Foto van een Duport Tank, bezig met bemesten.Wij rijden papiercellulose over de geplante lelies en freesia's om stuifvrij te rijden met een giertank voorzien van een gestuurde dissel om in de bedden t

Duport Tank

DANOONTJE POWERR
Foto van een Duport Tank, bezig met bemesten.

Wij rijden papiercellulose over de geplante lelies en freesia's om stuifvrij te rijden met een giertank voorzien van een gestuurde dissel om in de bedden te draaien.
We deden dit met een ketsplaat en maken nu sproeibomen om een betere verdeling te krijgen en minder windgevoelig te zijn.

Draaikransen zorgen ervoor dat de pijpen tevens dragende constructie zijn

Reacties

Favorit614
Rijen bemesting in de aardappels ?
DANOONTJE POWERR
@Favorit614 Nee papiercellulose spuiten op geplante lelies en freesia's.
Favorit614
Aha , maar liever de uitgangen niet naar onderen gehad? nu blijft er altijd een laagje in de pijp staan
DANOONTJE POWERR
@Favorit614 Nee, we hebben deze hoogte wel nodig om een goede verdeling te krijgen en als we de bomen hoger hadden gemaakt hadden ze omhoog over de 4 meter geworden.

Het zou kunnen dat dit nog iets te laag is maar dan maken we bochtjes aan de pijpen om meer hoogte te krijgen.

Als de bomen omhoog gaan lopen die wel leeg en blijft er alleen achter wat in staan maar dat blaas je er de volgende keer wel weer uit 😉
deutz6007
En als het af is laten galvaniseren?
DANOONTJE POWERR
@deutz6007 Ja, nog ff wat gaten boren in de kokers en dan een tijdje badderen!
ramrod
Probeer wel de draaistukken te ondersteunen in de pijpbocht. Anders slijt deze veel te hard; er leunt nogal wat gewicht op dat gietijzer
DANOONTJE POWERR
@ramrod Er komen nog verstevigingen in de bochten en bij de lange pijpen komen de cilinders vrij kort op de hoek dus die nemen ook flink wat kracht weg.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Duport Tank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!