Foto van een Lely Maaier, bezig met poseren.. Foto is geplaatst door jordi 1455 op 15-09-2014 om 16:26:25, met 25 reacties.

Lely Maaier

jordi 1455
Foto van een Lely Maaier, bezig met poseren.

Reacties

triolietmax
Als je het over troep hebt..
mf 6150
@triolietmax
Je bedoelt zeker dat die balk te dik is of niet? Vroeger hebben wij ook een lely gehad, hele dikke balk, en als je hem dan voor over zette dan ging ie doordat hij maar 2 messen per schijf heeft gras overslaan. We hebben nu een vicon en een fella dit gaat veel beter.
daan knol
Quote @triolietmax:
als je het over troep hebt..

Precies, onze maaier van 10 jaar ophanging gescheurd en messenbalk verrot
SJB533
@mf 6150
verrassing: Fella heeft ook maar 2 messen per schijf. Daarnaast Moet een maaier vlak staan. Zeker een Fella met die grote schijven!
jordi 1455
We hebben al meer dan 10 jaar Lely maaiers, nooit problemen gehad. De 2e JF maaier die we hadden voor de Lely hadden was drama, de 1e JF maaier was wel goed.
mf 6150
@SJB533
Sorry ik was niet helemaal duidelijk. Voor hebben we een fella km 310 fz, een trommelmaaier dus. Dit is onze tweede fella fronttrommelmaaier en we zijn er erg over te spreken.
guus hiddink
Bij mij op het werkhebben ze ook al jaren Lely bevallen prima en deze maaiers laten zich tenminste licht trekken!
jordi 1455
@guus hiddink wat hadden jullie er voor dan?
guus hiddink
Ik weet niet anders dan dat ze lely hebben volgens mij is dit het 3 of 4 e setje in die 14jr dat ik er werk
SJB533
@mf 6150 kun je niet vergelijken...
Valtra-Fordpower
@SJB533 Zo groot zijn die schijven niet, valt best mee. zitten er 6 op onze 3mtr versie, en kunt gewoon prima korte stoppels mee maaien.
JD5620
Vicon, Kuhn en claas zijn de beste maaiers vind ik fella lely enzo is nou niet echt degelijk
guus hiddink
Van kuhn scheurt de bok ook
SJB533
@Valtra-Fordpower
Op een 260 zitten er 4, en dat is een grote werkbreedte (65 cm) per schijf. Als je maaier schuin staat, zie je dat wel makkelijker, dan met een machine met kleinere schijven.
triolietmax
@guus hiddink, 3e of 4e setje in 14 jaar, moet je nagaan... voor melkveehouder die niet veel maait gaat het 10 jaar goed maar dan is het ook oud ijzer.. let maar goed op gebruikte maaiers zijn niks meer waard.
jordi 1455
@triolietmax na tien jaar oud ijzer? tweedehands zijn lely maaiers gelieft hoor.
guus hiddink
@triolietmax bij ons houden ze van bedrijfszekere machines en zeker de hakselaar persen opraapwagens ed en daar vallen de maaiers ook onder .Deze machines worden in een hoge tijdsdruk ingezet en kost stilstand ergernis en geld.Ik durf geen schatting te maken maar ze moeten jaarlijks veel maaien.Daarom worden ze ongeveer met 4a 5 jr ingeruild en dan zijn ze ook nog aantrekkelijk voor een volgende gebruiker.
jordi 1455
@guus hiddink wat zag ik pers ingeruild.
guus hiddink
@jordi 1455 bij mijn weten niet
erik mtx
Vicon is ook troep zeker die vlindermaaiers. claas is een oer degelijke maaier
mf 6150
@SJB533
Het gaat om de achter maaier bij ons. Voordat de fella frontmaaier kwam hadden we lely achter, toen nog een paar jaar met de lely gemaaid en nu een vicon, die bevalt veel beter.
@SJB533 De 255 maaier van Fella heeft 5 schijven. Ze hebben allemaal een breedte van dik 50 cm per schijf. De schijven staan echter wel voor de maaibalk, waardoor ze al vrij vlak bij de grond staan en je de balk niet ver voorover hoeft te zetten. Ook bij een liggend gewas kom je er makkelijk onder.
SJB533
Quote @MaartenMandemaker:
De schijven staan echter wel voor de maaibalk, waardoor ze al vrij vlak bij de grond staan

Bij onze Vicon was de stoppel ook goed, qua lengte. En volgens mij heeft Lely dat ook wel op orde. Stoppel hoeft niet bij de plag af hè 😉

Zou niet weten, waarom je de machine voorover wil zetten.
mf 6150
@SJB533
Omdat die van ons, toen nog een met een geel zijltje. Een hele dikke balk had en als je hem niet voor over zette dan maaide je heel hoog!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lely Maaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!