Foto van een International 633 gescheiden mest in boxen brengen.. Foto is geplaatst door deJong op 25-05-2016 om 13:01:03, met 15 reacties.

International 633

deJong
Foto van een International 633 gescheiden mest in boxen brengen.

Reacties

JochemF
@deJong gaat wel mooi zeker met zo'n strooier?
deJong
@JochemF vijzel is beter denk ik het bandje verstopt wel eens. Verder een super systeem. Maar toch liever met een giant shoveltje gedaan. Meer oliedruk minder stijve nekken werk als je 200 boxen moet doen en noch eens 60 in de andere stal. De koeien doen t er super op.
JochemF
@deJong ow oke, ja je kan niet alles hebben hea. En hoeveel boxen doe je met 1 lading?
deJong
@JochemF ongeveer 5 echt lege boxen en anders een stuk of 12/15. Je moet ze wel goed bijhouden anders is het "diepstrooisel" idee weg. Gewoon om de 2 weken lekker vullen.
JochemF
@deJong Oke, gescheiden mest blijft opzich goed liggen dus dat scheelt, gehakseld stro o.i.d. werken de koeien er zo uit.
deJong
@JochemF je moet de mest wel zo droog mogelijk scheiden en binnen 12 uur na start scheiden in de boxen brengen. dan zijn er geen problemen met mastitis e.d. t stinkt eigenlijk ook niet.

t is veel goedkoper op een grote koppel dan zaagsel e.d.
JochemF
@deJong dat is wel het mooist ja, of je moet het na het scheiden inkuilen, want het gaat wel broeien
Valtrapowerr
Quote Reactie van @deJong:
liever met een giant shoveltje gedaan

Ja maar voor dat geld kun je wel 6 van zulke trekkertjes hebben lopen 😂
+1
zetor4ever
@Valtrapowerr
heb je de kentekens dan ook al meegerekent? 😛
+1
case-valtrapower
@zetor4ever Haha dat is 5x30=150 euro
deJong
@Valtrapowerr nou hij heeft er 5

1 is een 1056 die is 2 keer zo zwaar en telt dus voor 2
Valtrapowerr
@deJong Was ff vergelijking dat je voor de prijs van een minishovel een aardige reeks trekkertjes kan hebben staan. Al is het in sommige gevallen wel handiger zo shovel
deJong
@Valtrapowerr dan kan hij tenminste ook zelf de stro boxen uitmesten. daar komt nu ook elke keer iemand voor. en voer aanschuiven noem maar op. nu heeft hij voor elke klusje een andere trekker...
Valtrapowerr
@deJong Dat is toch niet zo erg? met deze melkprijs gaat zo'n shovel ook zomaar niet lukken

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 633 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!