Advies aanschaf tophandle/éénhandskettingzaag.

Om te gebruiken naast de stihl ms 261 + 041 av ben ik op zoek naar een gebruikte éénhandskettingzaag. Zijn er TF’ers welke me een betrouwbaar merk ,type kunnen aanbevelen naast stihl. Heb al wel gemerkt dat een gebruikte stihl ms201 tc nog vrij prijzig is . Dit is mede waarom ik ook even rondhoor wat de bevindingen zijn met andere merken zoals echo,dolmar,solo,makita,......

Deel dit topic

Reacties

lucas712
Als je er veel mee wil werken zou ik er niet op bezuinigen. stihl of husqvarna. beste is demo vragen welke jou het lekkerst zaagt en aanpakt.
+2
assink
Shindaiwa hebben wij al jaren een zaag van, is japanse kwaliteit.
Is minder populair, maar wij hebben er geen klagen over.
Nog nooit wat mee gehad, en hebben we al heel wat kuubs mee verzaagt.
Dolmar en makita is hetzelfde, makita is eigenaar van dolmar.
+1
hooidonk
@assink
Hier dezelfde ervaring, prima schik met deze zaag.
Hebben er jaren terug eentje gekocht, op advies van een boomchirurg die bij ons was.
Die had z'n Stihl's er uit gedaan voor Shindaiwa's en hij had er nog geen moment spijt van gehad.

Ik begreep toen dat Shindaiwa eerder de bobine's voor Stihl maakte en later zelf een eigen zaag zijn gaan maken.
ambu954
Na al een paar goedkope waaronder een Dolmar te hebben geprobeerd nu een stihl 194 T en die bevalt super Maar de vraag blijft wat wil je ermee en hoeveel ga je er mee zagen ?
Karl
@ambu954 ik heb er niet extreem veel werk voor maar zo een kleine zaag is toch wel handig voor de dunnere takken in stukken te zagen. Een hele dag met de 261 in de hand begint op het einde van de dag ook door te wegen.
NH-Ford
@Karl Persoonlijk zou ik in jouw beschreven omstandigheden eerder voor een normale MS 201 gaan..
Tophandel is prachtig voor in hoogwerker, op ladder. Op grond zoals jij beschrijft vindt ik persoonlijk een normale 201 fijner.
+1
ambu954
@Karl In een tophandle vergis je ook nog wat gewicht betreft ,als je je die steeds in 1 hand hebt dan ben je hem ook gauw zat . Ik zou dan gewoon een mooie lichtere stihl nemen en is een stuk veilige (tevens voor je vrije hand waar geen bescherming op zit )
+1
husky
Dolmar is hetzelfde als makita, en niet aan beginnen, ik heb een kleine dolmar tophandel gehad en alleen maar problemen met de oliesmering en het ding had ook bar weinig vermogen, ding lag meer bij de dealer op het schap dan hier in de schuur... nu hebben we een nieuwe stihl 194t aangeschaft, prima zaag met voldoende vermogen. husqvarna kennende zullen zij ook prima tophandel zagen hebben.
+1
ambu954
@husky Hier net zo
+3
flip1150
Denk er aan dat ze een eenhands zaag niet zomaar aan een particulier mogen verkopen. Hier zijn eisen aan. Je moet een soort van vakbekwaamheids certificaat kunnen overleggen. Anders is de verkoper aansprakelijk bij een eventueel ongeval.
+2
SJB533
@flip1150
Zouden ze standaard moeten doen bij dergelijke machines 😬
erik9831
@SJB533 euuuuhh? 😂
DANOONTJE POWERR
@erik9831 Ja, stel dat een onervaren persoon in zijn hand zaagt... 😉
+1
husky
@flip1150 is wat van te zeggen, maar als ik bij de blokker een messenset koop en een vinger afsnijdt ga ik ook niet naar de blokker met een; maar dat hebben jullie niet verteld... , daarnaast zit er bij alle nieuwe kettingzagen een vrij duidelijke handleiding.
Rokus
@flip1150 is dat al lang zo? Heb er zelf ook 1 voor de hobby maar hebben nooit naar papieren of dergelijke gevraagd!
Sjon
Met mijn bosmaaier en kettingzaag van Husqvarna heb ik geen gekke dingen meegemaakt. Starten goed als je de juiste procedure doet. Levertijd van nieuw spul is de laatste tijd wel een probleem.
Van Stihl gebruikers hoor ik dat de kwaliteit niet meer zoals vroeger is.
geweldenaar
Bomen en struiken snoeien ze steeds meer elektrisch. De lichte versies kan je ook een stok bij kopen, kan je mooi op de grond blijven staan.
Zal ook wel iets met arbo zijn.
+1
Fast Eddy
Ik zou een Echo aanbevelen. Lichter dan een Stihl en wel net zoveel vermogen. En kwalitatief is Echo ook heel goed. Als je een accu zaag overweegt zou ik voor een Stihl of Husqvarna gaan.

Wat ook al eerder vermeld wordt is dat niet elke verkoper jou een tophendel zaag wil verkopen als je geen zaag certificaat hebt.
+1
Corne S
@Fast Eddy

Inderdaad. Hier ook een echo tophendel zaadje. Vriend van mij heeft dezelfde. Prima dingetje. Zou wel Aspen gebruiken.
Fast Eddy
@Corne S

Ik gebruik alleen maar Aspen. Dus dat probleem heb ik al getackeld.
+1
Corne S
@Fast Eddy

Heeft niet specifiek met het merk te maken, maar meer met de grootte van het motortje.
5000 fan
Ik zou voor de ms201t van stihl gaan, goede maar vooral ook sterke zaag. als je alleen maar op de grond werkt en niet veel snoeit zou ik een gewone 201 nemen
Huuuuub
Een 041 is eigenlijk ook al iets voor het museum, heeft jouwe op zijn minst een kettingrem?
Misschien een idee om die eens met pensioen te sturen.

Ik heb zelf ook oldtimer zagen voor de hobby, maar er mee werken doe ik liever niet. misschien af en toe wat kortzagen maar niet als eerste of tweede zaag.
+1
Karl
@Huuuuub ja een kettingrem heeft de stihl 041 gelukkig wel.
jasper01
Zoek eens op youtube naar mertens westoverledingen die heeft meerdere getest
+1
jasper01
Zoek eens op youtube naar mertens westoverledingen die heeft meerdere getest
+1
valmet 605
Als je hem als 1 hands zaag wil gebruiken... of jezelf 1 hands wil maken.... pas op met tophandels dingen zijn gevaarlijk. Alleen bij klimwerk en in hoogwerker. Vermijd situaties waar je met 1 hand zaagd. Ik loop dagelijks met deze kregen ze zijn gevaarlijk!!! Ps ik draai met een accu 540Ti avn husqvarna en een 540t op brandstof
+1
kerstrunner
Wij hebben op het werk eens een dag cursus moeten volgen over "Veilig werken met de kettingzaag", daar werd dikwijls benadrukt dat een tophandle zaag absoluut niet met 1 hand mag gebruikt worden! En dat is nu juist het makkelijke van zo'n zaag: met 1 hand de zaag, met de andere de tak die je afzaagt, en dan gaat het mis natuurlijk

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden advies , aanschaf en betrouwbaar geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0