Illustratie van:
5

Iseki tx1500 - Niet starten

Goedemorgen,
Onze Iseki TX1500 wil niet starten.
Gloeispiralen zijn vervangen en verstuivers gereviseerd.
Draait wel rond maar slaat niet aan.
Iemand een idee?

Deel dit topic

Reacties

Heb je hem ontlucht?

Liepdie ervoor wel?

Starten moet op volgas en wanneer die aanslaat snel gas eind terug
Krijgt die wel brandstof ? Zoniet even ontluchten en evt filter controleren . Ik weet niet of er een stop op zit of dat je deze uit zet via de sleutel op het contactslot , anders even kijken of die stop er wel af is .
Uitzetten gaat met de gashendel bij dit type
Komt er bij het starten witte rook uit de uitlaat, dan is dat onverbrande diesel. Probleem ligt dan ws. bij de snelheid van rondgaan: startmotor versleten of te weinig stroom (of te weinig compressie, maar dat kan ik me haast niet voortstellen).
Komt er geen rook, dan is het toch duidelijk de brandstoftoevoer. Kijk na:
- evt. brandstofkraantje aan de tank en misschien inwendig filter in de kraan.
- brandstoffilter dicht of niet goed aangedraaid, misschien rubber ring niet dicht, zodat er lucht binnenkomt.
- opvoerpompje, ontlucht de brandstof en pomp aan met het opvoerpompje tot er bellenvrije diesel omhoog komt. Misschien pompje stuk?
- brandstofpomp vol, dan verstuiverleidingen boven de verstuivers paar slagen losdraaien. Flink voorgloeien, iets handgas geven. Dan met startmotor dóórstarten tot er geen luchtbellen uit de verstuiverleidingen komen, tijdens het starten de leidingen dan een voor een weer vastdraaien. Nu zouden de cilinders van de vaste leidingen weer moeten ontsteken. Nadat de laatste leiding vast zit, zou de motor moeten lopen.
Startmotor niet langer dan zo'n 20 seconden achter elkaar gebruiken om te voorkomen dat deze doorbrandt en na de startpoging de leidingen weer vastdraaien. Wacht een halve minuut (tijd voor koffie??), gloei opnieuw en waag een nieuwe poging.
Mocht de accu stroom tekort komen, gebruik dan startkabels en een "dikke" accu, bijv. van een trekker.
Mijn ervaring is dat het ontluchten van deze motortjes wel eens problemen kan geven, werk bovenstaande stappen daarom in de aangegeven volgorde af.
Lukt het niet, dan is óf de opvoerpomp, óf de brandstofpomp stuk.
+2
@roscho het zal @Terpstr wel gelukt zijn
Inmiddels
Alleen jammer dat er dan geen terug koppeling is

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Iseki tx1500 en hebben de trefwoorden starten , vervangen , iseki , verstuivers en tx1500 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0