Illustratie van:
18

Fendt Farmer 2 - Prijsindicatie voor verkoop van een buitentractor

In de bossages van ons huis staat een oude tractor: een Fendt Farmer 2 uit 1968(?). Ik heb de tractor een jaar geleden nog gestart, maar daarna niet meer.
Hij heeft al jaren gewoon buiten gestaan, met een zeiltje over de instrumenten en deel motor.
Er zitten hydrauliek aansluitingen op, de vorige eigenaar gebruikte die voor een houtklover.
Ik zal hem niet gaan gebruiken en dan is laten staan zonde.

Twee mensen uit de buurt hebben interesse om hem te kopen, maar ik heb geen idee wat redelijk is. Ik hoef niet de hoofdprijs, maar "weggeven" is ook niet de bedoeling.

Dus samengevat: wat is een redelijke prijs voor deze tractor?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Op de duitse markplaats "kleinanzeigen" staan vrij veel op, met de prijzen daarop vergeleken tussen de 3 en 4 duizend lijkt mij niet gek
+1
Wat een leuk project
In der daad; leuk project.
Zit er een kenteken bij? Imo van invloed op de waarde.
+2
Ziet er zo op de foto's helemaal niet slecht uit. Ja veel groene aanslag van het buitenstaan, maar ziet er nergens roestig uit, plaatwerk nog intact, banden zien er ook niet slecht uit. Als die dan ook nog gewoon start en rijd, hef en hydrauliek werken. Dan heb na een flinke poetsbeurt een leuke oldtimer. @FFarmer2 misschien zelf even een middag gaan poetsen, alles even nalopen, starten en kijken of alles goed werkt? Brengt dan al snel meer op dan wanneer die er zo bij staat als op de foto's. Als er geen kenteken bij zit drukt dat wel de prijs.
Maar ik denk zelf aan € 2000,- tot € 3000,-
@walker1 Ben ik met je eens.
+2
Zoals hij er bij staat zou ik denken van 1500 á 2000 zonder kenteken, loopt ?????
Bedankt Dank voor alle reacties zo ver! Kleinanzeigen had ik niet aan gedacht. Daar lopen de prijzen flink uiteen. Voor een leek als ik is het lastig vergelijken.
De tractor heeft geen kenteken.
"Even nalopen" zit er met mijn kennis niet bij. Veel te bang dat ik het net niet goed doe.
Eén van de buren wilde juist niet dat de tractor gestart werd, uit angst voor condens in de tank en een vastloper.

Over de groene aanslag: bij auto's is er een groep liefhebbers die voor rat-cars gaat. Jammer voor mij is dat bij tractoren nog niet zo!
Heb van mijn Fendt 308lsa toerenteller en kilometerteller gerepareerd.
Steld niet veel voor . Voor 40 euro.
Zo te zien hadden er wel meer dan 2 mensen interesse in de tractor
@bas101 Ja, het eerste bod via deze site is al binnen.
@FFarmer2 waar heb je die dan te koop staan?
Was niet via te koop advertentie, maar iemand die naar aanleiding van deze vraag een bod uitbracht. Is inmiddels alweer voorbij. Hij had over het hoofd gezien dat de tractor geen kenteken had. En uiterlijk viel wat tegen.....
De buren hadden al afgehaakt. De één had toch geen plaats, de ander kwam duidelijk met de handel in het achterhoofd.

Tractor staat nu op deze site te koop. Bieden mag naast de tractor.
@FFarmer2 ik ben geen fendt man anders was ik graag komen kijken
@FFarmer2 in welke plaats staat de trekker?
+1
Boxtel
@porschestandard Boxtel is niet echt in de buurt van Visvliet. Mijn moeder is daar eind jaren 70 nog door militairen bevrijd uit een ingesneeuwde trein! Heel jammer dat dat mooie station si gesloopt. Maar dit is nogal off-topic!
@FFarmer2 Nee klopt anders had ik graag even willen kijken. Wat is het wereldje dan weer klein haha, zo nu en dan komt Visvliet daarmee nog weer eens op tv want dat is destijds ook gefilmd. Ja inderdaad jammer van het stationsgebouw, heb ik helaas ook nooit meegemaakt want toen was ik er nog niet😅
+5
De Fendt is verkocht. Zoals ik verwachtte startte hij prima. Flink voorgloeien en voor de zekerheid nog extra hulp van wat remmenreiniger, en liep als een zonnetje. Koper merkte wel problemen met het stuurhuis op, maar uiteindelijk zijn we er uit gekomen. De inschattingen in dit topic hebben daar flink bij geholpen. Hartelijk bedankt daarvoor!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Farmer 2 en hebben de trefwoorden fendt , tractor , motor , fendt farmer 2 , hydrauliek , verkoop , kopen en fendt farmer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
6.294