Illustratie van:
7

Schlüter S350 - ZF A208 Keerring verwijderen

Ik zit te worstelen om volgens mij deze Keerring eruit te krijgen. Het originele probleem was dat de rem het niet deed. En dat klopt met al die vettigheid. Maar nu wil ik ook meteen de Keerring wat achter de remmen zit vervangen. Maar het lijkt of dat deze erin is geperst. En de tweede vraag is welk nummer het is voor het bestellen
Wie weet raad?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+2
Hoi,
Het is een ZF versnellingsbak. De keerring moet er van de buitenkant naar de binnenkant van de versnellingsbak uit. Kan wel ooit goed vast zitten als het een oude stalen keerring is. Maat is volgens mij 45 x 72 x 12
+1
Met iets meer geweld is het gelukt

(klik om te vergroten)

+1
De teringzooi eerst schoonmaken, dan demonteren , gezien de dunne voeringem zou ik daar meteen nieuwe opleggen.keerring is metrische maat.
@bas101 helemaal mee eens. De blokken waren al helemaal vet. Dus daar komen nieuwe op. Ben de vette zooi aan het schoonmaken. Ik heb er eerst een tijdje mee gereden om de klachten te ondervinden. Nu technisch verder in orde brengen.
+2
Nog een tip voor mensen die weleens tobben met het eruitkrijgen van een kapotte keerring: pak een schroef of houtdraadbout (afhankelijk van de grootte van de keerring) met een grove spoed (meer ruimte tussen de windingen). Draai die in de mantel van de keerring en gebruik een klauwhamer/breekijzer om de keerring eruit te wippen. Werkt magnifiek.
@frank_mf

In de link een voorbeeldfoto, krijg geen foto in de reactie geplaatst.

Omdat dit in een koppelingshuis is heb ik een koevoet van een halve meter lang achter de schroefkop gehaakt, griptang op einde van koevoet om met hamer de koevoet terug te kunnen tikken, afwisselend steeds weer een andere schroef, en hij kwam er mooi uit zoals je ook al schreef.

tractorfan.nl/picture/1550641/…

Nieuwe gemonteerd met een goed passend stukje pvc buis, zaagsnede vooraf op een stuk schuurpapier vlak en haaks geschuurd.
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
hij kwam er mooi uit zoals je ook al schreef.

Ah kijk gelijk in de praktijk! Mooi dat het zo werkte!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter S350 en hebben de trefwoorden remmen , rem , vervangen , schlüter en keerring geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0