Illustratie van:
8

Fendt 514 C - Advies cultuurwielen voor 1.50 spoor

Hallo allemaal!

Ik had een vraag over cultuurwielen.

Ik wil mijn Fendt 514C op cultuurwielen zetten 1.50 spoor. Nou twijfel ik over 270 of 320 banden. Ik wil er aardappels mee gaan frezen en rooien, ook uien rooien en laden. Welke banden maten kan ik het beste nemen kwa hoogte, liefst zo groot mogelijk maar zonder dat ok de cabine moet verhogen.

Ik hoor graag jullie ervaringen/mening

Gr. Roy

Deel dit topic

Reacties

Het klinkt een beetje alsof je op lichte kleigrond zit. Is dat zo?

Eigenlijk kun je dit niet goed doen. Voor de uienrooier is 270 breed zat en om aardappelen te frezen en te rooien en uien te laden is 320 wat aan de smalle kant.

Ik zou zelf de 320/105R46 pakken. Nadeel is: Dan rij je wel af en toe een ui kapot.
@PieterA Ik denk dat daar dan 320/85 R 36 bij past
@PieterA licht klei is ook een breed begrip haha maar ik snap wat je bedoel. Het meeste is tussen de 20 en de 35 %, maar er zit ook een perceel wat verder weg van 45-50 bij
300/95r46 zou ook passen (12.4r46
Ik zou dan kijken naar een Taurus band die lopen wat smal toe en zijn van betere kwaltijd als de Alliance 350, de vf valt vaak breder uit dus daar niet aan beginnen is mijn mening, ik denk dat je 13.6r48 van Taurus een heel eind bent, anders zou mijn keuze zijn de 300/95r54 van kleber als dat past onder de trekker, deze hebben een diameter van 1886mm. als het onder de cabine past ook rekening houden met de lengte van de hefarmen en de stuuruitslag van de voorwielen. grote banden is mooi maar de trekker kan vaak ook minder krap sturen en dat kan wel eens frustrerend worden. mijn advies: ga naar een bandenboer en meet de breedte van de taurus band op. neem alleen alliance 350 als de prijs echt goedkoop is en houd ze goed op spanning (3.5-4 bar) anders gaan ze lekken op de velgrand.
Hallo. Ik heb nog complete set liggen. Zijn alleen niet onwijs groot. Maat moet ik na kijken. Ik had ze voor iets breder op spoor staan. Nu kon ik ze zo monteren zonder dat voorspatbord er af moest of stuuruitslag moest bij gesteld worden. Meende dat de maat 12.4 r46 was.
Voor uienrooien is 9.5” breed een mooie band als je geen uien plat wilt rijden maar die zijn wellicht wel wat smal voor zo’n grote trekker. 12.4” lijkt me voor door de uienpaadjes wel wat breed maar voor de aardappels mooi. Compromis is dan de 11.2”. In 48” veel 2e hands te koop en niet super duur volgens mij.
Wat voor bandenmaat heb je nu om je 514 liggen?
@MaxxuM4ever 11.2 kun je prima uien mee rooien met 5 rijen op een bed, met 4 rijen op een bed kan het zelfs wel breder.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 514 C en hebben de trefwoorden fendt , aardappels , cabine , advies , banden , Frezen , rooien , uien rooien , cultuurwielen en fendt 514 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!