol is die.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Slootsmid Giertank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!