Illustratie van:
10

Fiat 350 - Hef komt niet omhoog, wat kan het zijn?

Hallo, mijn vraag gaat over de hef van mijn Fiat 350S omdat deze niet omhoog komt met gewicht. Zonder gewicht wel, maar ga je erop staan blijft de hef in zijn laagste stand. Beide cilinders heb ik los gehad om de lekke kering te vervangen. Heb de hydrauliek filter schoon gemaakt en nieuwe olie 15W40 in de bak gedaan. Hierna de hef een paar keer op en neer gedaan om te ontluchten en hierna de bakolie bijgevuld tot de streep. Heb ook de kleine hendel onder de stoel in meerdere standen gehad, maar dat maakt geen verschil. Heeft iemand een idee wat het kan zijn? Alvast dank

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Klein hendeltje voor de stoel

(klik om te vergroten)

Grote hendel naast de stoel, ventielblok op de bak

(klik om te vergroten)

Filter hydrauliek

(klik om te vergroten)

Pomp

(klik om te vergroten)

Cilinder aan beide zijde van de bak

Reacties

Mieschien zit er een overdruk ventiel op die vast zit oid?
@MASSEY-MOOI of pomp slecht maar dit zou je kunnen meten
Ik verwacht niet dat een een overdrukventiel erop zit, ik heb hem niet kunnen vinden. Een slechte pomp zou mogelijk kunnen, hoe kun je dat controleren? Is dat zelf te doen?
@benfra 215 even een drukmeter op de hydrouliek aansluiting zetten en even op pompen zetten en kijken hoeveel bar die geeft, ik weet niet hoeveel bar de trekker hoort te geven maar rond de 180 bar zal standaard zijn
@ Benfra 250. Ik verwacht niet dat een een overdrukventiel erop zit, ik heb hem niet kunnen vinden.
Op ieder hydraulisch systeem zit een overdruk ventiel. Als de pomp z'n olie niet kwijt kan is het 1 sec en je pomp barst.
Volgens mij is het de 4953858.
Maar ik zie dat ervoor een ventielblok voor zit gebouwd (niet orgineel) voor externe ventiel functies, daar kun je zo achterop de ventielen de druk van de pomp meten.
Wel is het zo dat de druk waarop dat externe ventielblok is afgesteld niet de afgestelde druk van de hef is maar dan weet je of de pomp nog goed is (mits overduk externe ventielblok goed is)

(klik om te vergroten)

@HGJR68 dank voor je reactie en inderdaad zit er voorop het ventielblok een overdrukventiel met olieretour naar de bak.
Ik heb ondertussen een nieuwe pomp erop gezet echter zonder resultaat. Hierop het ventielblok uit elkaar gehaald, schoongemaakt en weer in elkaar gezet, géén bijzonderheden geconstateerd. Alles weer lekvrij gemonteerd, olie 15W40 bijgevuld in de bak en tractor enige tijd laten lopen. Echter het probleem is nog niet weg! De hef komt omhoog maar zakt als je erop gaat staan, ook al staat de hoogtehendel geheel omhoog. Zou er ergens in het ventielblok een klepje open blijven staan waardoor hij de druk niet kan vasthouden? Heeft iemand dit ook gehad en kunnen oplossen?
+1
Het probleem is opgelost. Het ronde staafje in het ventiel zelf zat vast. Hierdoor kon het de druk in de hefcilinders niet vasthouden en zakte ze naar beneden.

(klik om te vergroten)

Staafje zat vast in ventiel maar moet op en neer kunnen in het ventiel
👍 Mooi dat t weer werkt
Zeker en bedankt voor jullie reacties! Nog wel een vraag of dit normaal is: als ik de hendel een stukje omhoog zet gaat de hef eerst helemaal omhoog om daarna te zakken tot waar de hendel staat. Dat doet ie niet elke keer maar wel vaak. Is dat gebruikelijk?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 350 en hebben de trefwoorden olie , hydrauliek , 15w40 , stoel , gewicht , kering , vervangen , filter , ontluchten en hendel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0