Deze Power major 6 cilinder gekocht voor restauratie. Ligt in middels al uit elkaar, versnellingsbak ect wordt gereviseerd en wordt uiteraard helemaal opgeknapt!

Fordson Power Major

ford3600fan
Deze Power major 6 cilinder gekocht voor restauratie. Ligt in middels al uit elkaar, versnellingsbak ect wordt gereviseerd en wordt uiteraard helemaal opgeknapt!

Reacties

mklok
Originele 6 cilinder?
patfordson
@mklok

Originele 6 cylinder heeft nooit bestaan op fabriek bij Ford motor company (Fomoco )ze zijn allemaal nabouw bij dealer of particulieren, maar nooit erkend door FOMOCO.
Een bewijs is ook dat er GEEN folders zijn van de fordson 6 cyl.
Ze waren Meestal met de Trader motor 590e , zoals op de pikdorser clayson M103 .
mklok
@patfordson origineel zullen ze niet gebouwd zijn in de fabriek, enkel waren er dealers die ze ombouwde naar 6 cilinder ( dat bedoelde ik ) , geen particulier omgebouwde 6 cilinder. Volgens mij bouwde de FoMoCo wel 6 cilinders voor de clayson en county fabriek. Je had bij County de super six met een 6 cilinder.
ford3600fan
Ik denk het wel, maar zeker weten doe ik het niet. Hij heeft een allu carterpan en een "triangel" frame aan de vooras naar de versnellingsbak @mklok
PieterLV
@ford3600fan

Hé, da's hetzelfde als die van ons!
Volgens mij is dat de pikdorsermotor, want de zogezegde originele blokken (omgebouwd door de dealers) hebben de vooras aan het carter hangen als ik het goed begrijp.

Van welk jaar is hij?

Veel succes ermee! 😄
ford3600fan
@PieterLV inderdaad de vooras aan het Carter, doormiddel van die "triangel". Bouwjaar weet ik zo niet, het is er wel 1 met diffrecieelslot(sper). En een apparte hendel voor het hydroliek ventiel.
PieterLV
@ford3600fan Ah mooi, daar ben ik een beetje jaloers op 😄

Differentieelsper is pas op de Super Major gekomen zeker? Kan ook het werk zijn van een fijne knutselaar natuurlijk die er een achteras van een Super heeft aangebouwd 😄
ford3600fan
@PieterLV ik hoorde van meerdere dat deze hefblokken schaars zijn. Verder moet ik mij er meer in gaan verdiepen haha. Of de achteras veranderd is weet ik niet, na mijn weten is het een Power major wegens de trommelremmen. Verder is hij voorzien van een dd aftakas.
cyclonedriver
Mooi, wij hebben hier ook zo'n 6 cilinder staan, beresterk !
+1
ford3600fan
@cyclonedriver Monster machines!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Power Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!