Illustratie van:
7

Kubota B7001 - Hoe achterhaal ik draaiuren

Hai, nieuw hier en hoop dat iemand me helpen kan.
Vorig jaar een gereviseerde Kubota B7001 gekocht.
We maken er te weinig gebruik van en willen hem dus eigenlijk weer verkopen.
De vraag hoeveel draaiuren kan ik niet vertellen, er zit namelijk geen teller op! Is er toch een manier om de gelopen uren te achterhalen?
Op de factuur stonden ook geen draaiuren vermeld trouwens...

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Als er geen teller op zit, weet ik geen manier om het precieze aantal draaiuren te bepalen. Aanwezige slijtage kan wel een aanwijzing geven, bijv. een sterk versleten koppelingspedaal en speling op het lager waarop dit draait kunnen een aanwijzing geven voor een hoog urenaantal.
Verder vind ik persoonlijk de urenstand minder belangrijk, hooguit om af te dingen als ik iets zou willen kopen... 🤔
Belangrijker vind ik dat de motor goed loopt, start, niet rookt, geen (motor-)olie verbruikt, de heffing compleet is en spelingvrij, het stuur weinig speling heeft en of de banden nog goed zijn. En misschien of er onderhoudsrekeningen aanwezig zijn van de laatste jaren.
@roscho Aanvulling: als het ding een kenteken heeft, is dat ook een voordeel, hij mag dan op de weg, mits hij daarvoor technisch in orde is (licht, remmen, etc.)
+1
Even de ecu uitlezen 😁
@GerbertXL Mechanische ECU

(klik om te vergroten)

ECU 1880
Quote Reactie van @contitour:
Mechanische ECU

Dat lijkt wel een telmachine van de jaren '20 van de vorige eeuw.
@contitour Ik zag nu pas dat je er 1880 bij hebt gezet.
Nee daar ga je nooit achter komen. Slijtage enzo is ook een moeilijk punt, alles is kleiner en zal harder slijten dan bij een grote trekker, zelfde zo met een mini shovel, deze is met de zelfde urenstand ook veel verder heen dan een grote.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B7001 en hebben de trefwoorden kubota en nieuw geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN