Schlüter Super 1250SV, bezig met bosbouwtrekker zijn.. Foto is geplaatst door Schluterfan op 26-12-2013 om 19:08:26, met 15 reacties.

Schlüter Super 1250SV

Schluterfan
Schlüter Super 1250SV, bezig met bosbouwtrekker zijn.

Reacties

SJB533
Ik, SJB533 en ford5000 hebben dit object verplaatst van Tractoren Schlüeter Onbekend (Poseren) naar Tractoren Schlüeter Super 1250SV (Poseren)
AG35
@Schluterfan Mooi! Had Schluter ook bosbouwuitvoeringen af fabriek?
Schluterfan
@AG35

Ja, dat was een apart type, zoals de trekker op de foto. Er is zelfs ooit een folder uitgegeven. In 65 kreeg Schlüter ook de goedkeuring om trekkers voor de bosbouw te bouwen. Er hingen toen aan beide kanten van de motorkap zegeltjes met daarop de vermelding van goedkeuring.

In een van de boeken staat een lijst met de geproduceerde aantallen.
SJB533
Quote @Schluterfan:
Ja, dat was een apart type, zoals de trekker op de foto

Ziet er niet bosbouw uit. Diende deze dan als basis, of hoe moet ik dat zien?
Schluterfan
@SJB533

Ja ik denk dat de klant dan kon kiezen wat voor lier, bord en dergelijke erop kon gebouwd worden, en in hoe verre de trekker "gepantserd" moest zijn. Ik heb al verschillende foto's van bosbouw Schlüters gezien, en geen een lijkt mij de zelfde. Alhoewel sommige trekkers misschien ook als gewone landbouwtrekker de fabriek verlieten en bvb bij een 2de eigenaar pas in de bosbouw ingezet werden, en daarvoor aangepast zijn.

Deze foto is gemaakt in Luxemburg, en toen was er toevallig ook een Super 2000SV.
SJB533
@Schluterfan
Maw: Schlüter was er niet in actief, maar kon het bieden. Gaat een beetje meer richting Valtra, dan JD om t zo t zeggen... Bosbouw obv JD komt vaak van Kotschenruther.
Schluterfan
@SJB533

De trekker werd gebouwd naar de wensen van de klant, voorzover Schlüter die zelf kon aanbieden, waarna hij naar een gespecialiseerde firma ging

De bosbouw Euro Trac is daar een mooi voorbeeld van. De fabriek bouwde de trekker volgens de regels van de klant, waarna hij naar dealer Schreyer ging, die de resterende ombouw deed, zoals de kader rond de cabine, beschermplaten onder het frame, voorlader, windas en dergelijke meer. Die trekker mag trouwens ook de eer dragen de duurste Schlüter ooit te zijn, want het prijskaartje van die trekker bedroeg toen der tijd 200.000 euro!

Er is een folder van Schlang en Reicher (of hoe heette die firma ook alweer?), waar hun artikels aangeboden worden aan verschillende fabrikanten, waaronder ook foto's tussen stonden van Schlütertrekkers met hun lieren aan.
SJB533
@Schluterfan
Schlang und Reichart 😉

Kijk zo leer je weer wat 😄
Schluterfan
@SJB533

Ik zat er nog zo ver niet naast dan 😛.
Schluterfan
@SJB533


Dit is hem trouwens 😉
AG35
@Schluterfan Is dat de FPA-Forstprufung? Wordt ook in sommige Holder folders genoemd. En ook Holder, maakte gebruik van Schlang und Reichart, producten voor de bosbouwtrekkers.
Schluterfan
@AG35

Ik geloof van wel!
johnymf
Nu ik deze foto zie moet ik meteen denken aan hoe dat ding leurde op da veld daar in Luxemburg en dat de demper miste in die uitlaat!
Schluterfan
@johnymf

Schlütersound puur 😃.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 1250SV ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!