Boeren mogen morgen niet naar het binnenhof

Minister Grapperhaus: Boeren mogen morgen niet naar Binnenhof
BOERENPROTESTDemonstrerende boeren zijn morgen niet welkom op het Binnenhof in Den Haag. Dat heeft minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid laten weten. Hij zegt ook dat ‘alle goede en noodzakelijke maatregelen worden genomen’ om het boerenprotest niet uit de hand te laten lopen.

Deel dit topic

Reacties

+2
Deutz1455xl
Mee eens. Niet naar binnenhof. Nergens voor nodig
Jaap40
@Deutz1455xl jammer vriend. Je houdt niemand meer tegen. De beer is los als je het mij vraagt.
mlkvhoudr
@Jaap40 in dat geval hebben we als sector een gele hesjes2.0 relschoppers geschapen ik ga er alsnog vanuit dat de meerderheid geen groningse toestanden wil en de heethoofden hun koppie er bij laten houden
Jaap40
@mlkvhoudr eens, maar er zal hoe dan ook een ommekeer komen.
+3
mlkvhoudr
@Jaap40 misschien ben ik te chronisch optimistisch maar ik vind dat er al heel wat bereikt is. Maar je ziet in de pers hoe ze een misstap uitmelken dus dat kunnen we niet gebruiken
Noorderling
@mlkvhoudr ad.nl/video/…

Onder druk wordt alles vloeibaar. Onvrede onder bevolking is ook groot. Het zou pas lachen worden als het leger zich aansluit vanwege uitkleding en wanbeleid. Staat heel den haag voor schut voor de hele wereld.
+1
Henry1
@Noorderling denk dat dat nog wel ff duurt. Want met de actie 1 oktober waren de polities echt niet tegen de boeren, en gisteren in zwolle ook niet.

En ik denk dat ze in Groningen ook niet tegen de boeren waren, maar ze moeten natuurlijk ook gewoon hun werk doen. En als je dan als boer het provinciehuis binnen stapt kun je ook bedenken dat je wat kunt krijgen. En ja de politie ging -voor zover ik de beelden zie - misschien wel enigszins overdreven te keer, maar denk dat ze anders de boeren er ook niet uit gekregen hadden.
Noorderling
@Henry1
Geen kwade agent gezien, opdracht was deescaleren en rust brengen. Werkten aan vanalles mee en zijn stiekem wel jaloers met hoe het kan.

Die agenten zitten thuis ook met dezelfde shit ondanks dat ze ambtenaar zijn. Trekkers hebben nog geen 24uur in de schuur gestaan en zijn voor de derde keer op weg naar den haag. We zijn er nog lang niet en geven nog lang niet op.
+1
IJsseldelta
@Henry1 Politie deelde de eerste klap uit.
Skroefkelos
Nou neem aan dat er wel.lopend naar het binnenhof mogen , of willen ze wegkijken van de werkelijkheid in hun ivoren totentjes. Zeker Grapjas dirle onder eenndebat voetbal op zn telefoon zat te kijken
Bietenbrug
Dat zullen we nog wel eens zien!
+7
de Haas
De tijd van 'met elkaar het gesprek/debat aan gaan' is voorbij. De stumper heeft echt niet door dat ze dit zelf hebben veroorzaakt.
+4
Kringloper
Gaan met die trekkers, paar grote shovels mee om vrij baan te maken!
+5
mlkvhoudr
@Kringloper ik mag toch hopen dat je dit neerzet om te stoken/dollen/reacties uit te lokken want als je dit serieus meent spoor je niet
+1
Kringloper
@mlkvhoudr Als je doet wat Den Haag zegt, hoef je ook geen actie te voeren!
+4
de hoef
@Kringloper domme praat jonge
+4
@Kringloper grofweg 25% van de bevolking staat achter de boeren en 25% is tegen. De belangrijke 50% die vorige week nog sympathiek stond tegenover de boeren, wil je nu niet kwijtraken.

En dat van die shovels enzo meen je toch niet serieus? Dat riekt naar opstand in plaats van protest en dan wordt het leger ingezet. Dat win je niet en zal enorm veel nevenschade opleveren
+1
Twentsch Land
Zo is het ..... er zijn er wat die denken met eventueel met geweld te winnen.....dom en nog eens dom .... als de politie het niet redt komt de me wel helpen en als het dan nog niet wil komt het leger er wel bij.....

@somerled-delremos
+1
Kringloper
@somerled-delremos ach dat leger stelt niet veel voor, we gaan het zien morgen. Laten we hopen dat het wat oplevert?
Quote:
@somerled-delremos ach dat leger stelt niet veel voor, we gaan het zien morgen. Laten we hopen dat het wat oplevert?

@Kringloper Idd, laten we dat hopen. 👍
+6
Skroefkelos
@Kringloper als er echt leger staat dan hoop ik dat dat goed in de media komt , ook in het buitenland , daar gooit grappenhuis goed zijn eigen ruiten mee in. Morgen.proberen als dat zo is de media erbij te halen en dan voor de camera vragen of ze op verdwaalde oefening zijn , of ze niet naar syrie moeten om mensen in nood te helpen (wat ze zelf voor groot deel veroorzaken )
+5
mlkvhoudr
@Skroefkelos gaan jullie dan wel verkleed als klimaatactivist want ik heb geen behoefte de schuld te krijgen van dit hersenloze elkaar opnaaien gedraag je als ondernemer man maak er wat moois van.
Henry1
@Kringloper als het leger wegen gaat blokkeren worden de files alleen maar groter denk ik!
hans1980
@Kringloper fendt vs leopard
+2
Bartlehiemboer
Volgens mij zouden ze verbouwen op het binnenhof... Wij zijn nooit te beroerd om een ander te helpen....
+1
Bietenbrug
@Bartlehiemboer morgen alles al vast slopen dat scheelt weer een aantal miljoenen verbouwkosten.
+4
co co
Jongens hou het morgen netjes als we de burgerij verliezen zijn we echt de lul en fok elkaar niet op
+1
Jaap40
@co co vaak buj te bange.
+1
buorman
Quote Reactie van @Jaap40:
vaak buj te bange

Ken je deze ook;
''hoogmoed komt voor de val''
Jaap40
@buorman politiek begint te draaien momenteel....
buorman
Quote Reactie van @Jaap40:
politiek begint te draaien

Doe maar even een berichtje als er echt nieuws is
+25
Albert Altena
Ik zou overal rond cruciale punten in Den Haag dreigend vele tractoren plaatsen en dan een paar vrachtwagens vol met trap trekkers in de buurt van het Binnenhof brengen en daarmee als verrassing tussen alle barricades door rijden naar het Binnenhof om daar ons statement te maken.
+1
kaas
@Albert Altena goed plan
+2
buorman
@Albert Altena
Geheid dat je de burgers/consumenten weer binnen boord hebt 👍🏾
+3
@Albert Altena haha, met 100 van die trekkertjes richting het binnenhof.Internationale pers erbij. Het ministerie staat dan in zijn hemd!

En als jezelf geen kinderen hebt dan kun je eventueel de traptrekkertjes nog weggeven aan arme gezinnen met kinderen. Zal vast wat good will opleveren.
+3
Skroefkelos
@somerled-delremos wel zo proberen dat het leger ook in beeld komt , staan ze helemaal voor L...l
+1
Bartlehiemboer
@Skroefkelos Deze actie lijkt mij ook wel heel leuk. Maar wel wat woeste mannen op die traptrekkertjes. Misschien nog een goede leus/spandoek er bij? Liefst met beeldspraak als we dan internationaal gaan....(Zelfs Rutte in China moet het kunnen bereiken)
@Bartlehiemboer Zo is rutte al gevlucht ???
de Haas
@Detukkeroettwente Die is op dit moment, samen met onze koninklijke laagheid, onderweg naar Canada. Die tip hebben ze ooit van Juliana gekregen.
+1
hoest
Zou Rutte nu ook spijt hebben dat ze de tanks hebben verkocht 😏
+3
wouter bos
@hoest regering wil juist dat het uit de hand loopt , dat past in hun straatje.
Zij hebben het over democratie , en als je geweld toe past dan hebben ze munitie om je te kielhalen !!Dat je met geweld je gelijk haalt .
Je moet het netjes doen , zoals met die traptrekkertjes bv , communiceren .Mensen binnen halen die feiten kunnen brengen en dat word moeilijk want de media is links geïndoctrineerd .Maar via die weg moet het .
Hoorde dat de bouwsector nu ook naar Den Haag wil , dus nu gaat de overheid de mensen onderling tegen elkaar opstoken !!
Wil niet in complottheorie denken , maar denk dat dit toch wel geregisseerd word door bepaalde mensen.
jammermaarhelaas
@wouter bos

Exact, verdeel en heers tactiek. Niet aan meedoen!
+7
zeppmann1
Een volwassene past ook op een trapskelter , op ieder boerenbedrijf zijn er wel 'n paar aanwezig.
Massaal op de mammoet en berg skelter het binnenhof op,zo blijft het ludiek.
mestyle
@zeppmann1 zoveel mogelijk de Kids meenemen en die op de trap trekker zetten met spandoek en erop ik wil ook nog boer worden
corry-vd-veen
Angst schijterts uit het westen zeg je nu dank u aan het noorden ons is het te verdanken dat jullie nog bestaan wij betalen hier voor ik hoop dat jullie dak ook eens instort boven je koeien door een aardbeving en dat jullie ook nog jaren met je ouders in een scheurtje mogen wonen
maar ach wat zal het die boeren uit het westen doen
he susidie boeren uit het westen
Arum
😀
+1
corry-vd-veen
@Arum denkhier maar over na en graszak ook
+2
weurding
Bartlehiemboer
@corry-vd-veen Met je eens vd veen. Wij begrijpen het
Kringloper
@corry-vd-veen Gelijk heb je Corry, de meeste schijters laten een ander de kolen uit het vuur halen. Heb er alle begrip voor dat het bij jullie in Groningen nog veel hoger zit als bij de rest van de boeren. Als je ziet hoe ze omgaan met de schades bij jullie zou ik ook in alle staten zijn😡
corry-vd-veen
@Kringloper niemand heeft het recht zote spreken of hij woond in dit gebied alle westerlingen zijn schijters een grote be k maar doen niks want als ik het maar overleef schijters zijn die lui over de rivier maar wel altijd met de hand klaar staan om te vangen
rot op met die lui uit het westen
god schiep uit gouden korenaren de drenten en de mensen uit de achterhoek
maar van de kaf en van de resten schiep hij dat kut volk uit het westen
+5
weurding
@corry-vd-veen zullen we als boer zijnde met elkaar wel even op 1 lijn blijven? verdeeldheid is er al genoeg maar geef ze nu geen voer op social media om ons tegen elkaar op te zetten
+3
SJB533
Eerste trekker staat er al

(klik om te vergroten)

InsaneNL
@SJB533 Ik hoop eigenlijk dat er een bult dit voorbeeld gaan overnemen, denk dat ze ook in den haag hier wel om kunnen laggen
corry-vd-veen
@InsaneNL he linkse hufter het word tijd voor bijltjes dag in den haag
corry-vd-veen
@SJB533 heel indrukwekkend maar mijn man heeft net 2 vikers op zij n trekker gemonteerd
he graszak blok me maar linkse hufter
Henry1
@corry-vd-veen wat zijn vikers?
InsaneNL
@Henry1 dat wou ik ook net vragen, nooit van gehoord
corry-vd-veen
@InsaneNL vikers zie google oftewijl automatise wapens
+3
duitser
@corry-vd-veen ongesteld?
weurding
@duitser alleen met kaf en koren creeer je geen westerlingen 😄
+1
contitour
@duitser eerder psychose of gewoon een trol, gaat helemaal nergens over, tijd om te modereren?
bartjuh
@corry-vd-veen
Zelf ff Google raadplegen...
ViCkers
zeppmann1
@Henry1 Luchtafweer geschut ?
Henry1
@zeppmann1 @corry-vd-veen @InsaneNL
oké. ik krijg wat anders als ik op vikers google maar goed ik snap wat je bedoeld.

ik vraag me wel wel af of @corry-vd-veen niet een trol is. Wat is dit nu voor onzin........
corry-vd-veen
@Henry1 het noorden heeft nu verlorren maar wij zullen nooit verliezen
Skroefkelos
@corry-vd-veen ze gaan alle provincies op 1 lijn brengen dus je hebt gewonnen , morgen nog druk zetten en den haag zal ook wel achter zijn oren krabben
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @corry-vd-veen:
het noorden heeft nu verlorren maar wij zullen nooit verliezen

Dat lijkt me nogal tegenstrijdig.
+1
InsaneNL
@Henry1 ik mag het hopen, anders weten we zeker we alle suport kwijt zijn en niks meer voor elkaar gaan krijgen
Kringloper
@Henry1 begin ook te twijfelen🤔
KuikenenKoe
Quote Reactie van @Henry1:
een trol

Denk van Tjeerd of Jesse . Die gaan echt in alle bochten om boeren zwart te maken
zeppmann1
@Henry1 Ik zag ze ook, als dat Corry-vd -veen is zit het met algemeen voorkomen wel goed.
+1
de Haas
@corry-vd-veen Ga je lekker?
corry-vd-veen
@de Haas linkse rat
Bartlehiemboer
@de Haas Laat ze toch even razen, zelf zijn we toch net zo aan de keukentafel. We zetten het alleen nog niet in de media. Waarschijnlijk hebben wij nog net wat ruimte om rustig te blijven maar die ruimte is hier ook niet veel meer.
mestyle
Ik hoop dat het uiteindelijk eropuitdraqit op een grote boze menigte met fakkels en hooivorken en dat het bestuur in pek en veren de stad uitgejaagd wordt net zoals vroeger.

Gekheid natuurlijk maar zou wel leuk zijn
corry-vd-veen
Nee hoor ben een boer uit het noorden doe niks verkeert heb een hekel aan westerlingen
+3
Henry1
@corry-vd-veen ken je zelf mensen uit het westen?

Dat zijn ook gewoon mensen hoor. Volgens mij is groningen een van de meest linkse provincies van NL.
+1
weurding
@corry-vd-veen geen camping als 2e tak dus 😂
Henry1
@weurding haha. kan denk ik beter emigreren naar het oostblok
+1
weurding
@Henry1 daar wil men de landbouw wel heen hebben ja😅
+3
Jannus
Quote Reactie van @corry-vd-veen:
een hekel aan westerlingen

Ken ook een aantal westerlingen (kennissen)die ook heel goed begrijpen hoe men in de agrarische sector tegen politiek gekonkel aankijken en onrecht aandoet aan sommigen van ons land

Zelf praat ik liever over plattelanders en stedelingen,de eerste groep zijn in hun omgeving meer betrokken met de wijdsheid en gemoedelijkheid van een zg 'natuurlijke' omgeving dat veel inzet vraag van een gezamelijk beheer waarin ook nog eens ons voedsel geproduceerd wordt maar waar de stedelingen komt recreeren van hun drukke,stressvolle,opgepropte omgeving waarin zij leven en werken.
Stedelingen zijn door hun kleinere gezichtsveld tov het platteland snel kort van stof door het zg kippenhok effect,pikgedrag,een kort lontje en ook bitser dan de plattelander,zit gewoon in hun aard van leven en daarom ook is men sneller geneigd naar een uitlaatklep te zoeken die niet zoals het platteland bevredigd kan worden door hun natuurlijke rustgevende werkplek ,dit kan sport zijn of recreatie elders

Om nu te spreken van een hekel hebben aan vind ik erg ver gaan want het westland dat jij voor ogen hebt heeft wel de functie tot de motor van de economie te vormen door handel te drijven tot ver over de grenzen zoals onze handelsgeest nu eenmaal is als Hollanders waar onze landbouw sector ook een deel aan mee profiteert.

Dus stel ik:

Respect voor de stadsen en de boeren,de stedeling en de palttelanders want we hebben elkaar nodig
+5
jehan
Sjonge jonge deze topics moeten hier eigenlijk niet staan op tractorfan...heren en dames ..ga niet met elkaar in discussie over politiek op internet ..het is te gek dat er boeren zijn die met elkaar in discussie gaan over wat wel moet en niet ..zet allemaal de neus dezelfde kant op
+12
robotboertje
@jehan Precies.

Gisteren met een colonne van zo'n 50 trekkers vanuit Doetinchem de snelweg op gereden richting Arnhem. Rond Zevenaar kwamen er nog zo'n 60 bij.

Deze 5 kwartier op de snelweg was een aaneenschakeling van kippenvel momenten. Wat een duimpjes omhoog van automobilisten, vrachtwagenchauffeurs, wegwerkers, bouwvakkers, fiesters op viaducten!!

De wijze waarop de politie het met ons voor had was gewoon fantastisch. Op het plein voor het provinciehuis verliep het door LTO georganiseerde deel (ik ben geen LTO-lid (meer) / fan) perfect en straalden alle boeren respect voor elkaar en voor een ander uit.

Vlak voordat we het plein weer verlieten na het 'goede nieuws' sprak een 'leuk uitziende dame' mij aan. Of haar 2 kindjes misschien even in de tractor mochten omdat ze dat nog nooit hadden gedaan.
We kwamen in gesprek en ze bleek die ochtend voor haar werk als politieagent ons te hebben 'begeleid'. Ze sprak vol respect over de wijze waarop WIJ ALS AGRARISCHE SECTOR met respect deze acties voeren.

Neem dit gevoel morgen mee naar Den Haag en laat ons allen trots op elkaar zijn. Volgens mij gaan er morgen weer veel brute PK's richting het westen, laat ze imponeren maar niet exploderen. Geniet ook van jullie kippenvel momenten, deze pakken ze je nooit meer af!

Zet m op!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
85
DEELNEMERS
38
WEERGAVES
0