Wat is ongeveer de maximale belasting can de vooras case ih 845XLA

Ik ben in het bezit van een case ih 845xl met vierwiel aandrijving met Stoll voorlader. Ik wil hierop een balenklem voor kleine balen en een pelikaanbak voor mest en allerhande kopen. Hoe groot en zwaar mag dit zijn? Hoeveel zal die voorlader kunnen heffen? Heeft er iemand ervaring hiermee?

Deel dit topic

Reacties

SJB533
Afhankelijk van de wielen is de voorasbelasting 2090 kg (11.2 inch) of 2300 kg (groter), volgens het typeplaatje. Daar gaat dan wel de belasting af, die jouw trekker geeft aan de vooras.
+1
deJong
@SJB533 dus dan kun je net niks in de voorlader tillen😂
+1
Baltus_steyr
Wanneer je achterwielen van de grond komen met iets zwaars optillen zit je aan je max denk ik. Ga je achterin een (onbenullig zwaar) gewicht in hangen krijgt je vooras ook veel op je donder....
assink
Dit kan net qua tillen, een vtm balenklem met zeer zware ronde balen waar regen in is gekomen.
Schat de balen tegen de 1000 kg, en de balenklem zal ruim 300 wegen.
Dit is wel een vrij grote voorlader voor deze trekker, een trima 3.60 uit m'n hoofd.

(klik om te vergroten)

patrick-boonen
Wat ik begrijp uit deze reacties is dat je theoretisch bijna niets mag heffen maar dat de praktijk goed meevalt. Bij die baal van ca 1000kg heb je dan een contra gewicht nodig achteraan?
ronald-deutz-fahr
@patrick-boonen met beleid een 10tal balen naar huis rjjden zal best gaan, moet je er 2000 per jaar 2x door de klem hebben zou ik iets anders zoeken 😅
En pelikaanbak, Tsja. Koop hem niet te groot, die bakken zijn van zichzelf al flink zwaar en je hoeft niet veel moeite te doen om er veel gewicht in te krijgen.
assink
@patrick-boonen
Dit was zonder contragewicht, maar dat was niet verkeerd geweest. Want was continu wel de 4wd nodig omdat ik anders de zode kapot reed.
+1
JvH 1120
Voordeel van een contragewicht is dat de vooras minder belast wordt ,achteras wordt dan het draaipunt inplaats van de vooras hetzelfde als met een zwaar werktuig in de hef.
+2
frank_mf
Hier 15 jaar een voorlader gehad op een 845 XL Plus. Opzich ging dat prima met balen rijden enzo. Pelikaanbak niet te zwaar kopen. (180 cm breed is een mooi maatje voor zo'n trekker/vooras denk).

tractorfan.nl/picture/428993/
+2
Stier69
En nooit sturen bij stilstand!
patrick-boonen
Ik gebruik vooral kleine balen voordroog. Dus ik zoek ook een rechte balenklem. Heeft er iemand van jullie een idee welke klem prijs/kwaliteit de beste klem is. Indien jullie ook ervaring hebben met een pelikaanbak mag je daarvan ook prijs/kwaliteit gezien merken doorgeven.
frank_mf
@patrick-boonen Ik heb nog wel wat nieuwe balenklemmen liggen voor een zacht prijsje. Weet niet of je nieuw zoekt?
stephan-inter
@frank_mf wat voor klem? En prijs
frank_mf
@stephan-inter @patrick-boonen Stuur bij interesse maar even pb. Heb nog Giant en Euro op voorraad.
patrick-boonen
@stephan-inter ik ga voor prijs/kwaliteit. Dus de klem hoeft niet duur te zijn. Wat heb jij ter beschikking?
stephan-inter
@patrick-boonen ik heb niks liggen.
patrick-boonen
@frank_mf welke merken balenklemmen heb je ter beschikking en voor welke prijs?
Heb je ook pelikaanbakken?
frank_mf
@patrick-boonen Eigen import. Hebben er een twintigtal draaien zonder klachten. Is de laatste voorraad. Zijn gestopt met de import ivm lange levertijden. Klem kost 1.350 ex btw.
ronald-deutz-fahr
@frank_mf dat zijn nagenoeg dezelfde klemmen als ik heb, alleen dan met een andere kleur en sticker. En de ‘schoor’ van de arm is iets anders
ronald-deutz-fahr
@ronald-deutz-fahr bevalt overigens prima. Hier hangt die aan de shovel. Dus lijkt mij een goede klem voor een nette prijs @patrick-boonen
patrick-boonen
@frank_mf zijn er kunstof strippen verwerkt als glijsteun in de verticale balken?
frank_mf
@patrick-boonen Nee, maar met af en toe wat vet slijt het nauwelijks. Wifo bijvoorbeeld heeft het ook niet.
patrick-boonen
De balenklem mag zeker tweedehands zijn ik merk wel dat dat een uitdaging is. Maar het mag ook een nieuwe zijn. Ik ben niet aan een merk gebonden. Hetzelfde geld ook voor de pelikaan bak.
patrick-boonen
De balenklem mag zeker tweedehands zijn ik merk wel dat dat een uitdaging is. Maar het mag ook een nieuwe zijn. Ik ben niet aan een merk gebo
nden. Hetzelfde geld ook voor de pelikaan bak.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden voorlader , balenklem , kleine balen , balen , case ih , aandrijving , kopen , belasting , ervaring en vooras geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!