Foto van een Fella Folder. opknappen. in de loodmenie ,het is een Fella m30 mestverspreider maar die stond er niet tussen

Fella Mestverspreider

deutz6007
Foto van een Fella Folder. opknappen. in de loodmenie ,het is een Fella m30 mestverspreider maar die stond er niet tussen

Reacties

manus
@deutz6007

Verplaatsen naar

Fella Mestverspreider???
Straw
Ik, Boerenjongen16 en manus hebben dit object verplaatst van Tractoren Fella Folder naar Tractoren Fella Mestverspreider
weurding
Fella is destijds verder gegaan met de productie van f.stille mestwagens, heeft deze ook 3 kettingen op de bodem?
deutz6007
@weurdingja heeft drie kettingen, op het typeplaatje staat fella M30
avanmierlo
@deutz6007
ik heb de zelfde mestverspreider staan maar kan geen type plaatje vinden wat zit dit
want bij mijn weten is het een mestverspreider type stille
deutz6007
@avanmierlo het typeplaatje zit bij onze strooier rechtsvoor op het chassis.
weurding
Ga je alles vervangen? met 3 ketten van verschillende slijtage's krijg je nl.nooit de ket mooi egaal strak gespannen, maar wordt wel mooi
deutz6007
@weurding nee, vervang niet alles, nieuwe keeringen in de tandwielkast, rondom nieuw in de bouten standaard dingen eigenlijk. het span systeem is wel een mooi systeem, het is een koker, waar de drie nestwielen op zitten, deze glijd door het u profiel van het frame, in het midden zit er een bout opgelast, met daar overheen een stang.die loopt naar de buitenkant van die koker, als je die bout uitdraaid zet je spanning op het midden van de koker waardoor hij recht blijft, ook als er spanning op komt, verder is de ketting nog helemaal goed, geen slijtage. verder zijn alle lagers ook nog goed.
hij is eigenlijk niet veel gebruikt, maar naar mijn idee heeft ie bij zn oude baas veel buitengestaan. daardoor wel verrot maar niet versleten.
b450
Als het scheeps ketting is kun je hem wel "calibreren".
Als 1 van de 3 kettingen langer of korter is zou je kunnen proberen de ketting langer of korter te maken door de schakels op te rekken of te krimpen.
Dat kun je gewoon doen met een hamer, een aambeeld en veel geduld!!
Ik heb ook een f.stille westfalia 3kuubs uit 1969. bodemketting is gebroken ik ben op zoek naar een soort ketting die daar op past wat voor type scheepsketting is dat???
avanmierlo
Bij kramp gewoon te bestellen@carlos-zandbergen
deutz6007
@carlos-zandbergen dat zou ik je niet durven vertellen, ik denk dat je het beste een stuk ketting mee kan nemen naar een LMB of een bedrijf die gespecialiseerd is in kettingen, die kunnen je wel helpen. je kan ook gewoon een verbindingsschakel halen en die er tussen zetten. succes.
Een schakel er tussen heb ik al geprobeerd de stalmest die erop komt is nogal vast gaan zitte.. maar bedankt!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fella Mestverspreider ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!