Illustratie van:
9

Case International 1056 XL - Versnellingsbak olie en hydrauliek olie aftappen en bijvullen

Hallo,

Ik wil de versnellingsbak olie van mijn 1056 verversen,
Ik krijg alleen nergens gevonden waar deze afgetapt en bijgevuld moet worden, idem dito voor het hydraulisch systeem. Deze wil ik nog niet aftappen maar wil wel weten hoe en waar dat moet. Heeft er iemand foto’s oid waar de aftap pluggen voor de versnellingsbak olie en hydrauliek olie zitten?

Gr Thomas

Deel dit topic

Reacties

Er zit toch een dikke bout onderaan de bak ergens voor het aflaten? Bijvullen zou achter de trap moeten zitten ook een bout.
Voor de hydrauliek aan de linkse kant van het hefdeksel een bout of een drukloze retour.
Onder de bak zitten een stuk of 3 doppen. Ook onder de ondertrekhaak. Eventueel bij je 4wd ook, als je er eentje met zij aandrijfas hebt.

Hydrauliek is inderdaad zoals bovenstaand, maar als je een extra reservoir hebt, zit er daar ook 1.
Aflaten bak 1 van de stoppen onder de bak losdraaien, vullen aan de instap kant achter de trap, blikken deksel met sleutel 30, als het eruit loopt is het op peil.

Aflaten hydrauliek linkerkant hefdeksel, of er zit een stop of drukloos retour. Kijkt er recht op als je achter de trekker staat.
@Koiter Sleutel 32 😉
@Koiter Alle 3 stoppen horen eruit, anders loopt de bak niet helemaal leeg.

Er zit ook nog een zuigzeef aan de zijkant die schoongemaakt moet worden en een apart filter van de versnellingsbak onder de opstap.
Oké top heren bedankt het is gelukt 👌 krengen zaten vast pffft, had al een setje Engelse sleutels gehaald toen ik hem kocht want metrisch past net niet….
@Yanmarthomas nieuwe koper ringen erachter gedaan?
+1
@brauheist yes alles mooi voorzien van nieuwe kopere ringen, had er vorige week wat extra meegenomen toen ik de motor olie vervangen heb. Waren de zelfde
+2
@Yanmarthomas kijk, een nette monteur. Engelse sleutels op Engels moeren.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 1056 XL en hebben de trefwoorden olie , versnellingsbak , hydrauliek , bijvullen , hydraulisch , Case international , hydrauliek olie , versnellingsbak olie , International 1056 en International geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!