Illustratie van:
9

Kramer onbekend - Heeft kramer ook bankwerker gereedschap gemaakt

Hallo wie van jullie heeft een kramer tractor in zijn bezit wie zou me kunnen helpen met mijn vraag heeft kramer ook guillotinescharen zitbanken en plaatwalsen gemaakt of niet ik heb een vandaag mijn schuur opgeruimd en zag op de guillotineschaar kramer staan

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Zijn meer hondjes die Fikkie heten, zo ook meer Kramers, het is een ander logo.
Ik kwam toevallig een Strautmann papierpers tegen, heeft ook niks met die andere Strautmann te maken.
Nee dit heeft niks te maken met het tractor merk Kramer. Zo heb je ook Kramer gitaren, en je hebt Sven Kramer. Noem maar op. De naam Kramer is in Nederland en Duitsland gewoon veel voorkomend.
@Kramer U800 oké ik dacht dat het van de zelfde fabriek afkwam
@steyrlanzboy Nee de fabriek zelf ging niet hun eigen machines maken, die kochten ze in bij bedrijven die bekend waren in de metaalwereld, dat is vele malen goedkoper dan zelf iets maken, ze hadden het natuurlijk al druk genoeg met tractoren, zugmaschinen, en wielladers bouwen.
+2
@Kramer U800
Er is over Kramer niet te vinden, maar na 1945 waren de geallieerden met het Morgenthau-plan druk om 1500 Duitse fabrieken te slopen, want de Duitse economie moest helemaal kapot, althans zeker voor 60% t.o.v. 1936. Het moest een landbouwland worden. Alle bruikbare industriële machines werden naar de rest van Europa gesleept. Men had dus niks, wellicht hebben ze dan toch een paar jaar hun eigen machines moeten maken. Men wil daar meestal ook niet veel over vertellen, maar ik heb wel eens gelezen hoe dat bij Hanomag ging, die fabrieken waren plat gebombardeerd. Medewerkers probeerden van alles wat ze vonden nog weer iets te maken, want ze hadden niets. Puin stenen werden afgebikt en hergebruikt. Ze klommen zelfs over hekken van Brits/Amerikaanse kazernes om daar materiaal of diesel voor de aggregaat te stelen. Ook even bedenken dat die mensen nog maar 25% van hun dagelijkse voedsel hadden en geen import of noodhulp (9 miljoen hongersdoden). Alleen leed uiteindelijk niet alleen Duitsland hier onder, maar ook de rest van Europa, immers landen als Nederland en België konden ook geen Duitse machines voor hen fabrieken kopen, voor de geallieerden liepen de kosten ook steeds hoger op. En achter de grens ontstond een nieuwe (rood) gevaar, de Sovjet-Unie (Rusland).
In 1947 kwam dan toch het Marshall plan en werd met een beetje Amerikaanse hulp werd de industrie wederopgebouwd. En zo in 1950 sprak men in Engeland al van het Wirtschaftswunder.
Kramer gitaren komen dan wel weer uit America van oorsprong maar dat terzijde.....
@Bert-Landini Ok dat durf ik niet te zeggen, ik ben niet zo thuis in die handel. Je komt ze nog wel eens spontaan tegen.
+1
@Kramer U800 heb er eens 1 gehad...die had een aluminium hals...heel vooruitstrevend voorvdie tijd....maar nooit een groot succes geworden...de gitaristen vonden de hals te koud aanvoelen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kramer onbekend en hebben de trefwoorden kramer , tractor , gereedschap , schuur , machines en Kramer tractor geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1.313