Illustratie van:
16

Deutz D5005 - Tractor rijd niet

Ik heb sinds kort een nieuwe tractor gekocht een Deutz d5005 om op te knappen, maar als ik de tractor wil duwen of trekken blokeren de wielen en als ik de wielen van de tractor op krik dan draaien deze wel, de tractor staat natuurlijk in beide gevallen uit Vitesse, is er iemand die mij hier verder kan bij helpen??

Deel dit topic

Reacties

Als je beide achterwielen opkrikt, zal het ene wiel voorwaarts en het andere wiel achterwaarts draaien. Dat komt door het differentieel, dat het mogelijk maakt om een bocht te rijden.
Laat je een wiel op de grond staan, dan zul je niet meer kunnen draaien. Dit duidt op een blokkade vanuit de versnellingsbak. Misschien omdat de trekker niet in z'n vrij staat, zoals jij denkt of misschien omdat er iets stuk is in de bak.
Hoe gaat het als je de motor handmatig probeert te draaien, blijft de trekker dan wel stil staan, of wil hij dan ook vooruit of achteruit?
Druk je de koppeling in, dan zou je de trekker wel iets vooruit moeten kunnen slepen, dan draait de versnellingsbak mee, maar de motor is dan ontkoppeld. Dat gaat wel zwaarder dan in z'n vrij. Dat moet je niet te ver doen, dat is niet goed voor de koppeling.
+1
@roscho als ik de koppeling in duw dan kan je gewoon duwen, en als je aan de motor draait gaat hij niet voor of achter uit
Quote Reactie van @Maarten p:
als je aan de motor draait gaat hij niet voor of achter uit

Maar kún je überhaupt aan de motor draaien, of gaat die ook niet rond? Als er een blokkade in de bak zit, dan zou dat ook niet kunnen. Misschien een heel klein beetje, vanwege speling in tandwielen en assen.
Ik hou het erop dat in de bak iets niet goed zit, misschien gelijktijdig 2 versnellingen ingeschakeld, zoals @Rondeutz06 al aangeeft. Misschien kun je er iemand bij halen, die het trucje kent om dat weer los te krijgen. En die zal ook de oplossing weten wat eraan te doen is, dat het niet weer voorkomt. Misschien afgesleten pookeinden oplassen, zodat ze niet langs de schakelmoffen schieten (??).
Wat gebeurt er trouwens als je de motor (voorzichtig) probeert te starten? Gaat die wel of niet rond? (Zo niet, dan niet langer proberen, er kan dat iets stuk gaan).
@roscho de motor gaat gewoon rond, maar de motor gaat binnenkort weg voor revisie, en dan kan ik ook eens goed proberen te starten en rijden, als ik deze terug heb want de motor was op tot op de graat
@Maarten p Hij hoeft niet aan te slaan, maar ik zou willen weten of die motor wel rond wil of dat dit ook geblokkeerd is.
@roscho Als je hem met een slinger kunt draaien, weet je het ook.
Quote Reactie van @Maarten p:
de motor gaat gewoon rond

Even een paar dingen op rij:
- De motor wil wel rondgaan
- De aandrijflijn naar achteren is geblokkeerd.
- Met de koppeling ingetrapt is de blokkade weg.

De aandrijving van een trekker verloopt langs de lijn motor - koppeling - versnellingsbak - differentieel.
Als je naar deze volgorde kijkt, zou je zeggen dat de blokkade tussen koppeling en motor zit. Zat het in de bak, dan zou je met ingetrapte koppeling niet kunnen duwen. Tja, wat kan dat dan zijn? Wellicht loop je tegen ernstiger problemen aan dan je op het eerste gezicht zou denken. Ik denk bijv. aan een losgelopen vliegwiel of zo.
Je haalt de motor er toch voor weg, dan zie je het vanzelf.
+1
En ik heb de deksel van de versnellingsbak open liggen en zo te zien staat hij ook uit Vitesse
+1
Grote kans dat hij in 2 versnellingen tegelijk staat. Ik heb dat vroeger ook eens gehad. Ik weet niet meer hoe dat kan en hoe het opgelost. Het mechanisatie bedrijf had het zo voor elkaar
Ik snap het nog niet helemaal. Je eerste antwoord: Als je de koppeling intrap dan kun je de trekker wel vooruit en achter drukken. Dan kan het dus niet zijn dat het in 2 versnelling staat. Verder schrijf je De motor gaat wel rond. Gaat de motor rond als je de koppeling intrapt of juist als je het niet intrapt. Heb je de aftakas wel vrij staan en mogelijk heeft dit model ook nog een aparte aandrijving voor de maaibalk. En schrijf over dat de vitesse vrij staat. Is dit niet de grond aftakas = rijafhankelijke aftakas?
Waarom start je hem niet gewoon met de koppeling in en laat je hem langzaam opkomen? Voel je meteen of hij vooruit wil. Bij blokkade vd motor zal hij niet starten/rond gaan.
+1
@IF-V4-VD dat heb ik gedaan en dan wil hij gewoon vooruit gaan, maar kreeg hem toen niet uit Vitesse
@Maarten p dan staat hij dus vast in je versnelling, koppeling werkt, maar je bak zit dan wat mis. Bewegen je schakelpoken vrij!?
@IF-V4-VD de schakel poken bewegen vrij
Is dit dan toevallig geen plakkende koppeling zoals ik laats last van heb gehad?
Als het een T50 versnellingsbak is, pook voor hoog en laag, andere pook 123 en achteruit., dan heb ik een bak liggen voor onderdelen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D5005 en hebben de trefwoorden wielen , tractor , deutz , versnellingsbak en trekken geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0