Foto van een Fordson Super Major, toen was hij na restauratie net weer zover om te kunnen testen. Heb hem toen eens even laten werken aan de MF 20 hooipers

Fordson Super Major

Gerrit GBo
Foto van een Fordson Super Major, toen was hij na restauratie net weer zover om te kunnen testen. Heb hem toen eens even laten werken aan de MF 20 hooipers

Reacties

alberttt6400
Mooie combi
Tom VB
@alberttt6400

Zeker Albert, waar hebben we een vergelijkbare combi meer gezien ??
manus
Pers nog opknappen dan heb je een mooie combi!!
Gerrit GBo
@manus De pers zal nog even moeten wachten, heb meer projecten onder handen. Heb voor de pers inmiddels een Volvo BM 470 staan, de Fordson is wat traag tijdens transport.
patrickfokkink
Heeft die pers een grove pickup??
wim van de brink
Ja mooie combinatie staat wel zonder moterkap.
Gerrit GBo
@patrickfokkink Weet niet of dit een grove pick-up is, zou wel kunnen hij komt uit Groningen en is altijd in het stro gebruikt.
edwinbrink
Hallo dit is een mooie combi mijn vader wil ook zo'n kleine pers kopen
Gerrit GBo
@edwinbrink Laat je vader er rekening mee houden dat een Super Dexta bij dit type pers er een hele kluif aan heeft. overigens is het wenselijk dat je een door draaiende aftakas hebt. De Major heeft die ook niet en dat is lastig.
basia
@Gerrit GBo

Kon je vroeger kiezen ; major met of zonder DD aftakas ? of was dat alleen later met de Super Major ?

En ze zeggen hier dat onderdelen voor MF persen schaars worden ? ( Vooral knoperbekjes ?)
Gerrit GBo
@basia Ik weet niet of het op alle Majors zo was maar de Super Major kon je krijgen met en zonder DD aftakas.

Of onderdelen schaars worden voor MF persen durf ik te betwijfelen, er rijden er in Engeland, Schotland en dergelijke nog genoeg. Het complete knoop apparaat van een MF is bij mijn weten van New Holland en word op meerdere types en merken toegepast, voorlopig nog niet schaars dus.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!