Nieuwe pers, Welger AP 630/730/830, MF 1840, Forstschritt K343/646

Ik ben in de markt voor een nieuwe, of jong gebruikte kleine balen pers. De Mc Cormick mag met pensioen en bewaar ik als back-up. Hij is inmiddels toch wat minder betrouwbaar aan het worden en ik pers meer balen dan ik had verwacht.....
Voordat iedereen welger gaat roepen, heeft iemand ervaringen met de MF 1840 of de nieuwe Fortschritt persen? Wat ik aantrekkelijk aan de MF vindt is dat ie in het midden perst. Wat ik begreep van de Fortschritt is dat het een doorontwikkeling is van persen uit DDR tijd. Alle input is welkom.

Bouke
contitour

Reacties

case 745 xl
Welger 730. Ik heb zelf een 830 gehad maar vond deze in het hooi te groot. Hier in de buurt reed iemand met een mf pers maar die is weer weg gegaan voor een nieuwe welger 730.
county854t
Hallo, een nieuwe Welger zal niet meer lukken, deze worden niet meer gebouwd dus mss een gebruikte. Al eens gedacht aan n nieuwe Gallignani, New Holland, of idd n Fortschritt.
Welger is n goede pers maar erg duur, ligt natuurlijk ook aan het aantal pakken dat je per jaar maakt.
Wat heb je voor n International pers? Mss is n grondige revisie wel net zo goed.
Succes!
walker1
@county854t Wat is er met Welger gebeurd? Gestopt, failliet, gefuseerd of overgenomen door een andere fabrikant?
Fast Eddy
@walker1

Welger hoorde bij Lely. En Lely is overgenomen door Agco/ Fendt.
walker1
@Fast Eddy Oke, dan worden de Welger persen waarschijnlijk ook niet meer gemaakt als een van de Agco merken, want binnen Agco hebben ze zelf al de MF persen.
+1
Fast Eddy
@walker1

Precies. De opraapwagens en perswikkelcombinaties zijn nu in de Fendt kleuren. De schudders worden nu ook weer geproduceerd. Maar dan in de MF kleuren.
labella
@county854t Misschien staat er nog een AP 730 bij Mechanisatie Raalte, die hebben toen een aantal van de laatste persen gekocht.
+1
rubenv
Me neef heeft nu een turkse namaak mf pers die het eigenlijk biezonder goed doet
en hij is een heel stuk goedkoper
maakt maatvastere pakken dan een welger

(klik om te vergroten)

rubenv
@rubenv

(klik om te vergroten)

+1
edwin-hensbergen
@rubenv is dat deze?:


Staat anders flink vermogen voor dus moet haast wel degelijk spul zijn
rubenv
@edwin-hensbergen is het zelfde merk ja

als je kijk hoe degelijk dat ding gebouwt is moet dat makelijk kunne
grote wierse kleine wierse ding maakt altijd mooie pakken

en je zit niet meer te klote hoe je moet rijden ivm de pickup
goeiedag eem
@rubenv de snelheid van het persen valt me flink tegen de gewone pers perst naar mijn inzien een stuk sneller
+1
rubenv
@goeiedag eem die in dat filmpje schiet niet echt op nee maar dat zal wel met die bundelaar te make. hebben
goeiedag eem
@rubenv dat kan zijn inderdaad maar heb het wel eens vaker gehoord dat ze wat minder capaciteit hebben op het invoeren dan de gewone, maar heb er zelf geen ervaring mee
+1
sybren
Is mf niet een overgespoten hesston?
Die heeft eigenlijk de inline pers bedacht.
Case had ze ook van hesston.
Wat vind je van rivierre casalis?
Zijn Franse persen, (mf ,Renault, case ih hebben ze ook van rivierre casalis gehad. Elk in hun eigen kleur)
Ik heb sinds kort een rivierre casalis KR48G, deze machine krijgt heel wat tonnage aan de kant. Ik perste altijd met een ih440 . Deze gaat ook als back up.

(klik om te vergroten)

Laatste hooi van 2021
flip1150
Mijn visie op inline balers zoals MF en Hesston is dat ze zeer goed werk leveren en perfect zijn voor de omstandigheden in de V.S.
Voor hier zie ik het probleem in de bodemvrijheid van de trekker. Er moet onderhand een portaaltrekker voor om over de zwaden heen te kunnen gezien we hier over het algemeen zwaardere zwaden hebben. Voordroog laat zich door een bandenpacker voorop nog samendrukken maar hooi komt meteen weer omhoog. Vandaar dat ze hier niet echt een succes worden. (aldus mijn mening).
frank_mf
@flip1150 Een grootpakpers/rondebalenpers heeft hetzelfde probleem toch? En grotere trekkers hebben niet per definitie een grotere bodemvrijheid. In veel gevallen komt dat door de trekhaakslede.
bartjuh
@frank_mf maar grote trekkers hebben vaak wel meer ruimte tussen de wielen. Elke keer beide kanten van je zwad de grond in rijden is ook niet ideaal
rubenv
@flip1150 als ik kijk rijdt de topic maker met oude ford
die hebbe een erg grote bodemvrijheid dus ideaal voor een inline baler
+1
Steyr.frl
Ik heb een klein seizoen met een mf1839 gewerkt,en dat viel niet mee.
Als je kleine wiersjes hebt gaat het perfect,maar kom je in natuurland,dan stroopt het gewas hopeloos vast onder de dissel.
En draait de invoer vol door een dikke prop hooi,dan knallen er direct 2 dure breekbouten,en sta je minimaal een dik kwartier stil om alles weer aan de draai te krijgen.
Je armen zijn net te kort om het hooi uit de pickup te trekken en achter onder het perskanaal zit nog een deksel waar je het gewas nog moet verwijderen als alles acht vast zit.
Wat dat betreft zou ik zo een niet aanbevelen.
De persdruk stel je hydraulisch in en dat lijkt ook mooier dan het is.
In goed overleg met de dealer is de pers weer teruggegaan.
Vorig jaar heb ik een van de laatste nieuwe welger ap730 persen gekocht,welke me goed bevalt.
Een pers van bewezen kwaliteit en met hoge capaciteit.
Maar wil je mooie pakjes slaan,dan moet je niet naar die hoge capaciteit kijken , dus niet te snel rijden.
Naast deze welger heb ik nog een mf4 pers,welke onderhuids een rivierre casalis is.
Deze pers maakt echt mooie baaltjes,daar kan een welger niet aan tippen.
Mischien is er nog ergens een nieuwe of jonge welger pers te vinden.
Omlangs zag ik nog een filmpje van een nieuwe galligani pers,mischien is dat nog een optie
case 745 xl
@Steyr.frl mijn reactie ging ook over u
contitour
Bedankt voor de input iedereen. Ik ben vandaag een beetje aan het rondbellen geweest. Hier om de hoek in didam zit de importeur van Galligani. Hij wist me te vertellen dat de productie van de persen naar Turkije is verplaatst en hij er aan twijfelt of hij met het merk doorgaat vanwege twijfel over beschikbaarheid van onderdelen en of de kwaliteit van de persen het zelfde blijft. Hij heeft nog een nieuwe (italiaanse) staan. Binnenkort maar eens even gaan kijken.

Ook heb ik van de week even (erg informatief) contact gehad met Bonhof uit Wilp. Ga ik binnenkort ook even langs. Hebben diverse gebruikte Welgers staan en zijn bezig met Fortschritt als opvolger. Ze zijn 'm aan het testen. Wat ik zo hoor hier in Duitsland, hebben de oude Fortschritts wel een goede naam. Redelijk hufterproof en ook een behoorlijke capaciteit.

@Steyr.frl
Kijk dat is handig om te weten. Ik heb hier altijd grote wiersen omdat ik natuurhooi ophaal en op mijn eigen land nadroog. werkt prima, maar er ligt altijd een dik pak. De MF ziet er natuurlijk wel sexy uit, maar het viel me op de youtube-filmpjes al op dat er niet hard mee werd gereden.

Volledige revisie van de B47 is ook nog een optie. Kan er nog een kopen voor E 900,-- van een gestopte boor welke hem nieuw heeft gekocht. Heeft aangepast knopers zodat ie ook met kunstof touw uit de voeten kan. Voordeel is iig dat ik dan altijd reserve onderdelen heb.

Affin, de keuze is nog niet gemaakt, wordt iig vervolgd.

Bouke
+1
goeiedag eem
@contitour zou zeker een new holland ook niet overslaan, hebben zelf een oudere new holland 377 en perst super, en ook deutz fahr is een zeer goede aan rader, hebben we ook een hd 440 en een zeer degelijke pers, met flinke capaciteit en zeer betrouwbaar
valmet 605
Als je voor een forttschritt kiest zou ik graag eens om de hoek komen kijken. Ik heb geen idee waarom maar het lijkt mij wel een mooie pers.
flip1150
Ik wil graag nog effe reageren in zake capaciteit. Mijn ervaring is dat je de mooiste balen krijgt bij minimaal 10-12 slagen per baal. Als je zoveel mogelijk balen wilt maken gaat dit ten koste van de kwaliteit van het werk. Gallignani heeft als ik me niet vergeet de meeste slagen per minuut en zou in theorie dus de hoogste capaciteit hebben. (de MF inline heeft ook 100 slagen per minuut).
Pauls
Quote Reactie van @flip1150:
Mijn ervaring is dat je de mooiste balen krijgt bij minimaal 10-12 slagen per baal

Dat is ook mijn ervaring, meer dan 20 jaar terug met de MF124 pers en daarvoor de MF20. we maakten vroeger gemiddeld 10-11.000 pakjes, en als je al eens eentje los had was het omdat je op het moment dat de knoper zijn werk moest doen, je net dwars door een gootje reed, dan kon het wel eens mislopen, vaak omdat je te snel erdoor wou gaan.
goeiedag eem
@flip1150 in de boeken schrijven ze ook rond de 10 slagen per baal😉
+1
Pauls
@goeiedag eem dat was vroeger moeilijk met de MF35X, ofwel in L2, ofwel in L3, was een redelijke sprong in snelheid, ik geloof iets van 3.5 naar 5.5, met de 175 met MP was dat probleem enigszins wat opgelost.
goeiedag eem
@Pauls met onze deutz D40 persen we nog wel vaak en daar is het totaal geen probleem mee, heeft de versnellingen mooi op elkaar kwa snelheid, ook eerder toen we nog met de ihc b47 en de kola rivale 3 persen was het geen probleem
1066
Bonhof in Wilp heeft nog welger genoeg
+1
flip1150
@1066 Bonhof Wilp heeft ook een prijs +15%
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden balen en pers geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!