Foto van een Onbekend Van alles, bezig met poseren.Zijn er TF ers die weten  wat voor apparaat dit is ?In het Fries heet het een

Oldtimers Werktuigen

basia
Foto van een Onbekend Van alles, bezig met poseren.

Zijn er TF ers die weten wat voor apparaat dit is ?

In het Fries heet het een "jarre-mountsje" !

Reacties

moarten
Is dit niet een deel van een oude kunstmest strooier ?
Kimi4ever
Dit is een Molentje dat gebruikten ze vroeger als soort mest-verspreider dit zat dan achter de Mest-kar..Van daar uit liep de mest dan op dit molentje om 't de verspreiden.
Mijn Vader Heeft ook 1 in de Berging 😃
thmtrader
Dit hing je achter een kar met vaste mest, en dan gooide je er tijdens het rijden iedere keer een greep mest op.....
thmtrader
PVD net te laat...
Valtrapowerr
Een soort Breedstrooier 😃
1046
Hihi
basia
Kimi en Trader ; aardig in de buurt ; vroeger +/- 55 jaar terug ;had je nog vaste mest en gier ; dit is een gier-versprijder ;werd achter onder de gierbak gehaakt en de gier stroomde hierop door een schuif in debak open te trekken .
En idd het lijkt ook wel op een oude kunsmeststrooier ; maar die waren groter en met trechter ; zo.n "gier-molentje" was niet groot ; +/- 50 cm hoog .
Kimi4ever
@basia

Klopt idd,mien pake hie 'm oltied achter de "hynder & wein" 😃
basia
@Kimi4ever

Ja ; nostalgie ; hynder en een jarrebak zat ook nog vaak op een
"hoep-wein " (houten spaakwielen met ijzeren hoepen )

Oh ja jij bent MF kenner ; bij mijn profiel foto.s staat een MF 35 X 4WD ; klopt mijn verhaaltje daaronder?
Kimi4ever
@basia

Ja Volgens mij werden de 35x Tractoren niet standaard met 4-wd geleverd,veelal werden deze aangepast idd door Bedrijven die zich daar in gespecialiseerd Hadden. Je ziet 't ook wel veel bij de 100-serie Trekkers..
Nostalgie idd,wij hadden ook altijd nog zo'n oude "lely-Hooikeerder" staan daar zat ook zo'n oogje aan waar de leidsels dan aan konden voor achter 't hynder 😃
dickt
Ik, alfredo en SJB533 hebben dit object verplaatst van Tractoren Onbekend Van alles (Poseren) naar Machines Oldtimers Werktuigen (Poseren)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Oldtimers Werktuigen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!