New Holland T 6040 - Wil niet meer starten

Wij hebben een New Holland t 6040 in de schuur staan. Heel naar binnen gereden. Nu willen we hem gebruiken start hij niet. Hij doet alleen tik tik. Accu is opgeladen en polen schoon gemaakt. Waar zou het aan kunnen liggen zijn er aandachtspunten om na te lopen?

Deel dit topic

johndeerefiat

Reacties

Accu stuk is de grootste kanshebber.
Heb je een andere accu en startkabels? Eerste punt om te controleren, als de accu een tijdje heeft stilgestaan en wat leeftijd heeft kan die inwendig stuk gaan. En dat tikken duidt erop dat er te weinig stroom bij de startmotor komt, die krijgt de bendix niet meer naar behoren ingetrokken.
johndeerefiat
@luk-van-der-velpen De accu was nog perfect. De aarde kabel die naar een soort relais loopt was doorgerot.
Derkmax
@johndeerefiat
Is dat naar behoren opgelost?
Je zou even een startkabel.van je min pool naar het een stuk blank chassis of bijv. een bevestigingsbout van de startmotor kunnen trekken. Weet je zeker dat de massa goed is.
+1
johndeerefiat
@Derkmax Ja nieuwe massa kabel getrokken en aansluitpunten goed schoongemaakt
casejxu
Meet tijdens het starten het voltage eens. Als deze onder de 9,6v komt dan is theoretisch de accu overleden. Dan kan ie geladen nog wel ruim 12v/13v aangeven maar niet meer afgeven
+1
johndeerefiat
@casejxu Ik heb dat gedaan maar hij zakte amper af, de accu is ook nog maar 2 jaar oud
Kramer U800
Motorblok los?
Startmotor los?
Relais nog goed van de startmotor?
Alle kabeltjes goed op de startmotor bevestigd?

Als het de accu niet is, en de massa is goed.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 6040 en hebben de trefwoorden accu en starten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!