Foto van een John Deere 6620, bezig met ploegen in zuidwolde (Gn) op zware klei. Foto is geplaatst door mdoornekamp op 29-12-2011 om 18:22:01, met 13 reacties.

John Deere 6620

mdoornekamp
Foto van een John Deere 6620, bezig met ploegen in zuidwolde (Gn) op zware klei

Reacties

mdoornekamp
Wat zeg je hier van Hobby Farmer?
hobbyboer
Bretels deran
john deere 7810
Waarom?
hobbyboer
@mdoornekamp

Quote:
Wat zeg je hier van Hobby Farmer?

Wil je een oordeel over je ploegwerk van Hobby Farmer of mag ik er ook wat van zeggen?
Mc_douwel
Lijkt op het eerste niet verkeerd ligt mooi aangesloten wat voor ploeg is dit(merk type)wel lekkere stopverf
hobby-farmer
@mdoornekamp
zo op het oog ligt dit ploegwerk er ook niet verkeerd bij, alleen de groene stopel er niet mooi onder. voor de rest mooi ploegwerk!
dehandigesmeerlap
Te onrustig ploegbeeld,vraag me ook af of de treklijn volledig goed staat,zo te zien niet.Als wel zouden de snedes netter weggelegd worden
dehandigesmeerlap
hier staat de treklijn wel goed
mdoornekamp
Reacties zijn nog aardig positief gelukkig. Is zeer zware grond in Zuidwolde(gn) met veel sporen. Voorscharen er af. Loopt direct vol. De vette klei wil er niet overheen. Weet ook niet of strokenristers hier helpt. Dit is een Vogel en Noot met MPK rister. Dit is een lang recht rister zoals Lemken en oudere rumptstad, cappon en kongskilde.
mdoornekamp
Bretels is tegen vollopen en dubbel klappen van de achterspatborden. Ploegbanden zijn haast te groot voor deze trekker
dehandigesmeerlap
Toch eens kijken of de treklijn goed loopt.vooral op die zware grond heeft die wentelas machtig veel te lijden,mogen graag breken.Hoe diep ploeg je? Het lijkt erop dat het eerste rister meer krijgt maar door het trekkerspoor hij het toch vlak aanstort klopt dat?Hoe breed zijn die banden,zijn dat 650 ers?
mdoornekamp
Banden zijn 20.8 R38. zijn niet te breed dus. Eerste schaar neemt hier haast te veel mee. Op taaie grond drukt de ploeg zichzelf vaak naar het vaste land omdat de zoolijzers de druk niet aankunnen, vooral als je ondiep ploegt. Als de omstandigheden zwaar zijn lijdt de kwaliteit er toch vaak onder. Je wil ook graag vooruit ipv stil staan te slippen. Kijk maar even op youtube "twins ploegen maisland" voor beter ploegwerk

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6620 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!