John Deere 6430

Vraag: We hebben een John Deere 6430, de achterbrugolie wordt wit. Het komt niet door water of vocht. Mogelijk door lucht, de pompen doen het allemaal goed. Iemand een idee wat dit kan zijn?

Deel dit topic

Reacties

Weidezicht
Goed topic voor op www.tractorfan.nl
. Daar zit heel veel kennis.
Grietjeboerin
@Weidezicht Dank je wel
weurding
Lijkt me gevalletje dealer raadplegen
Grietjeboerin
@weurding al gedaan hoor, maar blijft vaag
+1
stryder
Heeft onze 6230 ook last van, die van ons word niet wit maar behoorlijk troebel.
Dealer zei tien dat dit wel meer voirkwam bij deze types, en dat hier later ook iets aan veranderd is.
Zoals ze mij vertelden kan het geen kwaad en wij rijden er inmiddels ook al een aantal jaren mee
+1
MASSEY-MOOI
Klinkt mischien stom maar zit er voldoende olie in? en wat ook een oorzaak kan zijn is dat als je er een machine erachter hebt met een rondpomp systeem icm een drukloze retour dat de drukloze retour te hoog op de achterbrug zit en dar die daarom schuimvormingkrijgt
2850Johndeere6R
@MASSEY-MOOI daar heb je een punt ja. Als ik de 6130R voor de mesttank heb staan is de peil buis ook wit van binnen als hij een uurtje stil staat is het wel weer gewoon olie.

Is de olie wel tijdig met het onderhoudsinterval ververst?
Grietjeboerin
Dank voor bovenstaande reacties. Is allemaal al bekeken. We kijken nog even.
Grietjeboerin
Er zit nieuwe olie in, filters zijn eruit. Doen de keeper omhoog, eerste stuk gaat wel, dan begint hij te janken net dat er geen olie is. Als we trekker uit doen, dan laten we keeper half omhoog staan, dan wordt de witte olie weer normale kleur. En na uurtje of 10, peilstok staat tussen minimum en maximum in, weer zelfde proberen, dan gaat de keeper niet verder omhoog. De pompen zijn goed.
+1
Johny power
@Grietjeboerin Hier met mestrijden ook, de snijmolen vraagt veel olie en doordat het hard rondgepompt word krijg je schuimvorming, kan geen kwaad, gewoon op peil houden.
Derkmax
@Johny power
Hoeveel olie geef je de snijmolen ? De meeste hebben aan 40 liter/ minuut genoeg. Vrije retour erop dan vraagt het niet veel pompcapaciteit.
Johny power
@Derkmax waar is dat af te lezen?
+1
Derkmax
@Johny power
Ben niet zo thuis in de John Deeres, maar bij de meeste trekkers kun je het debiet van de ventielen instellen. Bij de simpele versies mechanisch, bij de luxere elektronisch. Zelf zet ik de ventielen op 50 % bij het mestrijden. Meer olie vraagt alleen maar meer vermogen en geeft slijtage. Kijk eens in het instructieboekje en anders weet @mdoornekamp het vast wel.
+1
trekkerdockter
@Grietjeboerin dan moet je meer olie in de achterbrug gieten.
josboy10
@trekkerdockter klopt olie moet goed vol zitten met kieperen. heb wel eens half uur stilgestaan met kieper omhoog (was 6430 autopower) omdat er net niet genoeg olie in zat. trekker slaat dan in storing en rijden is niet mogelijk.
+1
Arie_MF
@Grietjeboerin als er nog genoeg olie in zit met kieper half omhoog, zit er dan geen scheur in de aanzuigbuis, of kapotte o-ring tussen aanzuigbuis en pomp. Of zit het bij een JD anders?
deJong
@Arie_MF oh je was mij voor.
deJong
@Grietjeboerin een Kameraad van mij had een lekke aanvoer naar de oliepomp toe. Een haarscheurtje in een stalen leiding eigenlijk niet te zien. Die had t zelfde effect.
Grietjeboerin
@deJong was dat een john deere 30 serie?
+1
deJong
Grietjeboerin
@deJong aanvoerleiding van 7930 schijnt anders te zijn dan 6430
Mr deere
@Grietjeboerin

Uiteraard is een 7930 anders. Is een amerikaan tegen een europese. Maar bij beide staat de hydraulic pomp bovenop de achterbrug dus moet er een zuigleiding naartoe…. Neem aan dat de dealer dat wel doorhad
volvo430
Is het een autopower? Zoja.
Is er al een drukkentest uitgevoerd?
Grietjeboerin
@volvo430 al gedaan
+1
volvo430
Heb je toevallig een foto of uidraai van de autopower test?
Ik ben namelijk zelf john deere technicus.
En ben eigenlijk wel nieuwsgierig of ik wat geks aan de test kan zien.
Grietjeboerin
@volvo430 Is een test gedaan, daar is niets uitgekomen, die is goed.
johndeere6910
Wat voor merk olie heb je er in zitten ?
RobVolvo
Zit er ook een vacuümschakelaar op in de buurt van het zuigfilter? Op het werk bij MF wel eens gehad dat de vacuümschakelaar lek raakte en dan niet olie ging lekken naar buiten toe, maar bij draaiende motor dat de pomp daar lucht langs naar binnen trok. Stond ook de achterbrug vol witte olie, schakelaar vervangen en het was over. 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden water , john deere , pompen , lucht en wit geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
29
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0