Foto van een John Deere 6620, druk bezig met Gras inkuilen.. Foto is geplaatst door mdoornekamp op 10-09-2013 om 18:34:49, met 24 reacties.

John Deere 6620

mdoornekamp
Foto van een John Deere 6620, druk bezig met Gras inkuilen.

Reacties

mdoornekamp
Nu ook actie video @johndeeretje
Fendt926Driver
Is dit gras nog zo groen of lijks dat zo. voorbanden zijn nog een beetje nat???
mdoornekamp
@Fendt926Driver foto van dit voorjaar. Bij de video ist droger
Jackvaltra
Mooie combinatie! Wat voor type ladewagen is dit? Kan hij de wagen makkelijk doen?
Fendt926Driver
Quote @Jackvaltra:
Mooie combinatie
combinatie is mooi maar zou hem hier nooit op de kuil willen hebben. zonder walzen kom je hier de dam niet op met de opraapwagen
Jackvaltra
Wat voor walzen bedoel je?
mdoornekamp
@Jackvaltra super Vitesse 3501 CFS bouwjaar 2013. Kan de wagen net aan. In combinatie met hogere laadsnelheid in derde snee wordt het krap. Er gaat ook wel heel veel gras in deze wagen. Wordt dan ook wel een heel gewicht wat je mee sleept. Trekker is nu opgevoerde naar 150 pk. Gaat nu mooi.
mdoornekamp
@Fendt926Driver ja dat blijft een lange discussie. Bij mij kom je met een doseerwagen de dam niet op. Wat een ellende met lossen als ie te vol zit of bij zwaar gras
Jackvaltra
Okee, kuilen jullie altijd zelf? hoeveel bunder hebben jullie?
mdoornekamp
@Jackvaltra zit in het loonwerk. Heb zelf geen land. Heb al wel 500 hectare gedaan denk ik
Jackvaltra
Okee doe je netjes in 1 seizoen
mdoornekamp
@Jackvaltra kuilen jullie ook zelf
Jackvaltra
Nee helaas niet, ik wil t altijd wel maar pa vind het nu nog niks
Arnold lol
@Fendt926Driver dat zijn ook weer van die uitspraken. waarom wil jij er loswalsen in hebben dan? je kan beter een persoon op de bult hebben die dat goed in de vingers heeft dan heb je echt geen loswalsen nodig!
Fendt926Driver
Quote @Arnold lol:
waarom wil jij er loswalsen in hebben dan
mij gaat het niet om de snelheid van inkuilen maar het product dat ik over houd. moet er zeker een half jaar van voeren. als de man op de kuil (te) veel werk heeft met verdelen heb ik de kuil niet vast genoeg. kuilen zelf in met 2 rapides met doseer walzen in een sleufsilo waar we langs de vastrijder kunnen rijden die al 40 jaar ervaring heeft met kuilen VAST rijden en die op een trekker met verdeler zit die 12.5 ton weegt.
laatst een keer de loonwerker meegereden met een veenhuis combi zonder walsen en dan een meter van de kant rijdt terwijl we boven de muren waren heb je steeds weer wat gras over de rand liggen door de grote bulten die uit die wagen vielen.
Arnold lol
@Fendt926Driver agja iedereen zijn eigen ervaring er over. thuis ook een bedrijf en op verschillende manieren ingekuild. zijn zelf voorstander van hakselen!
mdoornekamp
@Fendt926Driver Veenhuis combi is nou ook weer een voorbeeld van een zeer slecht lossende wagen. Te hoog en geen doorlopende zijwanden achter zoals schuitemaker. Veenhuis is sowieso een mislukte opraapwagen.
Fendt926Driver
Quote @Arnold lol:
zijn zelf voorstander van hakselen
heb zelf een hakselaar samen met de buurman. doe thuis alle gras met de rapides. veel makkelijker. verder weg gelegen gaat de hakselaar ook mee. maar altijd eerst de rapide laden dan de hoekjes opvullen met de hakselaar. dan gaan de silage wagens ook mee om een beetje aanvoer te hebben en soms 2 20 tonners van de loonwerker (met walzen)
Fendt926Driver
Quote @mdoornekamp:
Veenhuis combi is nou ook weer een voorbeeld van een zeer slecht lossende wagen
misschien ben ik daardoor wel niet zo enthousiast. maar heb ook taarup wagens zien lossen waar het gras al halve meter achter de wagen hing voordat er een hele grote bult uitviel was ik ook niet kapot van.
maar als gezegd ieder zijn systeem.
mdoornekamp
@Fendt926Driver wat voor kuilverdeler heb je dan? goede kuilverdeler is het halve werk
Fendt926Driver
Quote @mdoornekamp:
wat voor kuilverdeler heb je dan
holaras jumbo. hydr opklapbaar hydr uitschuifbaar en hydr schuinstelling. super machine

ljdekker
Zo`n jumbo past perfect bij een wagen zonder walzen. Die kan die bulten wel aan. Doe mij maar 1 zonder walzen, gaat best.
dx11
Zonder walsen, te weinig messen, ja wij doen alles verkeerd. Toch een keer met de verdeler er over en het is vlak. Je kan direct achter de wagen aan verdelen. Voor dat de klep van de wagen dicht zit is de bult vlak.

Nu geef ik toe dat de bult er niet geweldig uit ziet omdat ik hier alleen aan het kuilen was op afstand

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6620 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!