Illustratie van:
6

Zetor 6718 - 5de versnelling springt er soms uit

Goeiemiddag allen,

Er staat hier niet eo ver vandaan een 'gerestaureerde' 6718, maar soms springt hij uit zn 5, ook niet altijd, soms... wat zou dit kunnen zijn? Moet ik er rekening mee houden dat ie in twee moet?

Deel dit topic

Reacties

Quote:
Moet ik er rekening mee houden dat ie in twee moet?

Ligt eraan wat er aan de hand is, het kan iets simpels zijn, maar als het ernstig is ben je wel even aan het graven, de Zetors die wij kennen gingen nooit kapot op de versnellingsbak, wat wel eens wou gebeuren is dat roest de arratering aantastte op de kogeltjes en de veertjes, maar hier kan je zo bij boven op de schakel deksel onder het stuur. Ik zou dat eerst eens controleren.
Zetor 5340 waar ik veel mee gewerkt heb heeft dit in de 4de versnelling. Scheen een zetor kwaaltje te zijn…. Rijdt ie ook al dik 10 jaar mee en zo’n 170-200 per jaar
+1
@Yanmarthomas Kan lang goed gaan hoor, als het echt fout zit komt het gelijk naar voren. Maar een 5340 heeft een andere versnellingsbak dan een 6718.
+1
Ok, ik kijk dan eerst eens rond dat schakeldeksel... bedank voor de tip.
+2
Als het goed is zitten er 4 of 5 moeren op de versnellingsdeksel. Net voor de remverdeler. Die moeren bevatten een veer met kogeltje. Bij slijtage springt ie uit de versnelling. Bij mijn 3011 alle vervangen en hij schakelt nu zo strak als een nieuwe. Kleinigheidje om te vervangen.
@Zetor 3011 Vaak is dat het probleem inderdaad.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 6718 en hebben de trefwoorden zetor en versnelling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN