Illustratie van:
7

Zetor 2011 - Ik ben op zoek naar een user manual van de zetor 2011.

Ik heb een zetor 2011 die we niet heel veel gebruiken. Nu heb ik ‘m nodig, doet ‘ie het niet. Er lijkt lucht bij te komen. Hij slaat wel aan maar stopt dan. Heb al online gezocht maar denk dat het met deze oude baas handig is om e.e.a. op te kunnen zoeken.

Deel dit topic

Reacties

Als de motor wel aanslaat, maar niet verder loopt, is dat meestal brandstofgebrek. Controleer het volgende maar eens:
- zeefje in de tank bij het kraantje.
- draai alle banjobouten een voor een los en controleer of daar een zeefje in zit.
- controleer de tankdop of deze niet vacuum zuigt. Laat daarvoor de trekker lopen zonder tankdop.
- controleer het/de brandstoffilter(s) en een eventuele vochtvanger.
- als de trekker lang heeft stil gestaan, controleer dan in de tank op sludge (smurrie). Als de tank een aftapschroef heeft, laat daar dan eens een paar liter uitlopen. Controleer dat ook op aanwezig water. Door lang stilstaan kan zich condens in de tank vormen, zeker als de tank niet vol was. Hoe meer lucht in de tank, hoe meer condens zich kan vormen.

Mocht er veel troep in de tank zitten, dan de tank eraf en helemaal schoon maken. Eventueel nog een los brandstoffiltertje in de leiding zetten, al voor de opvoerpomp. Daar kun je gemakkelijk zien wat er allemaal met de brandstof mee komt en dit is gemakkelijk schoon te maken of te vervangen.

Na deze acties zijn de leidingen leeg en moet je alles van boven tot onder ontluchten.
Bedankt voor het uitgebreide antwoord. Gisteren mee bezig geweest en brandstof toevoer gereinigd en wat ringen vervangen. Het pompje lijkt niet goed te kunnen pompen er komt nog steeds lucht uit. Hij lijkt af en toe aan te gaan maar loopt niet. Misschien toch iets met de brandstofpomp? Ik las ergens iets over een regelstang die vast kan zitten maar hebben geen idee waar die moet zitten
Quote Reactie van @Margot:
Het pompje lijkt niet goed te kunnen pompen er komt nog steeds lucht uit.

Als er nog steeds lucht uit de leiding komt als je het handpompje gebruikt, moet je het daar zoeken. Kennelijk is er nog ergens een lekje waardoor lucht aangezogen wordt.
Controleer
- banjoboutjes (misschien nieuwe, uitgegloeide koperringetjes monteren)
- brandstofleidingen (lekken, knikken etc. )
- rubberring in brandstoffilter.
Het opvoerpompje zou natuurlijk ook nog defect kunnen zijn. Een probleem met de hoofd-brandstofpomp denk ik niet direct aan, eerst moet de brandstof zonder lucht daar aankomen.
Ik ken de trekker verder niet, dus ik weet ook niet waar dat regelstangetje zou moeten zitten.
Hoi Margot, vervang het opvoerpompje en zeker te weten dat ie meteen start. Heb zelf het probleem ook gehad.
@Zetor 3011 @Margot
Dan zou dat deze moeten zijn: oldtractorshop.nl/nl/merken/…
+1
Of even naar zetorparts@kpnmail.nl ik bestel altijd hier, bij Jan in Hedel. Heeft alles op voorraad. Rechtstreeks vanuit brno. Stuk goedkoper.
Hier vind je veel gratis info, manuals, werkplaatshandboeken enz vieilles.soupapes.free.fr/index.php/

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 2011 en hebben de trefwoorden zetor , lucht , gezocht en manual geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN