Illustratie van:

Mc-Cormick 323 - hoe stel ik versnelling in om te maaien?

Hoe kan ik aftakas hard laten draaien en ook rustig in versnelling 1 rijden?

Deel dit topic

Reacties

+3
1046
Gas geven🤷🏼‍♂️
valmet 605
@1046 heeft deze persoon wellicht de aftakas op rijafhankelijk staan? Kan dat met deze dingen?
SJB533
@valmet 605
Ik zie het in de officiële folders niet staan, maar bij de A-familie (33-serie) staat het er ook niet in, was echter volgens de gebruiksaanwijzing wel leverbaar, dus ik vermoed dat dat kan. Ik verwacht echter, dat de trekker in de hoge groep staat, al is 4,6 kmh niet overdreven snel
goeiedag eem
Of geen doordraaien aftakas
Corne S
Heb je een hendel links naast het dashboard zitten? Zo ja, dan is dit de koppeling voor de aftakas en geldt de rest van dit verhaal niet.

Zo nee, dan heb je waarschijnlijk een agromatic bak (zonder s). Het hendel links naast de versnellingspook heeft 3 standen. Horizontaal, schuin en omhoog. Zet het hendel schuin omhoog. Zet hem in de juiste versnelling. Schakel de aftakas in en laat de koppeling opkomen. Trekker blijft stilstaan (hooguit heel zachtjes rijden). Als je nu het hendel naar beneden drukt (zonder voet koppeling) gaat hij rijden.
Als je het het hendel terugzet (schuin) stopt hij.

Let op, het hendel kun je niet omhoog zetten zonder voet koppeling.
Als je de voetkoppeling tijdens maaien gebruikt, staat of de maaier snel stil of je blijft doorrijden door de massatraagheid.
jan4072
Op de 523 van de buren zit volgens mij wel een rijafhankelijke aftakas als ik mij goed herinner. Dat zou betekenen (zoals Valmet 605 ook schrijft) dat je de de aftakas keuze hendel (dit is andere dan de aftakas koppeling) in andere stand moet kunnen zetten. Meestal betekend dit de andere kant op drukken. Dus bijv. als rijafhankelijk = handel naar voren dan is motor afhankelijk = handel naar achteren.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick 323 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0