Rumptstad ploeg - onderdelen op ploeg

Beste forumleden,

Welk doel hebben volgende onderdelen op onze Rumptstad ploeg? Gemakshalve voegen we enkele foto's toe!
Op foto 1 en 2 lijkt een onderdeel ontbrekend?

Graag jullie gewaardeerde reacties.

Deel dit topic

DBRaymond

Bijlages

(klik om te vergroten)

Geef een passende beschrijving van deze foto!

(klik om te vergroten)

Geef een passende beschrijving van deze foto!

(klik om te vergroten)

Geef een passende beschrijving van deze foto!

(klik om te vergroten)

Geef een passende beschrijving van deze foto!

Reacties

Wimsumar
Beste DBRaymond:

Bovenste 2 foto's:
Dit heeft te maken met het hydraulisch wentelen. Een nokje onder aan de wentelcylinder grijpt in het vorkje en zet vermoedelijk een hydraulisch ventiel andersom zodat je dit niet zelf handmatig tijdens het wentelen hoeft te doen.

P.S.:
Op foto 2 lijkt een moer, op de bout waarmee "het vorkje" gemonteerd zit, te ontbreken.

Onderste 2 foto's:
Met deze schroefdraadspindels kun je de ploeg "over buik" en "over rug", dus in de werkbreedte, vlak stellen.
DBRaymond
Beste Wim,

Vooreerst bedankt voor uw zeer gewaardeerde hulp! Op de eerste foto is inderdaad een nokje op de wentelcylinder goed zichtbaar. Dus er dient tussen de vork en het nokje verbinding te worden gemaakt via een stangentje? Weet u of dit stangentje nog verkrijgbaar is in de handel en eventueel enig idee van prijs?

Wat dat andersom zetten van dat vermoedelijk hydraulisch ventiel betreft, is het alleszins zo dat de ploeg ook nu nog, dus zonder dat stangentje, wentelt en dat er tijdens het wentelen ook niets handmatig dient bijgesteld te worden.

Voor zover wij thans kunnen zien ontbreekt er geen moer op een boutje!?

Heeft u weet van enige handleiding van deze machine?

Betreffende de schroefdraadspindels: aan de ene zijde (foto 2) blijkt die enig nut te hebben, gezien hij tegen de constructie van de ploeg kan worden gedraaid, doch aan de andere zijde (foto 3) blijkt de schroefdraadspindel nergens tegen te kunnen worden gedraaid. Zou dit kunnen kloppen?

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

hobbyboer
Quote Reactie van @DBRaymond:
Op de eerste foto is inderdaad een nokje op de wentelcylinder goed zichtbaar. Dus er dient tussen de vork en het nokje verbinding te worden gemaakt via een stangentje?

Nee, zo op het oog ziet het er goed uit.
Halverwege de wentelslag wordt door het nokje/vorkje de kraan omgezet zodat de cilinder van inschuiven naar uitschuiven gaat.
SJB533
De spindels zijn er voor, om de ploeg vlak te stellen, zodat beide elementen even diep werken. (Technisch noemen ze dat overbuik en overrug) Hoe dieper je werkt, hoe schuiner de ploeg tov de kop moet staan. (spindels omhoog draaien)

De nok zal te maken hebben met het wentelen. Lijkt wel of er speling op zit
DBRaymond
@hobbyboer: Bedankt voor de zeer goede toelichting. Mijn redenering dat er tissen het nokje en vork verbinding moet gemaakt worden, klopt. Deze verbinding komt er wanneer de ploeg keert. Dan grijpt immers het nokje in de vork. Super bedankt!

@SJB533: Dat de spindels dom de ploeg vlak te stellen, begrijp ik volkomen. Wat ik niet begrijp is, dit is ook op foto 2 en 3 te zien, is dat aan de ene zijde de spindel tegen het chassis kan worden gedraaid, terwijl dat aan de andere zijde niet kan, en het in of uitdraaien van het spindel aan die bewuste zijde eigenlijk geen enkel nut heeft.

Kan iemand dit nog even verduidelijken?
hobbyboer
Quote Reactie van @DBRaymond:
Kan iemand dit nog even verduidelijken?

Ja, dat kan ik wel.
Je zou het zelf ook kunnen als je er goed naar kijkt.
Hint: wentel de ploeg (in gedachte)
DBRaymond
@hobbyboer: Nogmaals: je hebt 100% gelijk. Bedankt!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden rumptstad , ploeg en nat geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!