Massey Ferguson 35 - Gloeispiralen testen en aansluiten

Hallo,

Mijn MF 4 cilinder start de laatste tijd erg slecht dus ik had besloten de gloeispiralen te vervangen want bij de oude duurde het een halve minuut voordat ze gloeiden. Ik had ze besteld op Histoparts en sloot ze aan. Ze deden het buiten de motor goed goed na een paar seconden. Toen draaide ik ze erin en ging gloeien en de weerstand die er tussen zit werd roodgloeiend en de spiralen bleven koud. Kortsluiting, dacht ik en draaide ze er weer uit en toen ik ze ging testen buiten de motor deden waren er vonken bij de accupool. Nu is mijn vraag: hoe kan ik 1 gloeispiraal apart testen want ik vrees dat er een paar (of allemaal) zijn doorgebrand en heb ze goed aangesloten? (Zie foto) Zo waren de vorige namelijk ook.

Alvast bedankt!

Deel dit topic

fergusonnetje

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

fergusonnetje
Het schema van vintagetractorengineer heb ik ook gezien en daar zitten alle draden precies andersom. Toch deden de oude het ook op deze manier. De min zit trouwens aan de massa.
Klein Rot
Fergusonnetje,,

Er was al eerder op dit forum een vraag over het gloeien van een Ferguson.
Kijk hier even: tractorfan.nl/topic/111653/
fergusonnetje
@Klein Rot Had ik ook gezien maar daar staat niet hoe je ze apart meet en waarom hij op deze manier aangesloten is.
Klein Rot
@fergusonnetje
Je kan ze door meten door ze stuk voor stuk in serie te zetten met een 12 volt lampje als ze goed zijn zal de lamp oplichten. En anders met een multimeter meten, meter op weerstand zetten.
fergusonnetje
@Klein Rot Bedankt! Dat zal.ik morgen eens proberen.
Wimsumar
Beste Fergusonnetje: Wellicht geeft onderstaande topic(link) benodigde informatie:

tractorfan.nl/topic/116498/
fergusonnetje
@Wimsumar Ook daarzo zijn de kabels precies andersom aangesloten.
+1
Klein Rot
@fergusonnetje
De gloeistiften zijn niet richting gevoelig, het maakt niet uit hoe je ze aansluit als ze maar in serie staan. Wel opletten dat je de onderste kabel op de stift vrijhoud van de massa, de zeskant waar je de sleutel opzet om ze vast te draaien.
fergusonnetje
@Klein Rot Bedankt! Ik ga het morgen proberen en als blijkt dat ze het niet doen bestel ik maar nieuwe en stuur ik wel even een foto.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 35 en hebben de trefwoorden testen en aansluiten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!