Foto van een Fiat 70-90, bezig met balen wikkelen.. Foto is geplaatst door hansjee op 22-08-2011 om 20:01:18, met 22 reacties.

Fiat 70-90

hansjee
Foto van een Fiat 70-90, bezig met balen wikkelen.

Reacties

fiatjuh
Mooie zuinige niet te grote trekker als wikkeltrekker,zo zie ik het graag!
hansjee
Ja de ideale trekker om te wikkelen, mooi kort pks zat kort draaien, noem alle voordelen maar op
me
Enkel nadeel .. Missen van liters olie ? Zijn erg fijne trekkertjes maar gek veel olie geven ze niet. Onze 6400 heeft met 60 liter rond 1800/2000 toeren eigenlijk al heel krap aan olie voor een wikkelaar. Dat gaat deze trekker in praktijk nooit halen.
hansjee
Deze geeft meer dan genoeg olie hoor, wikkel een pak per minuut, deze draait dan wel 2000 toeren
me
Wels op 70/90 gezeten en geloof nooit dat die 60 liter geeft .. dat heb je zoiezo nodig om vlot te kunnen wikkelen iig. 90 liter pomp werkt lekker vlot en kan je hem met maximale capaciteit op 1700 toeren houden.
hansjee
Knap hoe je weet wat voor pomp hierop zit maar de wikkelaar vraagt 35 l/min bij 170 bar.. tis en blijft een ideale wikkeltractor
me
Blijft een feit dat je de 60a70 liter nodig hebt om vlot te kunnen werken. Meer liters maakt geen capaciteit verschil meer... En heb wel eens op een 70/90 gezeten en die geeft gewoon geen 60 liter. Verder zeer fijn trekkers!

misschien is de 35 liter vanaf. Als er eem paar klanten hebben en gaan met onze trekker op pad dan zit je met 60 liter nog krap aan. Met 35 liter zit er helemaal geen gang in het wikkelen zelf...

Zijn er voor 3? weken terug keer achteraan geweest en heb ook mijn liters en druk gemeten. Kwam erop neer dat 6910 met zijn liters net wat meer te vertellen heeft voor de wikkelaar.
NH-Ford
Wikkelaar met z'n eigen hydraulisch systeem is mooiste.
kun je een oldtimer met fatsoenlijke 12volt aansluiten ervoor dumpen, en ben je zeker van goede en schone olie.
me
Klopt, maar de pomp zelf is een forse meerprijs en waarom een eigen pomp als iedere trekker tegenwoordig een fatsoenlijke pomp heeft?
Loonbedrijf waar ik wel eens werk heeft op zijn allerminst een 90 liter pomp op de oudste trekker, ruimschoots voldoende.

Tevens is volgens mij mc-hale de enige leverancier van een wikkelaar met pomp. Mooie wikkelaar, maar mooi groot lomp en je bent de sjaak als je hem moet smeren 😄!
NH-Ford
Klopt, in nederland hebben de meenste trekkers die ervoor staan de capaciteit wel, buitenland als duitsland/zwitserland/oostenrijk veel minder, daar leveren wij de wikkelaars bijna altijd met eigen systeem.
me
Wat voor wikkelaars zijn dat dan ?
NH-Ford
Tawi minibalen wikkelaar, hebben al stuk minder liters nodig dan zo eentje, maar is vaak nog te krap 😉
me
Had de trekker vrijdag effe gelezen, maar dat apparaat van knoll uit rouveen met pers en 2 wikkelaars is wel een stukje techniek 😄!
NH-Ford
Jaja, sta daar ook nog op de foto (als je heel goed kijkt) 😉
me
Zo goed heb ik dan niet opgelet 😉!
NH-Ford
Haha, is ook niet echt te zien hoor, fungeerde als chauffeur toen 😉
hoe ist verder, arbeid en straks weer school?
hansjee
Deze wikkelaar heeft een pers leiding en een drukloze retour, meer slangen gaan er niet naar toe. geloof ook wel dat die met meer liters de pak net een beetje sneller oppakt, maar dat zorgt er niet voor dat je 10 pakken meer wikkelt per uur.
me
Nu je het zegt jeroen is wel te zien idd !

Ik ken de slangen ja, doen het regelmatig met onze 6400 die 60 liter geeft met 1900 toeren. ( 2 weken terug nagekeken ) .. Als er dan een 6910 voor staat met 90 liter pomp die dan misschien met minder toeren 70 liter geeft gaat het al aanzienelijk sneller.

Bedoel niet dat trekkertje niet voor geschikt is, maar lijkt mij gewoon dat je olie te kort komt. Ben vrijdag nog wezen wikkelen en de pers kan je van zijn lang zal ze leven op die manier al niet bijhouden. Als je dan al ziet wat er op zo'n dag weg moet worden geperst en gewikkeld is het wel lekker dat t allemaal in rap tempo gaat vindt ik. Was zaterdagmorgen ook om half 4 terug van het wikkelen.
hansjee
Ik ga hier verder niet mee in discussie, pers is idd niet bij te houden als er fatsoenlijk geduind is enz.
HesselFiatpower
Mis je een stuk van de pijp?
hansjee
Jowe.. eraf gewaaid met bermen maaien/harken/persen.. Helaas is deze nu ingeruild op een t5050

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 70-90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!