Startprobleem met minigraver wacker neuson

Ik heb op advies van een kennis de accu losgekoppeld en opnieuw met een andere draaien motor en accuklemmen op de beide poolkabels geprobeerd te starten. De startmotor krijgt heel langzaam beweging in de motor, maar wil niet doorpakken en aanslaan. Na een aantal keren proberen merk ik wel dat de accukabels behoorlijk heet worden.
Is het een niet goed werkende startmotor of een andere oorzaak?????

Deel dit topic

Reacties

Tom VB
Wss (te) dunne startkabels... en ik zou de originele accu wel aangekoppeld laten.
Nieko
Hoi Tom, de accukabels waren wel dik en de accu is afgekoppeld, omdat deze vermoedelijk “op” was.
dennisbouter
@Nieko meten is weten hoeveel spanning heeft je accu? Indien te weinig nieuwe accu erin
Dennis_dB
Is de motor met de hand wel fatsoenlijk rond te krijgen?
KlaasM
Of de motor gaat inderdaad te zwaar maar de startmotor kan ook slecht zijn en zodoende een boel weerstand geven waardoor de kabels warm worden en de motor langzaam rond gaat.

De motor met de hand draaien is makkelijk te proberen. Als dat wel goed lijkt de startmotor eraf. Die kan je ook makkelijk testen met startkabels
Nieko
@KlaasM hoi Klaas, ik heb met een duwstokje bij het starten tegen de koelvin staan duwen om de motor wat sneller rond te krijgen. Het gaat behoorlijk zwaar. Veel eerder ging het starten ook al vrij “zwaar”, maar de motor sloeg wel aan. 17 december ga ik weer naar Frankrijk en kan proberen de startmotor te demonteren. Wel wat gedoe denk ik, wand hij zit verscholen achter radiateur. Overigens, er staat wel op dat het een Wacker Neuson is, maar mijn overbuurman zegt dat hij precies hetzelfde is als een Kubota graver
KlaasM
@Nieko of een motor zwaar draait is lastig beoordelen van afstand. Als je hem door de compressie heen druk zal het even zwaar gaan. Daarna in verhouding wat lichter.
Maar als de motor wel aanslaat dan lijkt dat wel goed. Ik zou eerst is de startmotor controleren. En eventueel de plus draad erna toe en de massa. Als je zeker weet dat de startmotor goed is kun je dat uitsluiten.
Nieko
Hoi Dennis, ik de spanning niet gemeten. Ik wilde uitsluiten dat het probleem in de accu zit

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden minigraver , accu , motor , advies , startmotor , starten , startprobleem , heet , merk en kennis geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0