Foto van een John Deere 6620 op vredestein 800, druk bezig met Gras inkuilen.. Foto is geplaatst door mdoornekamp op 26-04-2014 om 19:44:33, met 12 reacties.

John Deere 6620

mdoornekamp
Foto van een John Deere 6620 op vredestein 800, druk bezig met Gras inkuilen.

Reacties

rick-mandersloot
@mdoornekamp denk dat ik dan persoonlijk meer fan ben van de xeobib, die hebben een veel langer loopvlak. maar die van jou zijn weer 10 cm breder...
mdoornekamp
@rick-mandersloot deze zijn wel aardig soepel maar bij veel transport zet ik ze op 1.2 . Met grondbewerking kunnen ze wel op 0.8
Ritchie
Vanwaar de keuze voor 800's en geen 'normale' bandenmaat?
mdoornekamp
@Ritchie Hier op de klei zijn we erg bang voor spoorvorming. Veel van dit soort trekkers rijden op deze banden hier. Voorheen reed ik op 580/70r38 en werkte dan vaak met dubbel lucht. Trekker was dan 340 cm breed. Machines worden steeds zwaarder en groter.
Ritchie
@mdoornekamp

Oké! Ja klopt, machines worden steeds zwaarder, oplegdruk steeds hoger. Op de klei heb je dat veel sneller ja, zijn ze ook wat zuiniger op de grond volgens mij.

Hoe zijn de resultaten?
jd premium
Ziet er goed uit! Als dit te stug is kan je altijd nog 710/60*38 Xeobib proberen.
mdoornekamp
Banden zitten er nog maar net onder. Wel stabieler met achteruit door de bocht de bult op. Met grondbewerking kun je laag in spanning en 3 m gelijkmatig aandrukken met een banden pakker in de fronthef.

Te grote grote breedte met dubbel lucht werd ook steeds lastiger met transport. Daarnaast vaak dubbel lucht aan en af bouwen met wisselende werkzaamheden.
mdoornekamp
@jd premium Dit rijdt goed. Michelin xeobib 710 is trouwens maar 67 cm breedt. Moet je het echt van de lage spanning hebben anders kun je net zo goed vredestein 650 kopen op een brede velg.
jd premium
Klopt wel ja, Michelin komt pas aan de 710 als je ze slap rijdt. Welk merk band is dit nu?
mdoornekamp
@jd premium Dit zijn Vredesteins met lage load index voor tractoren. Deze mogen tot 0,6 bar en zijn 79 cm breed

Michelin maakt momenteel alleen 800 met hoge load voor hakselaars en bietenrooiers. Die mogen niet onder 1 bar en zijn relatief stug. Zijn ook maar 75 breed

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6620 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!