Illustratie van:
26

John Deere 6110M - Topstang john deere alternatief dan origineel

De onderste draadspindel van de topstang van onze John Deere 6110M is kapot. Een originele john deere topstang of draadspindel is niet te betalen. Het lastige is dat de maximale lengte nu 83 cm is. Zowel boven als onder is het draad verlengt met een massieve koker. Heeft iemand een goed idee voor een alternatief?

Deel dit topic

Reacties

Als je genoeg hydraulische ventielen hebt zou je een hydraulische topstang kunnen nemen.
Ik heb eens een imitatie JD topstang gekocht van QTP (bij koop van der wal) en dat was een verschrikking, was met een gietijzeren middenstuk.
Dit ziet er wel heel redelijk uit: techniekwebshop.nl/topstang-300-m36-cat-3-al205179…
Als je een uiteinde met haak niet nodig vind zou je een dicht oog kunnen nemen, scheelt ook weer geld.
Even Meindertsma contacten die hebben vast wat moois voor een leuke prijs liggen
+2
@2850Johndeere6R tenzij je van plan bent om de trekker snel een trap te geven zou ik geen tweedehands topstang aanbevelen.
De buurman heeft een jaar of 3 terug na een tip van zijn Fendt dealer contact met de mannen Meindertsma opgenomen en die kreeg een knappe topstang toegestuurd van een zelfde type trekker die verbrand was. Misschien is het mazzel hebben maar daar mankeert niks aan kwam van een trekker die aan de voorkant had vlam gevat
+2
@2850Johndeere6R ze zijn bij Meindertsma sowieso heel eerlijk over wat ze verkopen.
+1
@2850Johndeere6R ja dan moet je inderdaad geluk hebben. Ik heb een nieuwe originele gekocht voor mijn 6930 vanwege slechte ervaringen met imitatie. De planning is ook om de trekker nog heel lang te houden dus toe maar.
Argumenten dat de prijs niet moet uitmaken vind ik een beetje bezopen, geld is geld en origineel is zeker geen garantie voor de beste kwaliteit.
+3
Een Kramp topstang past ook wel. Moet je wel goeie diameter gat uitzoeken bij de trekker.

Maar als je zo'n trekker kunt rijden, mag de prijs van een (dure) topstang toch geen probleem zijn?
+2
@mdoornekamp ...en een keer breken kost vaak veel meer.

Maar wel bijzonder dat je zo vlot de topstang kapot heb
+3
@JD3010
Quote:
kapot

Meeste problemen onstaan tussen het stuur en de rugleuning.......
@JD3010 bij ons wil het ook wel slijten hoor.
Regenwater wat erin loopt en gaat roesten in combinatie met zand en stof vreten het schroefdraad wel weg.
+3
@DANOONTJE POWERR Maar jij hebt geen JD. 💪
+2
@DANOONTJE POWERR de kogel wil ook wel slijten met zware machines.
+4
De topstang na gebruik helemaal indraaien en ophangen scheelt een hoop slijtage. En regelmatig uit elkaar halen schoon maken en een lik kopervet .vinden ze ook lekker
+3
Met getrokken werktuigen heb ik de topstang er nooit aan. Hangt gewoon netjes droog in de loods. Trekker staat snachts trouwens ook altijd droog
Kijk even op landbouwonderdelen-shop.nl. Daar heb ik ook al eens een topstang gekocht. Ze hebben er ook losse draadspindels, maar weet niet of er iets tussen zit dat past.
+2
Ik vind het nogal een crusiaal onderdeel. problemen en kosten zijn veel hoger als die het begeeft. En als je hem van een 6m al versleten hebt. gebruik je hem veel.. ongeacht hoe zuinig je er op bent.

zoals hierboven, miss is een hydro van kramp of iets dergelijks wel wat voor je. vind zelf de kosten altijd wel meevallen.
@john deere 7810 ja idd die is niet zomaar versleten
Je kan ook @frank_mf even horen die heeft er eentje liggen
tractors-and-machinery.nl/item/721743/…
+1
@2850Johndeere6R klopt, kon voor flink minder dan ze bij JD vragen een nieuwe krijgen. Zal eens kijken of dat nog kan evt als die nieuwe zoekt
+1
@2850Johndeere6R

Zou ik toch voor een nieuwe gaan. Een topstang er tussen zetten met ' wat speling ' geeft toch niet zo'n zeker gevoel. Zeker met een zware machine er achter.... Maar dat is mijn mening.😋
+1
Quote Reactie van @JD 6110:
wat speling

Kan het er ook niet bij zetten, maar wordt die niet veiliger van 😁
@frank_mf

Nee ook eerlijke vermelding en prijs is ook prima of voor onderdelen ook prima. Zelf draai ik er op het werk ook een nieuwere topstang tussen ipv 1 die jij nu tekoop hebt. Want die hebben wij ook hoor 😂
@frank_mf

Haha ja die hebben wij ook ja 😋
+2
Heeeeeeeel lang verhaal maar wat kost zoon ding nou dan!!!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6110M en hebben de trefwoorden john deere , kapot , draad en topstang geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
1.438