Foto van een Fordson Dexta, bezig met poseren.Nodig voor een vraag. Foto is geplaatst door Heldern op 21-02-2012 om 14:08:39, met 11 reacties.

Fordson Dexta

Heldern
Foto van een Fordson Dexta, bezig met poseren.
Nodig voor een vraag

Reacties

ford5000
@Heldern

Alle voorzieningen zijn aanwezig, dus even die knop(vleugelmoer) uittrekken, hefhendel omhoog, en kloven maar.
Wel even kijken dat je de leidingen van de klover goed aansluit. Dus mocht ie het niet doen dan gewoon even slangkoppelingen omsteken.
mooiwar
Wij hadden een dexta zonder hydroliek ventielen
Heldern
@ford5000

Maar dan kun je misschien ook wel uitleggen waar hendel voor is wat haaks op de hef zit. Want als ik die na beneden doe heft die niet meer. En dat veugelmoertje wat je ziet moet ik uitdraaien zit schroefdraad op. kan er helemaal uit.
ford5000
@Heldern

Dat is het hendeltje van je trekkrachtregeling/diepteregeling. Dit hendeltje moet je trouwens wel bovenin hebben staan als je het externe cicuit wilt gebruiken, anders heb je waarschijnlijk nog geen druk op je buitenwerkende systeem. En nogmaals, de hefhendel moet je helemaal omhoog hebben staan.
Wel vreemd dat je die vleugelmoer losschroeven moet. normaal gesproken zit daar ook een andere knop, en die kun je in 2 duidelijk gearreteerde standen uittrekken. Voor je buitenwerkende hydrauliek moet je de uiterste van de 2 hebben.
Gerrit GBo
@ford5000 Iss dat eigenlijk wel de juiste plek voor de aansluiting?? Ik dacht eigenlijk dat je de hydraulic weg moet halen bij de aansluiting onder die vleugelmoer. de dop zie je net zitten aan de voorzijde van het regelblok een beetje recht onder de vleugelmoer-knop.
ford5000
@Gerrit GBo

Als ik er het instructieboekje van de Dexta op nakijk dan is dit toch wel de juiste wijze van aansluiten Gerrit.
Op de plek waar hier de vleugelmoer zit hoort normaliter een trekknop te zitten die je dus uit moet trekken om de oliestroom van de hefcilinder naar de persleiding te sturen.
Waarom er bij deze een vleugelmoer zit is me vooralsnog een raadsel.
Misschien is dit ooit eens zo aangepast en meot je hem voor een deel uitschroeven om hetzelfde te bewerkstelligen als met de standaard trekknop?
Dit is waar ik vooralsnog even vanuit ga.
Gerrit GBo
@ford5000 Ik heb een N.P. Dexta, daar zit op de plek waar bij deze de aansluiting zit een regelknop voor de flow. Op mijn Dexta zit hetzelfde regelblok als op de Super Major, daar heb ik aansluiting onder de trekknop en dat werkt perfect. trekknop uit, hefhandel omhoog en gaan met die banaan.
ford5000
@Gerrit GBo

Kan heel goed dat je wel gelijk hebt hoor.
Ik heb even het Dexta instructieboek op onze eigen website erop nagekeken.
Misschien als jij die ook eens gaat bekijken, zodra je er tijd voor hebt, dat jij tot andere conclusies komt als ik?
Gerrit GBo
@ford5000 Ik zal van de week eens kijken, het is qua vorm ook een wat ander regelblok als wat ik heb, waarschijnlijk zit het daarin. Ik zal bij gelegenheid wel even een foto plaatsen
ford5000
@Gerrit GBo

Ik hou het wel in de gaten, en hoor wel wat jouw bevindingen zijn.
Niet dat Heldern daar direct mee geholpen is, maar het moet toch wel heel gek zijn willen we dat systeem wat hij erop heet zitten niet werkend kunnen krijgen.
Ik ga nu mijn bed opzoeken want om half 6 gaat mijn wekker weer.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!