Ford 4000 - Probleem met achteras keerring.

Dag tractorliefhebbers, ik heb pas een Ford 4000 van 1968 gekocht (met rechte neus zonder koelvinnen). De tractor had bij aankoop al een lekkende achteras waardoor er altijd olie in de velg drupte. Ik heb alles open gedaan en de keerring + lager vervangen maar de as lekt nu nog meer. De olie drupt er echt uit. Wie kan mij helpen? Er is geen oneffenheid in de as zelf maar ik merkte wel dat de keerring soms meedraaide met het wiel dus niet super vast zat.
SamTruyens

Reacties

dirkao
Hallo, als de keerring met het wiel (en dus ook met de as) meedraaid zit-ie wel erg los in de trompet. weet je zeker dat je de goeie keerring hebt? misschien kun je de keerring vastlijmen.
Corne S
Als de as niet glad is, zou ik er een speedi sleeve om heen doen. Wordt bij lange as wel lastig monteren en zijn niet erg goedkoop.

Als de as ingelopen is, mag de meeting alsnog niet mee draaien. Eventueel vastzetten met bussen locatite (mits keerring buiten van staal is).

duursma.nl/blog/…

Andere oplossing voor je as is laser cladden. Dit kost waarschijnlijk meer.
MartijnvanHeerde
Keerring moet je met een beitel in de rand slaan. Dan gaat hij klemmen op de trompet. Dus zover met mogelijk aandrukken en dan met een beitel er een paar deukjes in slaan ter hoogte van de gleuf die aan de trompet zit.
Klein Rot
@SamTruyens
Heb je wel de goede maat keerring? Is het voor een Ford niet een inch-maat?
SamTruyens
Ik had de eerste keerring bij Histoparts gekocht en die ging wel zeer makkelijk over de as heen. Ben nu naar de dealer geweest voor een originele (€63 duurder) en deze ging er al veel moeilijker op. De man van de garage gaf mij de tip om met 4 bouten met een moer op de keerring tegen de trompet te klemmen. Morgen doe ik de olie erin, hopelijk is het nu opgelost. Bedankt voor de reacties!!
labella
@SamTruyens Het is een ford he, die hoort te lekken.
Corne S
@SamTruyens

As niet ingelopen op de plek waar de keerring afdicht?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!