Illustratie van:
5

Ford 7810 - Plots geen / te weinig olie druk => niet meer rijden?

Hallo Iedereen,
Ik was van de week zand aan het transporteren met mij Ford 7810 en een kipper van ± 5ton. Maar op een gegeven moment begon ik met kippen en toen ging er een rood lampje aan rechtsboven op mijn dashboard samen met de zoemer (ik vermoed geen/te weinig oliedruk). Ik heb toen de tractor direct uitgezet, omdat ik vermoede dat er ergens iets van een leiding zou gesprongen kunnen zijn. Maar dit was niet zo, dus heb ik hem nog eens gestart. De melding kwam direct terug, kippen kon ik, alleen toen ik wilde rijden ging hij niet meer voor- en/of achteruit.
Nu is mijn vraag of iemand van jullie toevallig ook ooit zo’n soortgelijk probleem heeft gehad of een vermoeden heeft wat het probleem zou kunnen zijn?
Weet ook iemand hoe dit is opgebouwd, of waar ik een werkplaatshandboek zou kunnen bekomen?
Julie zijn alvast bedankt voor jullie reacties!

Deel dit topic

Reacties

+1
Is al eerder een topic over geweest. In je achterbrug zit een dubbele hydr pomp. Een voor je hef / hydr. En 1 voor je lage druk systeem. Deze lage druk pomp word middels een koppel asje met spline vertanding door de andere pomp aangedreven
Waarschijnlijk is deze spline vertanding versleten. Hierdoor geen lage druk meer. Waardoor je dual power niet meer werkt en de trekker dus niet meer rijd. Als het goed is werkt je pto en 4wd ook niet meer. Hef en hydr blijft gewoon werken.
Om dat asje te checken hydr pomp (bij rechter achterwiel) uitbouwen en pomp uit elkaar halen.
Kunt nieuw asje monteren of pomp vervangen.
Staat de aftakas stil of draait deze langzaam mee? Als de aftakas stil staat is de price-as rond, als deze langzaam meedraait is het asje in de pomp stuk. Geen oliedruk op het lagedruk circuit=geen aftakasrem.
@dj832 price as Zou moeten af zijn zou kippen toch ook niet meer lukken
Hallee, kippen doet ie wss altijd als er n dubbele pomp op zit, wat meestal is bij n 7810. 1 in achterbrug en 1 op de nokkenas. Nokkenaspomp is altijd voor de ventielen.
+1
Het filtertje ook bekeken op de pomp? Zit een vierkant op om hem los te draaien.
Als dit filtertje helemaal verstopt is dan werkt de dual power en 4wd ook niet meer goed

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7810 en hebben de trefwoorden olie , ford , tractor , zand , lampje , kippen , ford 7810 , kipper , dashboard en werkplaatshandboek geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.944