Illustratie van:
8

Kubota L1501 - Hefprobleem, werkt niet meer na een half uur.

Het hef werkt perfect als de tractor koud is. Na een tijd werken gaat hij niet meer omhoog.
Ik heb de hydrauliekolie gecontroleerd en staat op pijl.
Ik vind ook geen hydrauliekfilter???

Deel dit topic

Reacties

Lijkt er op dat er inwendig een lekkage is. Als hij een tijdje gewerkt heeft is de olie warm en dunner. Mogelijk dat hij dan ergens (bijvoorbeeld in de hefcylinder) weg lekt. Kan ook zijn dat de pomp versleten is en te weinig opbrengt als de olie warm en dun is. Heb ik eens met een iseki gehad.
Er moet n filter tussen zitten ,en die komt dicht na effe gebruiken en als je dan stopt en lang genoeg wacht zakt de drap er af mogelijk n klein lek in de aanzuig leiding cavitatie dat hoor je bijna niet bij de tractor
Ik kan geen filter vinden bij mijn kubota L1501 ergens op het hydaulieksysteem.
@Gust Daneels kijk bij de aanzuigleiding in de tank of in de versnellingsbak of in de achterbrug er moet een filter voor de pomp zitten aanzuig filters zitten altijd onder het olie niveau , succes
+1
@Leo54
Ik heb na lang zoeken de filter gevonden en hij is dicht geslijmt door vuiligheid. Hij bevind zich helemaal onder in de achterbrug.
@Gust Daneels en is het probleem verholpen????
@Leo54
Het hef werkt terug, hopelijk blijft het zo, het is een zeeffilter en ik heb hem zuiver uitgewassen en uitgeblazen, en terug nieuwe met hydrauliekolie voorzien.
Bedankt voor je reactie Gust

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota L1501 en hebben de trefwoorden perfect , tractor , kubota , hef , hydrauliekolie , hef werkt en koud geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0