Blijft een mooie hobby. Foto is geplaatst door MaartenMandemaker op 04-02-2015 om 21:05:00, met 11 reacties.

Massey Ferguson 40

Blijft een mooie hobby

Reacties

frank_mf
Powerflow maaibord? Voor liggend gewas wel het mooiste 😄
hendrikopstaele
Mooi machine! Onder gewaardeerde machines
@frank_mf Jup, met een liggend gewas is het ideaal. Het is monsterachtig hoe het er dan nog in loopt. Daar kom je weer achter als je er met een 'normaal' maaibord naast bezig bent.
@hendrikopstaele Dank je 😄 Ja niks mis mee. Jullie hebben er ook 1 toch?
hendrikopstaele
@MaartenMandemaker ja idd, wij hebben er twee, een 34 en een cerea7278. Voor de oogst thuis en bij derden. Alletwee powerflow maaibord. Zijn er erg tevreden van. Jullie tevreden? De 7278 is eigenlijk een opgewaardeerde en gemodernisseerde 40. Met meer pk en grotere graantank en 8 kleine schudders ipv 6.
@county1124driver Dank je!

(@hendrikopstaele Oke zo'n Cerea is wel een prachtige machine! Die heeft ook een Rotary seperator zeker? Dat heeft die van ons niet. Ja dat powerflow bord is ideaal. We verbouwen vrij veel triticale, dat heeft vrij lang stro en wil daardoor nog wel eens gaan legeren. Met een normaal maaibord heb je dan wel eens last dat het gewas al door de vijzel gepakt word voordat het afgemaaid is. met een powerflow heb je daar geen last van, en de invoer loopt altijd mooi regelmatig. Ook in een staand gewas loopt het allemaal mooier en rustiger de machine in is mijn ervaring.
hendrikopstaele
Ja idd heeft RS. Heeft enorm capaciteit die machine... Rs is goed snacht en bij groen ng niet rijp stro, maar in broos gewas zet iik hem open want slaat dan te veel stro kapot. Als je dorst voor andere mensen die hun stro hard nodig hebben kun je niet anders, je verliest wat capaciteit maar in rijp droog gewas is dat verschil niet zo heel groot. Ja idd, mensen die dat niet hebben weten niet wat ze missen.. Veel mooiere invoer.
@hendrikopstaele Oke, word je capaciteit er ook groter van als je de RS intensiever laat werken, of scheelt het nog in verlies? Ja die machines kunnen heel wat wegwerken. Dit jaar 1 dag gehad van 17 ha. Was wel een mooi staand gewas en een perceel van 800 meter langWij hebben nog een 665, en die heeft een nadorser achter de schudders. Ook een manier 😄
hendrikopstaele
Vroeg in het seizoen als het stro ng niet volledig rijp is of snacht of bij echt vochtig gewas is het verschil vrij groot tussen de rs maximaal laten werken, rs-korf dichttrekken, en hem mininmaal laten werken, rs-korf open zetten. Later in het seizoen wordt dat verschil telkens kleiner, als je later in het seizoen, als het gewas broos wordt, de rs te aggressief laat werken slaat hij alles kapot en overbelast hij de zeefden doordat hij veel klein materiaal veroorzaak op de zeefden. Het is leren mee werken en als je er goed mee wil werken en altijd het maximale uit je machine wil halen moet je soms eens nadenken hoe je nu percies het best je machine afstelt. Ik denk dat het over het seizoen heen 1/3 van de capaciteit uitmaakt die rs. Jammer dat jullie hem niet hebben op jullie 40. Kunt er hem altijd nog inbouwen 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 40 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!