Illustratie van:
6

Massey Ferguson 6270 - Remmen vooras uitschakelen 4wd

Ik ben op mijn zoektocht naar een MF 6270 een tractor tegen gekomen waar een schakelaar op zat om het remmen van de vooras uit te schakelen. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik zou dat op mijn 6270 ook graag doen. Als het niet nodig is vind ik dat remmen met de vooras maar niets. bij onze 3080 hebben we dat na wat problemen met de 4wd ook uitgeschakeld door de 4wd te bedienen met een schakelaar die we er zelf tussen gezet hebben maar daarbij werkt daardoor ook het lampje van de 4wd op het dashboard niet meer. En dat zou ik eigenlijk bij de 6270 graag anders doen zodat dat ook nog gewoon werkt. En dat de 4wd ook nog gewoon met de originele knop aan en uit gaat.

Deel dit topic

Reacties

Even testen met remmen ontkoppeld, als ik me goed herinner zijn die gekoppeld aan de rechter rem. In dat geval een schakelaar bouwen tussen het draadje van de schakelaar van het linker pedaal. De 4wd wordt namelijk ingeschakeld als beide remschakelaars signaal geven.
@BouwmanH oké bedankt dat zou eenvoudig zijn dan. Ik ga dat eens proberen.
+1
@johnny mf Succes; moeilijk is het niet. Alleen is het wat wroeten bij die remschakelaars boven de pedalen
+2
Om op de 4wd te remmen moeten beide rempedalen ingedrukt worden. als ik mij goed herinner heeft elke rempedaal een remschakelaar waar 2 draden aangekoppeld zijn, de ene draad is voor de remlichten, de andere geeft een signaal naar de autotronic box die dan op zijn beurt de 4wd aanstuurt. als je 1 van de draden die van de schakelaars komen onderbreekt met een schakelaar tussen kun je het automatisch remmen op de 4wd uitschakelen. ik heb het indertijd op de 3060, 3080, 6180, 6270 en 6290 geinstalleerd.
+1
Ik volg even. De cultuurwielen voor zijn namelijk te klein voor de 6270. Daarom gebruik ik ze niet want zou bij remmen schade kunnen ontstaan. Als ik de aandrijfas dan uitschakel kan de 6270 eventueel ook op cultuurwielen door de mais
+1
Vandaag het stekkertje van één van de remschakelaars losgehaald en dat werkt. Remlichten doen het nog gewoon maar 4wd gaat niet aan. dus daar nog een keer een schakelaar tussen zetten en het is opgelost. bedankt voor de tips!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6270 en hebben de trefwoorden massey ferguson , ferguson , tractor , massey , remmen , 4wd , lampje , ervaring , vooras , dashboard , schakelen en zoektocht geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
374