Illustratie van:
4

Fendt 102 - Hefventiel fendt 102 kramp/granit

Bij onze fendt 102 , hebben we een probleem met de hefinrichting. Als de tractor iets zwaars in de hef heeft dan begint de motor langzamer te lopen en wordt het hefventiel heet. Ook zakt de hef dan een klein stukje na, als je meer gas geeft gaat hij weer iets hoger. We hebben de afdichtingen in het ventiel en van de hefcilinder al vervangen. Zijn er hier mensen die ervaring hebben met het hefventiel van kramp of granit ?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Het probleem wat je omschrijft , komt volgens mij wel meer voor bij de wat oudere Fendt types .
Heeft toch met slijtage van het hef-regelventiel te maken denk ik ; het is wel een vrij prijzig onderdeel , op een Duitse site vind ik hem voor 689 euro ; (Google : oekoprofi artikel nr 50214) hoe duur hij bij Kramp of Graniet is weet ik niet ; maar met een nieuw regel-ventiel zou het probleem toch over moeten zijn dacht ik .
Zelf heb ik er geen ervaring mee ; wel dat ik een trekker had die steeds "bijregelde" met een zware last hier heb ik een andere goede gebruikte opgezet .
De pomp is nog wel in goede conditie ? Misschien voor zekerheid deze testen ?

Nog even verder gezocht ; bij een andere Duitse firma zie ik hem voor 567,49 euro (Deimel Kfz Technik Gmbh)
+1
@basia , we zijn nu bezig om er een andere pomp op te zetten, om dit uit te sluiten. Als dit niet helpt gaan we eerst het hefventiel van onze 106 er op zetten. Dan weten we het zeker.
Ik heb bij een deutz eens gehad dat de hefcylinder inwendig lek was. Daardoor bleef hij steeds corrigeren/bijpompen waardoor het ventiel heet werd.
+2
We hebben het hefventiel van de 106 op de 102 gezet, en het probleem was over. Daarna een nieuw hefventiel bij kramp besteld en deze op de 106 geplaatst. Deze werkt tot nu toe ook prima.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 102 en hebben de trefwoorden fendt , tractor , motor , hefinrichting , ervaring , vervangen , hefcilinder , fendt 102 , granit en kramp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0