Illustratie van:
4

Ford 4000 - Oliepomp maakt raar geluid als er gewicht in de hef hangt

Ik heb de versnellingsbak van mijn ford 4000 door een mechanisatie bedrijf laten vervangen met een gereviseerde versnellingsbak. De bak schakelt goed, maar nu komt er een raar geluid uit de bak als ik de hef belast. Aangezien de oliepomp in de bak zit bij deze trekker denk ik dat dit er mee te maken heeft. Ik heb iemand iets horen zeggen over het overdrukventiel en dat het geluid het ventiel zou zijn die zijn olie niet kwijt komt.
Kan iemand mij hier meer over vertellen?

Deel dit topic

Reacties

Oliepomp zit niet in de versnellingsbak.

Bij mijn weten hoef je in de achterbrug niet te zijn wanneer je de versnellingsbak vervangt.

Als je de motor stationair laat draaien, op laagste toerental, en je doet de hef omhoog, en de hef is helemaal bovenin, zodat die niet hoger kan, merk je dan duidelijk dat de motor zwaarder moet trekken? Of hoor je dan een persend of sissend geluid bij de oliepomp?
Wanneer het overdruk ventiel geluid maakt, dan is dat omdat de oliedruk over de grenswaarde komt, dan laat het overdrukventiel de olie ontsnappen. Dat geeft een persend/sissend geluid. Zou dat niet gebeuren, dan knapt er ergens iets in het circuit, want de druk loopt dan verder op, en op het zwakste punt komt de olie dan ergens naar buiten (kan ook in de achterbrug wezen natuurlijk).

Heft de tractor nog wel goed?

Heb je een hydrauliek-knop onder de stoel, op de hefdeksel? Dat is een knop die je naar voren toe kunt uittrekken. En is die uitgetrokken? En is daar niets op aangesloten?
Dan zal de hef niet werken en de olie niet weg kan, en gaat de olie door het overdrukventiel wanneer je de hef hendel omhoog zet.
Die knop moet je helemaal indrukken om weer gewoon te kunnen heffen.
Bedankt voor het reageren. Ja oke de olie pomp zit in de achterbrug niet de versnellingsbak. Maar de trekker heft goed en de als ik de kieper eraan hang kiept die ook goed.
Toen ik de trekker terug kreeg met de nieuwe versnellingsbak. Hoorde ik dat geluid als er gewicht in de hef hing. Toen ik dit melde bij het mechanisatiebedrijf zeiden ze: dat is de pomp daar hebben wij niks mee te maken.
Maar als je de trekker uit elkaar haalt dan zal er toch van alles los moeten neem ik aan. En omdat de trekker van te vore dat geluid niet maakten vroeg ik mij af zouden ze iets verkeerd of niet goed aangesloten kunnen hebben. Mvg
@Tford345

Ik kan je hier zo niet verder mee helpen.
Hallo, dat heeft wss te maken met het aandrijftandwiel dat direct achter tegen de versnellingsbak zit wat zorgt voor de aandrijving vd oliepomp. Bij je oude v-bak waren dat tandwiel en het tandwiel vd pomp op elkaar ingelopen. Je schrijft dat je n andere v-bak hebt gehad en daar zit meestal dat tandwiel bijgeleverd. En die tandwielen zijn niet op elkaar ingelopen, vandaar wat geluid bij belasting vd oliepomp

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 en hebben de trefwoorden olie , trekker , ford , versnellingsbak , hef , oliepomp , gewicht , geluid , mechanisatie , vervangen , Ford 4000 en Oliepeil geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0