Illustratie van:
6

Claas Markant 40 - Onderhoud, smering, vast zetten pick up

Beste forummers, de afgelopen weken zo'n 500 baaltjes geperst met de Markznt, en nu wat vraagjes. Het gaat hem wel om een Markant zonder nummer.

1/ Terug proper zetten machibe, stof plakt overal aan het vet, hoe snel weer proper krijgen? Hoe het laatste hooi uit het perskanaal halen?

2/ smeren knoperwieltjes, welke wieltjes zijn dat juist? Glijlagers perskolf, ik heb het ijzer waar dat heen en weer op schuift ingevet...? Aandrijving pick up onder perskolf. Enkel lager aan pick up smeren, die kruiskoppelingen lijken geen nippel te hebben?

3/ vastzetten pick up tijdens wegtransport, is 2 keer na bult in weg naar beneden gevallen, kan je dat ergens vastzetten?

Voor de rest werkt het oude beestje voortreffelijk, 2 keer 2 open balen, reden onbekend, 3de keer was het knoop in touwenkast.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Gewoon schoon spuiten met een flinke hoeveelheid lucht, ketting spuit ik altijd schoon met lucht en spuit ze dan in met een beetje kettingvet 🤝 knopers smeren waar het kan, knoperwieltjes hoef je niet te smeren, en pickup heeft meestal geen smeerpunten, alleen tanden vervangen mocht er 1 stuk zijn, meestal kun je de pickup vastzetten, en anders zelf iets maken zodat hij omhoog blijft, balen laat ik meestal zitten, je kunt een blok hout voor het pak leggen en de aftakas aanzetten zodat hij hem eruit drukt 👍👍
@stevenb en die glijlagers?
+2
@stevenb blok hout is wel gevaarlijk de pers zou maar gaan knopen terwijl er een blok hout in de weg zit .....
+3
Ik laat de pers altijd ff de laatste restjes in t kanaal knopen en draai t kanaal ver open. Trek je zo de laatste balen en het minibaaltje er uit.
Op de kettingen verwijder ik het grofste vuil met een stalen borstel, daarna afblazen met perslucht. Kettingen en alle bewegende delen van de knoper (die geen vetnippel hebben) spuit ik in met TF-spray van Interflon. Dat trekt minder stof aan dan vet of gewone olie. Knoperwieltje zal het rolletje zijn dat aan het knoperbekje zit vermoed ik?
Advies van claas

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Markant 40 (balenpers) en hebben de trefwoorden balen , stof , claas , onderhoud , smeren , aandrijving , baaltjes , hooi en pick up geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
570