paar weken geleden fordson dexta gekocht om gewoon als tijdverdrijf wat aan te restaureren.Rol beugel komt er niet weer op. Is een originele sirocco rolbeugel. Is dus te koop.

Fordson Dexta

oldtimergek
Paar weken geleden fordson dexta gekocht om gewoon als tijdverdrijf wat aan te restaureren.
Rol beugel komt er niet weer op. Is een originele sirocco rolbeugel. Is dus te koop.
forddextagek
@oldtimergek heb je die rolbeugel nog en wat wil je er voor hebben dan

Reacties

FiatGek
Ik denk wel dat daar genoeg liefhebbers voor zijn! @t6030power
Gerrit GBo
@oldtimergek Leuke trekkers om aan te sleutelen, zo te zien een Engelse uitvoering, koplampjes zitten op originele wijze in de grille.
oldtimergek
@Gerrit GBo is inderdaad de engelse uitvoering. Een zgn snelloper. Loopt dik 40 km/u. De dexta voor de engelse markt liepen 35 km/u, die naar vasteland europa gingen die liepen maar 25 km/u.
t6030power
@FiatGek ik ben al voorzien van een sirroco beugel
Heldern
@Gerrit GBo

Ze werden toch allemaal in Engeland gemaakt?
Want onze Dexta heeft ze op de buiten kant. en onze super Dexta heeft ze in de grille zitten
Gerrit GBo
@Heldern Ze werden wel allemaal in Engeland gemaakt inderdaad, alleen de export modellen kregen de koplampen buiten de grille, en Dexta's voor de thuismarkt (Engeland dus) hebben de koplampen in de grille. Af en toe zie je dat Engelse exemplaren toch de plas over zijn gestoken zoals deze.

@oldtimergek Loopt hij origineel 40?? Dat is voor mij nieuw, zit hem dat in de versnellingsbak of het toerental van de motor??
oldtimergek
@gerrit GBo ik zou het niet weten, zal dat eens proberen uit te vinden, maar ze noemen ze inderdaad snellopers. Mijn super dexta loopt minder hard. Maar die dexta van mij maakt ook veel te veel toeren.
oldtimergek
@Gerrit GBo ik weet toevallig dat de firma blauw uit Rolde in de jaren 60 heel veel van dit spul heeft opgekocht in Engeland en naar nederland heeft gehaald. Maar je ziet inderdaad meer exemplaren met de koplampen op zij als in de grille.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!