Heel wat landbouwers en loonwerkers zijn vindingrijk in het maken van machines. Landbouwer Van Vynckt-Snauwaert uit Wortegem-Petegem (B) aan het werk met de hakselaar, vander Snauwaert bouwde zowat 20

Mengele SH2H

1.030 foto's van @MMaarten

MMaarten
Heel wat landbouwers en loonwerkers zijn vindingrijk in het maken van machines. Landbouwer Van Vynckt-Snauwaert uit Wortegem-Petegem (B) aan het werk met de hakselaar, vander Snauwaert bouwde zowat 20 jaar terug deze 'Zelfbouw-Mengele-bunkerhakselaar'. De basis is een chassis van een International tractor. Vervolgens heeft hij er een Mengele SH2H 3rijige hakselaar aangebouwd en de bunker erop gezet.

Reacties

Alex Miedema
Gaaf apparaat!
Niels OM
Netjes gebouwd, misschien alleen nog een x cabine erop maken?
MMaarten
@Niels OM De hakselaar is een jaar of 20 geleden gebouwd, al die tijd hebben ze dus zonder cabine gereden. Als de bunker vol is, kan men de pijp draaien zodat men ook nog een kipper of silagewagen kan volblazen.
erik9831
Ik, SJB533 en dickt hebben dit object verplaatst van Tractoren Mengele SH30H (Maïs hakselen) naar Tractoren Mengele SH2H (Maïs hakselen)
MMaarten
@erik9831 Bedankt!
erik9831
@SJB533 en @dickt zijn beiden ook bedankt. 😄
Palmie-MF
Kan die overladen of moet die zelf na de kuil rijden?
MMaarten
@Palmie-MF Ze kunnen ze overladen, maar als wij er waren werd er maar één bak gehakselt. Hij is dan naar de stal gereden en heeft hem daar uitgedraaid.
guy
@MMaarten

Das op de baan van Wortegem naar Kruishoutem dat ie woont?
MMaarten
@guy Dat zal een andere landbouwer zijn dat je bedoelt. Die heeft een New Holland 2000 serie hakselaar. Deze landbouwer woont in een zijstraat van de Waregemseweg.
guy
@MMaarten

Van Wortegem ken ik er zoveel niet eigenlijk, alhoewel dat in mn geburen is 😄
MMaarten
@guy Was ook eerder toevallig dat we deze te weten kwamen, zo een vangsten maken bijna gans je seizoen goed 😄. Die dag zagen we 3! Mengele hakselaars op één dag.
guy
@MMaarten

Ja tzit soms in een klein hoekje he, hebben zo dit jaar een Gallignani gekocht waar we ook niet van wisten dat we zoiets nog konden vinden zo dichtbij de deur... en infeite in het centrum van een stad
MMaarten
@guy Ge moet daar echt opkomen. Soms passeert ge elke dag langs een hof zonder te weten wat er daar kan staan hé.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mengele SH2H ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!